G-Code

Gjirafa50, tani vjen me 24000 produkte të reja

Gjirafa50, tani vjen me 24000 produkte të reja

Tani të gjithë e dimë që Gjirafa50 është platformë e shitjes online e krijuar nga vet Gjirafa.

Gjirafa50 është dyqani online rajonal i specializuar për shitjen e produkteve më të kërkuara të teknologjisë, fillimisht ishte nisur me top 50 produktet më të kërkuara. Pas top 50 produkteve Gjirafa50 tani vjen me e-commerce, me 24000 produkte te reja me të cilën bëhet edhe dyqani online me i madhi për teknologji në rajon.

www.gjirafa50.com

24,000 produkte teknologjike të reja i gjeni vetëm në https://gjirafa50.comDyqani online më i madh per teknologji në Kosovë dhe rajon.

Posted by Gjirafa50 on Monday, April 3, 2017

Faqja është ende ne përpunim gjirafa50.com , por nga sot edhe ju mund t’i shihni dhe njoftoheni me 24000 produktet e reja për teknologji si Laptop , smartphone, kamera, TV dhe shumë aksesor dhe solucione për smart home. /ameble

Super Mario Run – Android

Super Mario Run – Android

Më në fund Super Mario është në Play Store, një lojë e thjesht dhe argëtuese që luhet me prekje të ekranit, por jo sikurse loja Flappy Bird.

Në këtë lojë Mario vrapon në mënyre automatike duke i tejlakuar pengesat e shkurta në mënyrë automatike. E vetmia që i mbetet lojtarit është që gjatë lojës të kërcej në momente të caktuara dhe të mbledh para.

Loja është falas vetëm për katër nivele të para, ndërsa pas niveli të katërt duhet të paguani një shumë prej 10 Eurove.

Në rast se nuk keni mundësi në shkarkoni lojën nga Play Store, konkretisht, nëse ju shfaqet mesazhi “Not available in your country”, në linkun e më poshtëm ju mund të shkarkoni dhe instaloni lojën.

MarioAndroid

Videot zyrtare: https://ameble.gjirafa.com

Si të zgjedhni kartelën e duhur SD?

Si të zgjedhni kartelën e duhur SD?

Sot në treg kemi qindra mijëra prodhues të kartelave SD, të prodhuara sipas standardeve me tri madhësi të ndryshme fizike: SD, miniSD, dhe microSD. Kartelat e memories SD janë përdorur zakonisht në kompjuterët personal posaçërisht në laptop, video kamera, aparata digjital dhe pajisje tjera të mëdha të elektronikës.

Tani më egzistojne edhe kartelat për inçizime 4K me teknologjinë Extreme të klasës UHS-I (U3), e cila mundëson leximin e të dhënave me shpejtësi deri në 90 MB/s(U3) dhe në tregun tonë mund ta gjeni në gjirafa50.com.

MicroSD dhe kartelat miniSD përdoren shpesh në pajisje më të vogla elektronike si telefona celularë dhe tabletë. Kartelat SD nuk janë vetëm sasia e hapsirës në fakt janë disa faktorë të tjerë që duhet të marrim në konsideratë para se të blejmë një.  Në treg nuk prodhohen njëjtë dhe është e rëndësishme të jemi të informuar apo arsimuar për atë se cka janë diferencat që e bëjnë një kartelë me kapacitet të njëjtë por me çmim të ndryshëm.

Para blerjes së një kartele SD duhet të merrni në konsideratë tre faktorë kryesore:

 • Klasa (Class)
 • “X” Vlerësimi (Rating X)
 • Hapsira (Storage)

Klasa (Class)  – e kartelës thjeshtë tregon shpejëtsinë minimale për të shkruar në kartelë. Cilët janë ato numëra? Këto numra janë 2, 4, 6 apo 10 dhe shumë thjesht këto numra tregojn shpejtësinë në Mb/S. Për shembull, Klasa 2 e kartelës SD shkruan në 2 Mb/S, Klasa 6 në 6Mb/S, e kështu me radhë.

