Category Archives

84 Articles
Fillo karrierën në Sigurinë Kibernetike më këto certifikime

Fillo karrierën në Sigurinë Kibernetike më këto certifikime

Besoni apo jo, por çdo kompjuter i lidhur me internet është i prekshëm ndaj sulmeve kibernetike.
Me më shumë para në rrezik dhe shkelje të të dhënave në një rritje, ekspertët e certifikuar të sigurisë dhe profesionistët e certifikuar nevojiten nga çdo korporatë dhe organizatë për të parandaluar veten nga hakerët dhe hajdutët në internet.

Kjo është arsyeja pse punët në fushën e sigurisë kibernetike janë rritur 80% gjatë tre viteve të fundit sesa çdo punë tjetër e lidhur me IT. Pra, kjo është koha e duhur për ju që të konsideroni një karrierë të re si një profesionist i sigurisë në internet.

Ekspertët e sigurisë kibernetike me certifikimet ndërkombëtare po vijnë nga një gamë e gjerë sfondesh, të cilët përgatiten për të mbrojtur sistemet kompjuterike dhe rrjetet nga viruset dhe hakerët. Por, para se të filloni karrierën tuaj si ekspert për sigurinë kibernetike, është e rëndësishme të kuptoni bazat e rrjeteve dhe se si të dhënat lëvizin nga një vend në vend, dhe për këtë, ju këshilloheni të fitoni disa certifikime të vlefshme për sigurinë kibernetike.

Certifikatat e sigurisë ‘Cyber’ ​​jo vetëm që ju rritë aftësitë tuaja, por edhe të verifikoni njohuritë tuaja dhe besueshmërinë ndaj juve.

Disa nga certifikatat më të fuqishme në treg janë:

CISA – Certified Information Systems Auditor (Auditor i Sistemeve të Certifikuara të Informacionit)

Certifikimi CISA është i njohur në të gjithë botën si standard i arritjeve për ata që auditojnë, monitorojnë, qasen dhe kontrollojnë teknologjinë e informacionit dhe sistemet e biznesit.

CISM – Certified Information Security Manager (Menaxher i Sigurisë së Informacionit të Certifikuar)

Kërkesa për menaxherët e kualifikuar të sigurisë së informacionit është në rritje, dhe CISM është standardi i pranuar globalisht i arritjeve në këtë fushë.

Certifikimi unik i menaxhimit të përqendruar në CISM siguron që ju të ri-pajiseni me praktikat më të mira në industrinë e IT dhe ju njeh ekspertizën tuaj për të menaxhuar, dizajnuar, mbikëqyrur dhe vlerësuar sigurinë e informacionit të një ndërmarrjeje.

CISSP – Certified Information Systems Security Professional 

Certifikimi CISSP është një certifikim i njohur globalisht në fushën e sigurisë së informacionit dhe është bërë një standard arritjesh që është pranuar në të gjithë botën.

CISSP është një masë objektive e përsosmërisë, e cila kërkon një nivel të gjerë të njohurive.

Disa nga punët të cilat kërkojnë këto certifikime janë:

 • Konsulenti i Sigurisë
 • Menaxheri i Sigurisë
 • Drejtori i IT / Menaxheri
 • Auditori i Sigurisë
 • Arkitekt i Sigurisë
 • Analist i Sigurisë
 • Inxhinier i Sistemeve të Sigurisë
 • Shefi i Sigurisë së Informacionit
 • Drejtor i Sigurisë
 • Arkitekt i Rrjetit

Nëse doni të zgjidhni kursin më të mirë dhe kosto-efektiv për të kaluar CISA, CISM dhe CISSP certifikatat, sigurimi i Cybersecurity Certification Mega Bundle me vetëm 69$ (pas zbritjes 93%) është ajo me të cilën ju rekomandohet të filloni./ameble.com

Deep Freeze

Deep Freeze

Qka është deep freeze ?

 • Deep freeze është një software i krijuar nga “Faronics”,i cili pas aktivizimit e mbron bërthamën sistemit operativ poashtu edhe file-t.

