Category Archives

4 Articles
Ameble Dhuron: TP-Link WA850 Wireless përforcues

Ameble Dhuron: TP-Link WA850 Wireless përforcues

Sigurisht që të gjithë në shtëpi apo banesë kanë pika të zeza me teknologjinë e tanishme Wi-Fi. Megjithatë me përmirësimin e teknologjisë edhe Router-at e sotshëm kanë ngritur mbulueshmërinë por prapë se prapë muret e trasha, muret nga betoni si dhe interferenca nga fqinjët e përkeqësojnë bandwith-in si dhe sinjalin e rrjetit Wi-Fi në mënyrë dramatike dhe kështu vjen deri të humbja e sinjalit në disa pika të shtëpisë apo banesës.

TP Link

Mu për këto raste vjen në shprehje pajisja Wi-Fi Extender që mundëson përforcimin e rrjetit Wi-Fi si dhe përmirësimin e bandwith-it, kjo bëhet duke marrë sinjalin e dobët nga rrjeti Wi-Fi ekzistues dhe duke përforcuar sinjalin, e ritransmeton atë. Modelin qe e kemi dhe qe do ta japim si dhuratë për lexuesit tonë është TP-Link WA850 që posedon edhe një përparësi, d.m.th. transferon internetin pa tela në atë me kabull (për Smart TV pa Wi-Fi në dhomë të gjumit).

Për të qenë fitues potencial i kësaj pajisje kliko mbi linkun e më poshtëm dhe regjistrohu për të qenë pjesë e kësaj dhurate: http://a.pgtb.me/CgJXh3

[youtube id=”2t1m2pkisSM” width=”600″ height=”350″]

Siç po shihni edhe në video, gjëja e parë që ju le përshtypje është dizajni. Ajo vjen në një kuti të bardhë të vogël, e cila brenda përmban një produkt edhe më tërheqës që shumë lehtë i përshtatet ambientit ku do që e përdorni.

Konfigurimi i pajisjes është shumë i lehtë është një pajisje plug and play. Në momentin që e fusni në rrymë do të shihni dritat sinjalizuese, që është e dizajnuar në mënyrë shumë elegante dhe qe ka funksion si tregues i gjendjes së rrjetit.

Me një laptop që ka Wi-Fi apo edhe Smartphone lidheni në SSID-në e rrjetit të quajtur saktësisht “TP-Link”, dhe pastaj ndiqni mënyrën automatike të instalimit që thjesht kërkon që të zgjidhni rrjetin tuaj ekzistues dhe të shkruani fjalëkalimin pastaj klikoni Finish, në vazhdim pajisja do të restartohet dhe ju do të keni sinjal dhe bandwidth të mjaftueshëm ne katër anët e banesës apo shtëpisë. Pasi që e bëni konfigurimin ju mund të vendosni pajisjen ku të doni dhe në ketë mënyrë e gjeni pikën më të mirë se ku do të qëndroj pajisja TP-Link Extender.

Specifikat e tij janë:

 • 220 V
 • 802.11n, 2.4 GHz, 2×2 antenna e array
 • 1×10/100 Ethernet port
 • WPS Security (WPA2 gjithashtu)
 • Dimensionet: 110 x 65 x 75mm
Ameble Dhuron: Tabletin Android MAXTAB C8

Ameble Dhuron: Tabletin Android MAXTAB C8

Në bashkëpunim me Mega-Electronics kemi përsëri një dhuratë për lexuesit tanë, andaj për të qenë fitues potencial klikoni mbi linkun e më poshtëm dhe pëlqeni faqen e Mega-Electronics dhe më pastaj regjistrohu për të marr pjesë.

http://a.pgtb.me/VLBknt

Për çfarë pajisje bëhet fjalë, shikojeni videon e m poshtme. 

[youtube id=”RC6OUo6X3N0″ width=”600″ height=”350″]

 

E plotësuar (26/09/2013 – 12:02): Dhurata MAXTAB C8 shkon në Kaçanik

Me gati 300 regjistrime, një person ka pasur fat dhe është rrugës për të MEGA që ta tërheqë dhuratën, ai personi është … I.Thaçi nga Kaçaniku! Urime!

Tableti Maxtab C8 është një tablet Android, çmimi i tij është 149€ dhe mund ta blini tek shitorja MEGA në Kosovë dhe Shqipëri. Përveç kësaj MEGA posedon edhe shumë e shumë produkte tjera rreth teknologjisë.

Nëse nuk jeni fituesi i kësaj radhe, qëndroni me ne sepse dhurata tjetër do të filloj menjëherë. Ju përshëndesim! |ameble|

Ameble Dhuron: Wireless mbushës për iPhone 4/4S

Ameble Dhuron: Wireless mbushës për iPhone 4/4S

Dhurata e radhës është mundësuar nga shitorja “Mega-Electronics”, për një nga lexuesit e portalit tonë apo fansit të Mega-Electronics.