Për momentin, standardi i ri Klasa UHS (Ultra High Speed Class) apo shpejtësia ultra të lart po bëhet dalngadalë standard i ri që është minimum Klasa e dhjetë (Class 10) dhe shënohet me logon UHS U1 që mund të arrijë shpejtësi nga 20 Mb/S deri më 300Mb/S në kartelat SDXC. Kartelat UHS po ashtu kanë një potencial edhe për inçizime dhe transmetime në kohë reale si dhe për shkak të shpejtësisë mund te regjistroj video HD me madhësi apo minutazh me të mëdha.

  “X” Vlerësimi (apo Shpejtësia X)  – është në fakt, vetëm sa herë shkruan informacion më shpejt në krahasim me një CD-ROM drive standard. CD Rom-i shkruan me një shpejtësi prej 1.23 Mb/S, kjo do të thotë së një kartelë SD  me klas 4  ka “X” shpejtësi (Rating) 26x, do të thotë 26 herë 1.23Mb/S thye për 8 megabit. Në kohë të fundit X shpejtësia nuk shënohet nëpër kartela po mbanë mend, me rëndësi është shpejtësia e transferit Mb/S.

Hapsira (Storage) – sa i përket ruajtjes, kjo është e bazuar vetëm në llojin e mediave që ju doni të ruani dhe kapacitetit.

Ajo që unë do u sugjeroja është të dini përafërsisht madhësinë mesatare të mediave (çdo gjë është e ndryshme fotografi, film apo vetëm muzikë), dhe pastaj ju do të jeni në gjendje të përcaktoni afërsishtë se çfarë ju duhet. Sidoqoftë, aktualisht ka tre lloje kryesore të kartelave me kapacitete të ndryshme:

 • SD – Nuk prodhohet më, mund të mbajnë deri në 2GB
 • SDHC – Përditësim i SD-së (ose SD 2.0); mund të mbajnë deri në 32GB
 • SDXC – mund të mbajë deri në 2TB

Më poshtë e keni nje video me test krahasuese e SD kartelës SanDisk Class10 vs SanDisk Klasa 6

Videot zyrtare: https://ameble.gjirafa.com

Përfundim, cila kartelë është për mua?

 • Për Fotografi – ju rekomandoj që ti jepni rëndësi sasisë së ruajtjes dhe duke pas parasysh që tani kemi kamera nga 8 Megapixell e më shumë do të shkoja me 4 deri 8 Gb, mirëpo nëse keni nevoj të ruani në formatin RAW (rezolucion të lartë pa kompresim) atëherë duhet të konsideroni një kartelë me 16Gb që do të ishte e mjaftueshëm për 650 foto RAW format ( një RAW foto përafërsisht 25MB).
 • Për Video – me rëndësi është shpejtësia e transferit apo klasa, rekomandimet janë si në vijim:

Klasa 4.6, SD dhe HD inçizime,

Klasa 10, Full HD inçizime,

Klasa U1 (UHS), Full HD inçizime dhe foto në të njejtën kohë duke inçizuar si në Samsung S3 apo HTC One X.

Në teori, kjo duhet të funksionoj. Megjithatë, edhe një herë, këto janë vetëm kërkesat minimale. Nëse në një pajisje që kërkon Klasën 10, ju vendosni një kartë të Klasës 6 nuk do të jetë në gjendje të funksionojnë si duhet. Prandaj preferohet që gjithmonë të merrni nje Klasë më të madhe së sa që është e rekomanduar ( nëse egziston).

 • Për Smartphone dhe Tabletë – duhet të zgjidhni kartelën me Klasë U1 pasi që do kombinoni fotografi dhe video, e duke marr parasysh edhe opcionet e shumta në smartphone dhe tabletë si, Galaxy S3, Samsung Note, HTC One X, Samsung Galaxy TAB që ju ofrojnë mundësinë të fotografoni në të njëjtën duke inçizuar video HD (HD Still Consecutive Recording) atëherë për pak nuk vlenë të rrezikoni fotot dhe videot tuaja.