 

Pse duhet të zgjedhim DeepFreeze në vend të AntiVirusit?

 • DeepFreeze ofron mbrojtje të fortë të sistemit operativ , i cili pas aktivizimit i ngrin file-t  dhe ka akses administrativ mbi të gjith sistemin operativ.
 • Pas restartimit të sistemit operativ, file-t kthehen në gjendjen e mëparshme dhe gjdo ndryshim i bërë fshihet përderisa ky software është aktiv.
 • Nuk lejon që ndonjë Virus/Malware ti bëjë ndryshime sistemit operativ pa i japur vet përdoruesi akses administrativ.
 • Mbron të gjitha particionet që gjinden në sistemin operativ me të gjitha file-t brenda tyre.

DeepFreeze software funksionon në këto sisteme operative :    Windows , Mac , Windows Server.

DeepFreeze software mund ta gjeni në :

http://www.faronics.com/en-uk/products/deep-freeze/

Versionet e DeepFreeze :

 • DeepFreeze Enterprise
 • DeepFreeze Standard
 • DeepFreeze Enterprise për servera
 • DeepFreeze Standard për servera
 • DeepFreeze për MacOS.

 

 

 

Çfarë llaptopi me ble?

Çfarë llaptopi me ble?

Një ndër pyetjet të shpeshta – Cilin laptop me ble?

Llaptopat si pajisje multifunksionale janë pothuajse domosdoshmëri në përditshmërinë tonë. Duke marrë parasysh rëndësinë e tyre është shumë më rëndësi të dimë se çfarë llaptopi na nevojitet për t’i kryer punët tona me lehtësi. Me këtë artikull synojmë që sadopak të bëjmë një rrëfyes për secilën kategori të shoqërisë në mënyrë që sa më lehtë secili të identifikoj llaptopin e dëshiruar.

Nisemi nga përdorimi i llaptopit për nevoja të zakonshmë si përdorimi i Skype, shfletimi i rrjeteve sociale, krijimi dhe editimi i dokumenteve të paketës Microsoft Office, pra për nevoja të thjeshta. Për këtë kategori zgjidhje ka shumë dhe çmimi është shumë i leverdishëm. Përfomancat që i rekomandojmë janë: Procesor Celeron N3060, Core2Duo ose i3, RAM 4GB dhe Hard Disk më së paku 160GB. Madhësia e ekranit është e gjitha sipas shijes së përdoruesit. Shënim: Ky llaptop është i përshtatshëm edhe për studentë që gjatë studimeve nuk do të punojnë me programe të rënda si ArchiCad, AutoCad, Artlantis etj.

Ameble rekomandon: https://gjirafa50.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=40016

Llaptop të ndryshëm për shtëpi, student, avokat, mjek etj. mund të gjeni në gjirafa50.com
https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/laptop-per-shtepi/?features_hash=78-24396-7230-18724-4606-11831-114

Për student që kanë punë me programe të rënda si ArchiCad, AutoCad etj., preferohet llaptop me procesor i5, i7 gjeneratës katërt ose më lartë, RAM 8GB, kartel grafike të dedikuar NVIDIA ose AMD, në vend të Hard Diskut preferohet SSD pasi që punon më shpejtë dhe nuk bën zhurmë gjatë punës.

Ameble rekomandon: https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/laptop-per-biznes/lenovo/laptop-lenovo-thinkpad-e560-15.6-i5-6200u-8gb-1tb-i-zi/

Llaptop të ndryshëm për arkitekt, dizajner, programer, GIS,  etj.

Nga gjirafa50.com : https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/laptop-per-biznes/?features_hash=77-6758-189_87-708

Për  të luajtur video lojëra moderne dhe editim të multimedias rekomandojm procesor i5, i7 gjeneratës gjashtë osë më lartë, RAM mundësisht 12GB ose më shumë, kartel grafike të dedikuar NVIDIA 750Ti, NVIDIA 1050 ose më të re dhe kombinim të Hard Diskut me SSD; SSD për të futur sistemin operativ ndërsa HDD për të ruajtur skedarët. Ky kombinim është i garantuar të jetë i përdorshëm për këto aktivitete për më së paku 2 vite.