E gjitha qe duhet të bëni për të fituar ketë dhuratë, është të regjistroheni me Facebook apo Email, në Formën (Widget) të më poshtme dhe të klikoni (Like) faqen e Mega-Electronics. Ju mund të rrisni shanset tuaja dyfish (+2) për të fituar ketë dhuratë gjithashtu duke e pëlqyer @ameblecom në Twitter (jo e domosdoshme).

Se çka do të fitoni shikoni videot këtu.

Mos harroni t’i përmbaheni rregullave të më poshtme. Ju deshirojmë fat.

a Rafflecopter giveaway
Rregullat:

 • Hyrja (regjistrimi për të fituar dhuratën) kryhet nepërmjet Formës (Widget) Rafflecopter. Adresa juaj e Email-it është e nevojshme, në menyrë që ne të ju kontaktojmë nëse jeni fitues, adresa juaj nuk do t’u jipet palëve të treta.
 • Pjesmarrja për të fituar është e hapur për të gjithë lexuesit dhe fansat tonë dhe Mega-Electronics që deshirojnë të bëhën pjesë e shortit.
 • Fituesi do të përzgjedhet rastësisht (Randomly). Fituesit do t’i dhurohet një mbushës (Pad) pa tela dhe një adapter për iPhone 4/4S për të mundësuar mbushjen pa tela të iPhone-it.
 • Fituesi i përzgjedhur do të njoftohet nëpërmes Email-it, me ç’rast do ti kërkohet të vizitojë një nga shitoret e Mega-Electronics në Prishtinë apo Tiranë që të pranojë dhuratën. Nëse nuk marrim përgjigjje brenda një jave, atëherë do të bëjmë perzgjedhjen e fituesit tjetër (të dytë).
 • Sigurohuni të regjistroheni me Facebook apo me adresë Email-i valid, që të mund t’ju kontaktojmë.
 • Kjo është thjeshtë një dhuratë promovuese.
 • Regjistrimet do të pranohen deri me 14 Qershor 2013 23:59 PM
Ameble Dhuron: Mbrojtës për Samsung Galaxy S3

Ameble Dhuron: Mbrojtës për Samsung Galaxy S3

Dhurata është mundësuar nga një dashamirë dhe fans i ynë, Alp Kasemi, i cili dërgoj ketë mbrojtës shumë funksional për t’i dhuruar njërit prej lexuesve të portalit Ameble.

E gjitha qe duhet të bëni për të fituar ketë dhuratë, është të regjistroheni me Facebook apo Email, në Formën Widget të më poshtme. Ju mund të rrisni shanset (+5) për të fituar ketë dhuratë gjithashtu duke e pëlqyer @ameblecom në Twitter dhe duke pëlqyer faqen e sponsorit tonë KOEX, i cili do të transportoj falas dhuratën deri në derën e shtëpisë suaj (në Kosovë ose Shqipëri).

Mos harroni t’i përmbaheni rregullave të më poshtme. Ju deshirojm fat dhe qëndroni më ne, sepse shumë shpejt do të kemi edhe dhurata të tjera.

a Rafflecopter giveaway
Rregullat:

 • Hyrja (regjistrimi për të fituar dhuratën) kryhet nepërmjet formës (Widget) Rafflecopter. Adresa juaj e Emailit është e nevojshme, në menyrë që ne të mund të ju kontaktojmë nëse ju fitoni, adresa juaj nuk do t’u jipet palëve të treta.
 • Pjesmarrja për të fituar është e hapur për të gjithë lexuesit dhe fansat e Ameble-s që deshirojnë të bëhën pjesë e shortit.
 • Për të pranuar dhuratën me Transport nga KOEX ju duhen të keni adresë valide në Kosovë apo Shqiperi. Shprehim keqardhjen që nuk mund të transportojmë falas ketë dhuratë edhe në vendet tjera.
 • Fituesi do të perzgjedhet rastësisht (randomly). Fituesit do ti dhurohet një Mbrojtës (këllëf) shumë funksional për smartphone-in Samsung Galaxy S3.
 • Fituesi i përzgjedhur do të njoftohet nëpërmes Email-it, ku do ti kërkohet të na e dergojë adresen postare mbrenda tre ditëve. Nëse nuk marrim përgjigjje brenda tre ditëve atëherë do të bëjmë perzgjedhjen e fituesit tjetër (të dytë).
 • Sigurohuni të regjistroheni me Facebook apo me adresë Email-i valid që të mund t’ju kontaktojmë.
 • Kjo është thjeshtë një dhuratë promovuese.
 • Regjistrimet do të pranohen deri me 7 Qershor 2013.