Dhe për fund mund të them së çdo përdorues e ka mënyrën e vetë të përdorimit dhe është vështirë të identifikohet kërkesa e çdo pajisje, por shpresojmë që pak a shumë e dini se çka duhet të shikoni për një kartelë dhe mund të aplikoni këto informata për “lodrat” tuaja. |ameble| [divider top=”0″]

Loja retro e fshehur në Gjirafa.com

Loja retro e fshehur në Gjirafa.com

Të gjithë jemi të njohur me lojën retro 8-bitsh Galaxy Atack, ku tani kjo lojë shfaqet edhe në gjirafa.com. Ajo paraqitet kur ju hyni në ndonjë faqe gabim që nuk ekziston (404).

Gjirafa Loja

Loja e fshehtë në domain-in e gjirafa.com paraqitet vetëm nëse gaboni adresën, dhe pastaj mund të luani me tastet majtas/djathtas dhe space. Mund të themi që është një lojë e thjeshtë por që të bën pak a shumë të varur.

Një opsion që i mungon është ruajtja e pikëve ku shpresojmë që në të ardhmen do t’i ruaj edhe pikët e lojtarëve dhe të listoj rënkimet, natyrisht për ata përdorues që janë të regjistruar në gjirafa.com.

Provoni tani www.gjirafa.com/loja dhe postoni rezultatet me screenshoot. /ameble.com

Shqipëria me lidhje interneti me e dobët në rajon!
IDI - Renditja e përgjithshme për shtetet e Ballkanit

Shqipëria me lidhje interneti me e dobët në rajon!

Nëse interneti sot është i rëndësishëm për të gjithë ne, atëherë secili duhet të lexojmë këtë artikull ku zbulohen vendet (shtetet) me lidhje më të mirë të internetit në botë. Krejt kjo në bazë të rezultateve të një raporti të ri nga Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit.

Gjithmonë sipas studimit ku është marr parasysh shpejtësia e internetit dhe përqindja e njerëzve të cilët kanë qasje në të. Në rajon (Ballkan) internetin më të dobët për vitin 2015 e ka Shqipëria me 4.73 pikë (nga 10 pikë), ndërsa më të mirën e ka Sllovenia me 7.23 pikë. Edhe pse në krahasim me vitin 2010 Shqipëria i ka rritur piket nga 3.65 në 4.73, pozita e saj gjatë viti 2010 ka qenë më mirë (në vendin e 89-të) se sa tani që është e pozicionuar në vendin e 94-të.

Nga kjo vërehet se, edhe pse në 5 vitet e fundit është përmirësuar internet dhe qasja në të, për Shqipërinë nuk kane mjaftuar të mbaj pozitën por përkundrazi ka rënë për 5 pikë. Duke marre parasysh rendësin e informacionit si në jetën politike po ashtu edhe në jetë të përditshme shpresojmë së shteti do të bëj më shumë në përmirësimin e kësaj situate.

IDI - Renditja e përgjithshme për shtetet e Ballkanit

IDI – Renditja e përgjithshme për shtetet e Ballkanit

Renditja Grafika

Vlen të përmendet që të gjitha vendet e rajonit të Evropës, përveç Shqipërisë, kanë vlera të IDI-të (indeksi i zhvillimit për Teknologji Informative) mbi mesataren botërore prej 5.03, edhe në ketë indeks të zhvillimit Shqipëria pozicionohet në vendin e fundit.

IDI - renditja për Evropë 2015

image008

Sipas këtij studimi, të cilët kanë marr parasysh shpejtësinë e internetit dhe përqindjen e njerëzve të cilët kanë qasje në të, ne t’gjithë duhet të shkojmë në Korenë e Jugut në qoftë se dëshirojmë të kemi internet më të mirë. Korea e Jugut është në krye të listës për herë të dytë në rresht. Vendet e tjera të zhvilluara, megjithatë, nuk janë edhe ashtu siç është pritur.

SHBA për shembull, është e 15-ta në listë pas Britanisë së Madhe, Australisë dhe Japonisë. Edhe pse, të jemi të drejtë, SHBA ka një përmirësim nga pozita 16 nga raporti i fundit i vitit 2010-tës.

Ndërkohë, Kina vendoset në vendin e 82-të, duke rënë pas Mauritius, Brazilit dhe Republikës Dominikane.