Ameble rekomandon: https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/gaming-laptop/biznes/laptop-per-gaming-dell-inspiron-15-gaming-7566-i-zi/

Nga Gjirafa50 klikoni për listën:https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/gaming-laptop/?features_hash=46-81_87-4152-8687-708

Çmimet mund të duken pak të paarritshme,  por  rekomandimet që i kemi bërë janë bazuar në kohëzgjatje maksimale të produktit në mënyrë që përdoruesi të mos ketë nevojë të blej tjetër llaptop mbas një kohe të shkurt. /ameble.com

Si të shkarkojmë Përditësimin e Krijuesve të Windows 10-ës

Si të shkarkojmë Përditësimin e Krijuesve të Windows 10-ës

Nëse përditësimi është i disponueshëm, ky program do të ju drejtojë në hapat në vijim. Sipas Microsoft ky opsion është për përdoruesit e avancuar.

Metoda e parë zyrtare për të shkarkuar Përditësimin e shumëpritur të Krijuesve të Windows 10-ës përtej programit Windows Insider fillon ditën e sotme.Pikërisht sot të gjitha ata që kanë të instaluar Përvjetorit me numër 1607 mund të shkarkojnë “Windows 10 Update Assistant” dhe të kalojnë në versionin më të fundit të Windows 10-ës.

“Update Assistant” është shumë i lehtë në përdorim. Shkarkoni skedarin .EXE nga Microsoft dhe me një klikim instalojeni.Nëse përditësimi është i disponueshëm, ky aplikacion do të ju drejtojë në hapat në vijim. Sipas Microsoft ky opsion është për përdoruesit e avancuar.Në të vërtetë nuk është një proces aspak i vështirë ose përndryshe prisni datën 11 Prill kur përditësimi ofrohet përmes Windows Update.Një tjetër opsion ngelet shkarkimi i ISO-ve të Windows 10-ës më 11 Prill përmes Media Creation Tool. /ameble.com

Si të instalojmë Whatsapp në iPad

Si të instalojmë Whatsapp në iPad

A ke një iPad dhe dëshiron të instalosh Whatsapp në të?

Nëse po, atëherë këtu ju shfaqim se si të instaloni Whatsapp në iPad.

1.Merrni .ipa skedarin (fajllin).

Para se të fillojmë ajo çfarë duhet të bëjmë është të instalojmë skedarin e aplikacionit i cili përdor formatin .ipa. Këtë nuk mund ta bëjmë direkt në iPad, për këtë arsye do ta bëjmë në mënyrën e vjetër, do ta shkarkojmë atë në Mac. Hapeni Finder dhe shkoni në dosjen e muzikës – se ku është e vendosur kjo, varet nga versioni i OS. Mund ta bëni thjesht duke shtypur Go në menynë lartë. Shtypeni Home e pastaj iTunes pastaj iTunes Media e më pas Mobile Applications ose drejt nga iTunesMobile Applications. Aty do t’i gjeni të gjithë .ipa skedarët që keni shkarkuar. Gjejeni skedarin Whatsapp dhe zhvendoseni në desktop.

Finder> Home > Music > iTunes > iTunes Media >Mobile Applications > WhatsApp.ipa

 2.Shkarkoni dhe startoni iFunbox

Lidheni iPadin me Mac. Përveç iTunes do të na nevojtiet edhe një tjetër program, që të i menaxhojmë skedarët në iPad. Ky është iFunbox i cili mund të shkarkohet këtu. Shkarkojeni dhe startojeni.

 1. Hapeni iFunbox dhe klikoni Install App
 2. Duhet ta shihni Whatsapp.ipa këtu. Hapeni
 3. Aplikacioni Whatsapp do të instalohet në iPad.