Raporti per shtete

Raporti nuk ka analizuar vetëm shpejtësinë e internetit por edhe numrin e banorëve që përdorin si dhe përqindjen e kompjuterëve nëpër familje. Kjo është me rëndësi sepse nuk ka kuptim të keni internet të shpejt nëse nuk përdoret. /ameble

Hakeri pretendon që ndihmoi FBI-në, për te përndjekur hakerin e ISIS-it

Hakeri pretendon që ndihmoi FBI-në, për te përndjekur hakerin e ISIS-it

A ju kujtohet Junaid Hussain? Hacker i cili punonte për ISIS dhe i cili u vra në një sulm nga droni në Gusht të këtij viti. Tani, para disa ditësh janë shfaqur disa informata në lidhje me vdekjen e Hussain-it!

Haker

Hakeri tjetër, i cili në të kaluarën e sulmonte llogarinë Anonymous në Twitter, thuhet se shërbeu si një informues i FBI-së duke ndihmuar qeverinë amerikane, për të gjurmuar Junaid Hussain.

Tani ky i fundit që me pseudonim online në internet quhet Shm00p (@5hm00p), është anëtar i grupit të hakerëve Rustle League dhe beson se është “99,9% i sigurt”, se informacioni i dhënë prej tij për agjentët e FBI-së çoi në vrasjen e Hussain-it.

“Çfarë dreqin kam bërë,” ka lëshuar ai një cicërim të dielën në mëngjes nëpërmes Twitter-it. 15 orë më vonë pas cicërimës së parë, Shm00p bëri një seri cicërimash në llogarinë e FBI-së në Twitter.

“Kam humbur shumë miq dhe nderin tim”, Shm00p kishte shkruar pastaj tek FBI. Këto cicërima edhe pse tani janë të fshira, mund t’i shihni të arkivuar nga archive.is.

Shm00p, i cili jeton në Las Vegas, e njihte Hussain-in (i lindur si Britanik), nga një grup famëkeq i hakerëve të quajtur Team Poison.

Në vitin 2014, Hussain kishte kontaktuar Shm00p nëpërmjet chat-it (shërbimit të koduar Jabber). Pastaj Shm00p kishte identifikuar vend-ndodhjen e hakerit famëkeq Hussain të cilën informatë e kishte dhënë tek FBI.

Shm00p tha se ishte shumë i sigurt se ky informacion çoi në vdekjen e Hussain-it, i cili u largua nga Britania e Madhe dhe iu bashkua ISIS-it në vitin 2013.

Bazuar në cicërimat e tij, Shm00p u detyrua të ndihmoi agjentët e FBI-së sepse sipas tij ishte i kërcënuar me jetën e familjareve.

Edhe pse FBI ka refuzuar të komentoj për cicërimat e Shm00p, një burim i njohur me faktet ka thënë për Motherboard, se Shm00p me të vërtetë ka ndihmuar agjentët federalë amerikanë për të gjetur Hussain-in. /ameble

Li-Fi, 100 herë më i shpejt se Wi-Fi! (Video)

Li-Fi, 100 herë më i shpejt se Wi-Fi! (Video)

Në muajt e ardhshëm pritet të shohim dhe dëgjojmë edhe më shumë rreth rrjetit Li-Fi, që është një teknologji pa tela (wireless) që transmeton të dhënat me shpejtësi të lartë duke përdorur komunikimin me dritën e dukshme “visible light communication” (VLC).

Li-Fi ambienti

Më herët shkencëtarët duke përdorur Li-Fi në laboratorët e tyre kanë arritur të regjistrojnë shpejtësinë prej 224gbit/s, kështu që potenciali për këtë teknologji për të ndryshuar gjithçka në lidhje me mënyrën se si ne e përdorim Internetin, është i madh.

Ketë teknologji tani për herë të parë shkencëtarët e kanë testuar edhe jashtë laboratorit, testimet e para janë realizuar në zyrat dhe mjediset industriale në Talin, Estoni, ku raportet e para tregojnë se mund të arrijnë transmetimin e të dhënave deri në 1GB/sek, që është 100 herë më shpejt se mesatarja e tanishme e shpejtësisë Wi-Fi.

Li-Fi u shpik nga Harald Haas nga Universiteti i Edinburgut, Skoci në vitin 2011, ku ai për herë të parë tregoi që nga ndërprerja (flickering – ndezja dhe fikja me shpejtësi së padukshme nga syri) e dritës nga një LED të vetëm, ai mund të transmetojë shumë më shumë të dhëna se sa WiFi-ja. Nëse llogarisim rekordin 224gbit/sek në laborator, i bie që është ekuivalent me 18 filma nga 1.5 GB, secili duke u shkarkuar për çdo sekondë.

Teknologjia VLC, përdorë si medium dritën e dukshme në mes të 400 dhe 800 teraherc (THz). Li-Wi në thelb punon si një formë tepër e avancuar e kodit Morse, ku me dridhjet (flickering) të një LED-i me shpejtësi ekstreme kane arritur të përdorin për të shkruar dhe për të transmetuar gjërat në kodin binar.

Sidoqoftë, në dekadat e ardhshme pritet të shohim nëse Li-Fi do të zëvendësojë Wi-Fi, edhe pse të dy teknologjitë mund të përdoren së bashku për të arritur rrjetet më efikase dhe më të sigurta. /ameble

Si të kërkoni punë në gjirafa.com

Si të kërkoni punë në gjirafa.com

Videot zyrtare: https://ameble.gjirafa.com

Vetëm 3 muaj kanë kaluar që nga hapja publike e Gjirafa.com, dhe përveq shërbimeve fillestare, tani përdoruesit mund të gjejnë të gjitha shpalljet shqip në Intenet që kanë të bëjnë me: 1) Shitjen e veturave, 2) Patundshmërive: si banesa, lokale apo shtëpi, që jane në shitje apo jepen me qera, si dhe 3) shërbimin më të ri i cili ështv kërkimi i vendeve të lira të punës.

Kërko Punë” është një shërbim që i mundëson përdoruesve të kërkojnë të gjitha shpalljet për vende të lira të punës në Internet, apo të shfletojnë vendet e lira të punës duke pas mundësi ti filtrojnë ato sipas vendit (Kosovë Shqiperi apo papercaktuar), Qyteteve, Kategorisë, Kompanisë, Kohezgjatjes, Llojit të kontrates, datës së shpalljes apo datës së skadimit.

Kërkimi i vendeve të lira të punës ne gjirafa.com për momentin ka me shumë se 550 vende të lira të punës. Në vijim, do të demonstrojmë praktikisht se si mund të kërkojmë shpallje të vendeve të lira të punës duke përdorë fjalë kyce, apo duke përdore filterat. /ameble.com

Filluan shitjet të iPhone 6 në rajonin e Shqipërisë

Filluan shitjet të iPhone 6 në rajonin e Shqipërisë

Electronic line, distributor i autorizuar i pajisjeve Apple në Shqipëri ka njoftuar se kanë filluar zyrtarisht me shitjen e smartphone-ve të ri nga Apple, iPhone 6. Për momentin, kompania ofron vetëm versionet 16GB, ndërsa versionet të tjera 64GB dhe 128GB pritet të ofrohen shumë shpejtë. Për tu informuar rreth çmimeve si dhe ofertave për iPhone 6, vizitoni shitoret e Electronic Line në ketë adresë.

Nisen shitjet - iPhone 6

Përndryshe, Electronic Line që nga viti 2001 është kompania me e madhe ne Shqipëri e dedikuar eksklizivisht për shitjen e pajisjeve Apple. /ameble

Ameble Dhuron: TP-Link WA850 Wireless përforcues

Ameble Dhuron: TP-Link WA850 Wireless përforcues

Sigurisht që të gjithë në shtëpi apo banesë kanë pika të zeza me teknologjinë e tanishme Wi-Fi. Megjithatë me përmirësimin e teknologjisë edhe Router-at e sotshëm kanë ngritur mbulueshmërinë por prapë se prapë muret e trasha, muret nga betoni si dhe interferenca nga fqinjët e përkeqësojnë bandwith-in si dhe sinjalin e rrjetit Wi-Fi në mënyrë dramatike dhe kështu vjen deri të humbja e sinjalit në disa pika të shtëpisë apo banesës.