3.Instaloni Whatsapp në iPhone

Tani, duhet të instaloni Whatsapp në iPhone ashtu siç e keni bërë gjithmonë, duhet të jetë një instalim i ri, nëse e keni të instaluar më herët ndoshta duhet ta shlyeni dhe ta instaloni përsëri. Hapeni, dhe regjistrohuni me numrin që dëshironi ta përdorni në iPad. Si zakonisht do ju vijë kodi për verifikim.

Kur ta përfundoni lidheni iPhonin tuaj me Mac. Shkoni në User Applications nën hyrjen për iPhone klikoni dy herë te Whatsapp dhe më pas kopjoni dosjet Libary dhe Documents në desktop. Kjo përmban të dhënat e regjistrimit.

User Applications > WhatsApp > kopjo Library dhe Documents në desktop

4.Kopjimi i të dhënave të regjistrimit

Gati përfunduam. Largoni iPhonin dhe lidheni përsëri Ipadin me Mac dhe hapeni iFunbox, shkoni tek User Applications nën hyrjen për iPad dhe pastaj në Whatsapp. Documents dhe Library që ndodhen këtu i zëvendësojmë me ato që ndodhen në desktop pra të dhënat që i kemi dhënë në iPhone i kopjojmë në iPad.

Mbylleni Whatsapp në iPad dhe hapeni përsëri në mënyrë që ta largojmë mesazhin që thotë që aplikacioni nuk punon.

Do të keni mundësi që shumë mirë ta përdorni Whatsapp në iPad nëse i bëni të gjithë këta hapa me kujdes.

 

8 Hapa për të konfiguruar një Wireless Router

8 Hapa për të konfiguruar një Wireless Router

Shum prej nesh për të konfigurar paisjet Wireless tona kontaktojm IT, por ne mund ta bëjmë vet këtë gjë. Me konfigurim nënkuptojmë ndrrimin e emrit, fjalëkalimit dhe shumë gjëra tjera. Për të konfiguruar një Wireless Router duhet ndjekur disa hapa:

Videot zyrtare: https://ameble.gjirafa.com

Hapi 1– Duhet të fusim në rrymë wireless routerin Tonë.

Hapi 2– Të fusim kabllen LAN në vendin me ngjyrë të kuqe ose me mbishkrimin 0.

Hapi 3– Në Laptopin ose kompjuterin tonë të gjejmë Default Geateway duke hyrë në cmd pastaj ipconfig/all dhe gjejmë Default Geateway.

Hapi 4– Hapin Shfletuesin dhe shkruajmë Default Gateway.

Hapi 5– Ne rubrikën User shruajme admin dhe gjithashtu tek Password shkruajmë admin. Hapi 6- Tek name shruajmë emrin që dëshirojmë.

Hapi 7– Shkojmë tek Wireless Security dhe tek rubrika password shkruajmë Fjalëkalimin që dëshirojmë.

Hapi 8– Klikojmë Save Settings dhe ky ishte hapi I fundit.

Për më shumë shikoni videon./ameble

6 mënyra të lehta për ta mbajtur smartphonin tuaj android të sigurt

6 mënyra të lehta për ta mbajtur smartphonin tuaj android të sigurt

Jo, ju nuk jeni mosbesues. Nga hajdutët e xhepave e deri tek malwaret. Smartphoni juaj është gjithmonë nën rrethim. Sulmuesit dinak ndryshojnë vazhdimisht taktikat me shpresë se do të marrin kontrollin mbi smartphonët tuaj.

Duhet ta bëjmë të qartë që nuk ka mënyrë të pagabueshme të mbrojtjes së androididit tuaj nga vjedhësit apo hakerët. Në të vërtetë nëse ndonjë hajdut i sofistikuar sulmon smartphonin tuaj atëherë duhet vetëm të të urojmë fat.

Megjithatë ka disa mënyra për ta mbajtur androidin tuaj të sigurt nga sulmet më të zakonshme, me një përpjekje shumë të vogël.