TP Link

Mu për këto raste vjen në shprehje pajisja Wi-Fi Extender që mundëson përforcimin e rrjetit Wi-Fi si dhe përmirësimin e bandwith-it, kjo bëhet duke marrë sinjalin e dobët nga rrjeti Wi-Fi ekzistues dhe duke përforcuar sinjalin, e ritransmeton atë. Modelin qe e kemi dhe qe do ta japim si dhuratë për lexuesit tonë është TP-Link WA850 që posedon edhe një përparësi, d.m.th. transferon internetin pa tela në atë me kabull (për Smart TV pa Wi-Fi në dhomë të gjumit).

Për të qenë fitues potencial i kësaj pajisje kliko mbi linkun e më poshtëm dhe regjistrohu për të qenë pjesë e kësaj dhurate: http://a.pgtb.me/CgJXh3

[youtube id=”2t1m2pkisSM” width=”600″ height=”350″]

Siç po shihni edhe në video, gjëja e parë që ju le përshtypje është dizajni. Ajo vjen në një kuti të bardhë të vogël, e cila brenda përmban një produkt edhe më tërheqës që shumë lehtë i përshtatet ambientit ku do që e përdorni.

Konfigurimi i pajisjes është shumë i lehtë është një pajisje plug and play. Në momentin që e fusni në rrymë do të shihni dritat sinjalizuese, që është e dizajnuar në mënyrë shumë elegante dhe qe ka funksion si tregues i gjendjes së rrjetit.

Me një laptop që ka Wi-Fi apo edhe Smartphone lidheni në SSID-në e rrjetit të quajtur saktësisht “TP-Link”, dhe pastaj ndiqni mënyrën automatike të instalimit që thjesht kërkon që të zgjidhni rrjetin tuaj ekzistues dhe të shkruani fjalëkalimin pastaj klikoni Finish, në vazhdim pajisja do të restartohet dhe ju do të keni sinjal dhe bandwidth të mjaftueshëm ne katër anët e banesës apo shtëpisë. Pasi që e bëni konfigurimin ju mund të vendosni pajisjen ku të doni dhe në ketë mënyrë e gjeni pikën më të mirë se ku do të qëndroj pajisja TP-Link Extender.

Specifikat e tij janë:

 • 220 V
 • 802.11n, 2.4 GHz, 2×2 antenna e array
 • 1×10/100 Ethernet port
 • WPS Security (WPA2 gjithashtu)
 • Dimensionet: 110 x 65 x 75mm
Video Prezantim: Maxell Maxtab C8

Video Prezantim: Maxell Maxtab C8

Me 180 orë stand by bateri, 12 orë muzikë dhe 5 orë në video (videoplay), Maxtab C8 me çmim shumë të volitshëm është një tablet ideal për fillestarë, shfletim në internet, për muzikë, lexim, lojëra, filma si dhe për shfletimin e fotove.

Tableti ka një trup unik nga plastika e zbukuruar me logon Maxell nga ngjyra e argjendit dhe përshtatet mirë në duar. Ndërsa ekrani 8 inç me rezolucion 800 X 600 ka një performancë të mirë posaçërisht në shkëlqim dhe ngjyra.

Maxtab C8 është i pajisur me procesor Rockchip 2918 1.2 GHz, posedon 1GB RAM, 4GB hapësira e brendshme (storage) dhe WiFi b/g/n. Përveç portës mini HDMI, microSD dhe miniUSB, Maxtab ka edhe një port të plotë USB ku ju mund të përdorni, të kopjoni gati gjithçka direkt nga tableti në USB drive-in tuaj dhe anasjelltas. Posedon platformën Android, versionin 4.1.

Për ta parë më afër pajisjen ne kemi përgatitur për ju një video prezantim të kësaj pajisje:

[youtube id=”RC6OUo6X3N0″ width=”600″ height=”350″]

Maxtab C8 është në dispozicion për shitje me një çmim të volitshëm nga shitorja MEGA në Prishtinë.