Lexoni 6 mënyra të lehta për të mbajtur smartphonin tuaj android të sigurt:

1. Mbylleni smartphonin (nëse nuk e ke bërë deri tani)

Kjo duket si një këshillë absurde, por shumë persona që dëshirojnë të kenë qasje në smartphonat e të tjerëve i largohen smartphonëve me fjalëkalime ngase nuk duan të lodhen me ta. Kodi PIN ose fjalëkalimi mund të jetë bezdisës për ne por është një mjet sigurie. Imagjinoni sikur e harroni smartphonin në ulëset e një taksie, çfarë do të bënit?

Për këtë arsye hyni në Settings > Security > Screen Lock dhe vendosni një PIN ose nëse keni telefon me fingerprint kjo është edhe më e sigurt.

2. Dije vendndodhjen dhe fshij të dhënat në smartphone nga larg

Në rregull, e keni bërë hapin e parë me PIN ose fingerprint, por çka nëse e humb smartphonin? Për fat të mirë mund ta përdorni Android Device Manager për ta ditur se ku ndodhet smartphoni juaj apo edhe për të i fshirë të dhënat nëse është e nevojshme por vetëm nëse e keni të aktivizuar këtë mundësi.

Shkoni në Settings > Google > Security dhe aktivizoni dy opsionet që ndodhen aty.

Në këtë mënyrë edhe nëse smartphoni ju humb, ju mund të dini vendndodhjen dhe të i fshini të dhënat nga kompjuteri juaj përmes llogarisë në Google.

3. Deaktivizoni “unknown sources”

Deri tani kemi shkruar për mundësinë e humbjes së telefonit, tani do të flasim për sulmet me malware ose spyware përmes aplikacioneve.

Google bën të pamundurën që aplikacionet në Play Store të jenë të sigurta, por nuk mund të ju mbroj nga aplikacionet që instaloni nga burime të tjera.

 

Për fat të mirë android e ka një opsion që ndalon instalimin e aplikacioneve nga burimet e tjera përpos Play Store. Shkoni tek Settings > Security> dhe deaktivizoni “unknow sources”. Ju mund ta aktivizoni këtë opsion kurdo që dëshironi të instaloni një aplikacion nga burime tjera, por mos harroni ta deaktivizoni pastaj.

4. Lejoni androidin të kontrolloj dhe verifikoj aplikacionet tuaja

Edhe pse Google i kontrollon aplikacionet në Play Store ende ekziston mundësia që një aplikacion i infektuar të depërtojë pa u vërejtur, Me opsionin për kontroll dhe verifikim të aplikacioneve android bënë herë pas here kontrollimin e aplikacioneve tuaja në smartphone nëse janë të infektuara.

Shkoni në Settings > Google > Security > Verify Apps dhe më pas aktivizoni opsionin “scan device for security threads”. Pasi ta aktivizoni këtë android do të bëjë kontrollimin e herë pas hershme të aplikacioneve.

5. Përditsojeni smartphonin

Hakerët vazhdimisht ndryshojnë strategjitë për të sulmuar smartphonët, përderisa ata e bëjnë këtë Google vazhdimisht sjellë përditësime sigurie.

Për këtë arsye është e domosdoshme që të bëni përditsimet që vijnë.

Smartphoni juaj duhet të iu njoftojë kur ka përditësime ose mund të kontrolloni vetë duke shkuar në Settings > About Phone > System Updates.

6. Aktivizoni “Safe Browesing” në Google Chrome

Aplikacionet e infektuara nuk janë të vetmet rreziqe që smartphoni juaj ka. Interneti është i mbushur me webfaqe të infektuara që kanë si qëllim të vjedhin informatat e juaja personale përmes sulmeve që njien si “phishing”, ose përmes shkarkimit të aplikacioneve të dëmshme në smartphonin tuaj.

Lajmi i mirë është që Google Chrome e ka një opsion të quajtur “Safe Browesing” i cili ju lajmëron nvse një webfaqe që ju vizitoni është e dëmshme dhe iu jep mundësinë të ktheheni mbrapa para se të hyni në at webfaqe.