Karakteristikat e plota të tij janë:

Procesori Rockchip 2918, ARM Cortex A8 1.2GHz
RAM 512
Rezolucioni 800 x 600
Madhësia e ekranit 8 inç
Display Touch Panel Capacitive
Portë të dëgjueseve Po
HDMI Po
Muzikë 14 orë
Video 5 orë
LAN Jo
Bateria 5200 mAh
Slota Micro SD Po deri 32GB
Microfon Po
Porta Mini USB Po
Pesha 0.7kg
Operating System OS Android
Operating System Version Android 4.1 Jellybean
Dimensionet (H x W x D) 11 x 220 x 163mm
Speaker Po
Kamerë Po (frontale 3 Mpix)
Standby Time Deri 180 orë
Hapësira e brendshme 4GB
32GB (MicroSD) Supported Audio File
Përkrahë Audio format MP3/WMA/WAV
Përkrahë Foto format JPG/BMP/GIF
Përkrahë Video format AVI/MOV/WMV/MPG/MKV/FLV/MP4
WiFi Po (802.11b/g/n)

Si ta shfrytëzoni një pajisje të vjetër Android?

Si ta shfrytëzoni një pajisje të vjetër Android?

Që nga lansimi i smartphone-ve Android kanë kaluar disa vite dhe me siguri se keni ndonjë pajisje të vjetër Android qe rrinë kot në dollapin tuaj. Është koha që të merrni atë tani nga dollapi dhe fusni në përdorim të nevojshëm.

Pajisja juaj e vjetër Android ka aq shumë mundësi sa që nuk keni ditur si ta përdorni. Me pak rreshta do t’ju tregojmë se çka mund të bëni me një pajisje të tillë.

Orë tavoline/Alarm

Ore tavoline

Edhe pse sot kemi shumë pajisje që posedojnë orën apo alarmin, mirëpo prapë se prapë blejmë ora të dedikuara për Alarm, atëherë një pajisje Android i/e vjetër është ideal për të krijuar një orë me alarm me ndihmën e një aplikacioni qe gjithmonë do te qëndroje pranë shtratit tuaj.

Edhe pse shumica e smartphone-ve Android kanë të instaluar programin, në Play Store eksitojnë edhe shumë aplikacione tjera të dedikuar vetëm për orë dhe Alarm që funksionojnë shumë mirë edhe në versione të vjetra te Android-it. E vetmja që duhet te gjeni është mbajtësi që edhe ju vete mund ta improvizoni.

Ja disa aplikacione pa pagesë:

Mp3 Player

Mp3 player

Nëse jeni fans i madh i muzikës, atëherë smartphoni apo tableti juaj i vjetër Android është i përkryer për Mp3 Player.  Në këtë mënyrë ju mund të kurseni kohëzgjatjen e baterisë se smartphone-it për çështje më të rëndësishme derisa Android-in e vjetër pa SIM kartel e përdorni për muzikë gjate tërë ditës si dhe mund te ushtroni edhe në palestër pa ju ndërprerë ndonjë telefonat apo ndonjë tekst mesazh.

Disa nga Mp3 Player në PlayStore:

Kornizë digjitale për foto

Kornizë digjitale

Ka me qindra foto korniza digjitale për të zgjedhur, por pse të shpenzojmë para për diçka që veç e kemi. Një tabletë Android i shoqëruar me një aplikacion do të jetë i përkryer për të treguar fotografitë tuaja të preferuara në Slideshow. Një avantazh tjetër është se tableti apo telefoni është i pajisur me WiFi, gjë që ju mundëson të lexoni edhe fotografitë që keni në rrjet apo në ndonjë kompjuter tjetër.

Ka dhjetëra aplikacione për të marr, që ne ju rekomandojmë:

Sistemi i muzikës dhe navigimit për automjetin tuaj

Navigacion

Nga të gjitha mundësitë e lartpërmendura mendoj që ky është opsioni më i mirë për shfrytëzimin e smartphonit/tabletit të vjetër. Ne Play Store gjinden shume aplikacione qe e bëjnë telefonin tuaj shumë më të lehtë dhe më të sigurtë për t’u përdorur në veturën tuaj, me butona me të mëdhenj dhe aplikacione kryesore si: Ora, Radio, Navigimi ( GPS), Muzika, Moti (nëse jeni te lidhur me internet). |ameble|