Për ta aktivizuar këtë opsion së pari hyni në Google Chrome e më pas shkoni tek ikona me tre pika në anën e djathtë lartë. Nga aty shko në Settings > Privacy dhe  aktivizone “Safe Browesing”./ameble.com

A ja vlen me ble produkte të rinovuara?

A ja vlen me ble produkte të rinovuara?

Nëse po shikoni që të kurseni para në elektronikë, është mirë që të konsideroni të bleni produkte elektronike të cilat janë të rinovuara. Shumë prodhues ose shitës po shesin laptop dhe telefona të rinovuar.

Shumica e blerësve kur kanë probleme me produktet ata i kthejnë tek prodhuesi pastaj prodhuesi i riparon dhe ata janë në gjendje përfekte, por me çmim shumë më të lirë.

Vetëm një numër i vogël i produkteve të cilat janë të rinovuara, rreth 5% sipas një hulumtimi duket se kanë pasur problem nga të gjitha produktet të cilat janë të rinovuara.
Për një blerës që po kërkon blerjen e produkteve të tilla atëherë blerjet e rinovuara mund të ju kursejnë shumë para, shembull ju mund të merrni një Xbox One për 150$ përderisa çmimi normal është 299$, ose mund të bleni një Samsung Smart TV të rinovuar për vetëm 720$ përderisa çmimi real është 1200$, dhe prandaj kjo është një zbritje e mrekullueshme.
A keni blerë ndonjëherë produkte të cilat janë të renovuara?


Më poshtë i keni 3 këshilla se kur duhet të bleni produkte të rinovuara?

 • Shikoni se a mund të kthehen produktet – Apple ofron një kthim 14-ditor për produktet të cilat janë të rinovuara.
 • Shikoni për produkte që kanë garancion të gjatë – Shumica e produkteve të rinovuara kanë garancion 1-2 muaj por është më mirë që të hulumtoni për produkte që zgjasin deri në 6 muaj.
 • Bleni nga brende dhe kompani që ju i besoni – Gjithmonë shikoni të bëni blerjen e produkteve të rinovuara vetëm nga kompanitë që ju i besoni për blerjen e produkteve teknologjike. /ameble

 

Si t’i pastroni dhe ruani paisjet tuaja elektronike

Si t’i pastroni dhe ruani paisjet tuaja elektronike

Nga MP3 player e deri tek kompjuterët personal, pajiset elektronike mund të jenë një shpenzim i madh. Për këtë arsye ia vlen që të shpenzoni kohë për t’i pastruar ato.

Këtu janë disa këshilla se si të i pastroni ato:

1. Pastroni pluhurin dhe papastërtitë. Është e lehtë për pajiset elektronike për të mbledhur pluhurin dhe mbeturinat me kalimin e kohës, sidomos ato që janë të palëvizshme. Shumë pluhur mund të shkaktoj edhe probleme me zërin dhe cilësinë e fotos. Pastrimi me materiale me mikrofibër është mënyra më e mirë. Përdorni brushat e vogla për të pastruar tastierat.

2. Sprejin pastrues më së miri është të mos e spërkatni drejtpërdrejt në pajisje sepse pajisjet e ndryshme kanë edhe hapje të vogla ku mund të depërtojë spreji e që mund të shkakton dëmtime.

3. Investoni në këllëf mbrojtës. Mbani pajisjet e vogla elektronike si smartphone-t në këllëfa mbrojtës për t’i shmangur gërvishtjet. /ameble

Çka është root?

Çka është root?

Me Root nga fjala angleze nënkuptojmë “Rrënjë”, pra në gjuhën e teknologjisë kjo i bie që i jep privilegje aplikacioneve të ndryshme në rrënjë (brendësi) të smartphone-ve. Me dhënien e këtyre të drejtave në programe të ndryshme nëpërmes Root jepet mundësia të ndryshohen shumë gjëra në smartphone, e që disa do ti cekim më poshtë.

Aplikacionet më të përdorura për smartphone që kanë Root:

Aplikacioni Greenify – për optimizimin e baterisë:


Seeder – Për rritjen e shpejtësisë në smartphone-it.

Xposed Framework – Modifikimin i ndërfaqes (UI)

Lucky Patcher (mundesh edhe pa root) – hackimin e lojërave offline.


Wifikill – ndaljen e Wi-Fi të personave në të njëjtin rrjet.

Si të krijojmë Storie mbresëlënëse në Instagram

Si të krijojmë Storie mbresëlënëse në Instagram

Kur Instagram fillimisht shfaqi storiet në 2016, shumë shkrime kritikonin se ishte një kopje flagrante e storieve të Snapchat. Edhe pse kjo ende është shumë e vërtetë, ata kanë arritur të gjenerojnë mjaft popullaritet në rrugën e tyre. Plus, për dallim Instagram nuk mbështetë efektet e ndryshme të fytyrave, ai mundëson mënyra të tjera për të marrë kreativitet.

Instagram ju lejon të bëni foto, video dhe Bumerang për storiet e juaja plus të gjitha këto i mundëson me shumë mjete të cilat mund të përdoren si opsione për kreativitet.

Bëj kreativitet me Tekst dhe Art

Storiet e instagramit kanë tri mjete kryesore për përshtatje nëse ju bëni një foto ose video: stickers, doodles dhe tekst. Kliko ikonën e sticker e cila gjendet lartë fotos/videos të stories tuaj për të shfletuar një librari me dekorime. Disa stickers janë interaktiv, duke ndryshuar në bazë të lokacionit tuaj, motit ose kohës. Të tjerat janë qesharake, të shndritshme dhe ju lejojnë të personalizoni fytyrën tuaj ose të dikujt tjetër. Shkoni lartë e poshtë për të pasur qasje në të gjitha emocionet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikona doodling (për vizatim) në të djathtë ju mundëson të vizatoni gjithandej. Ka tre brusha: rregullt, nënvizuar dhe me ngjyra. Secili mund të ketë ndjenja më të veçanta dhe mund t’i përdor në forma të ndryshme.

Në pjesën e poshtme të ekranit ju mund të përshtateni madhësinë e brushës dhe të zgjedhni nga një shumëllojshmëri të ngjyrave. Doodling (vizatimi) është vendi ku  kreativiteti mund vërtetë të shkëlqejë, tërheqja e kornizave, pamje të rreme, maska dhe të tilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti është paksa vetë shpjegues por si do qofte Instagram do të lejoj te zgjedhni ngjyra, të përcaktoni madhësinë si dhe te zgjedhni stilin e tekstit. Përveç kësaj në qoftë se ju filloni me simbolin @ dhe filloni të shtypni një emër përdoruesi, ju mund të përmendeni dikë në historinë tuaj dhe të shtoni një lidhje për te profili.

Shtypeni done kur keni mbaruar, pastaj tërhiq tekstin rreth imazhit ose mbaje për ta bërë atë më të vogël apo më të madh. Nëse je I pakënaqur, zvarrit atë në fund fshije atë dhe fillo një tjetër.

Përdorni mënyra të ndryshme regjistrimi

Storiet e Instagram mbështesin mjaft lloje të ndryshme të regjistrimit. Përveç duke marrë një pamje standard në mënyrë normale, ju mund të shtypni dhe mbani shtypur butonin mbyllës për të regjistruar deri në 15 sekonda të videos. Pra do të thotë lejon pesë sekonda më shumë se Snapchat.

Ju gjithashtu mund të bëni një boomerang për storien tuaj. Nëse ju jeni të njohur me app falas Bumerang, ju e dini se një boomerang është thelb I një video vetëm unaze në disa sekonda gjatësi. Ajo nuk ka normë standard të kufizimit, por lëshon kamerën me shpejtësi për të marrë një grumbull më fotografi dhe i lidh së bashku në një video.

Bumerang është e mrekullueshme për veprime të shpejta që nuk kanë nevojë për një video të plotë, por gjithashtu kanë nevojë për më shumë se një foto të vetme. Mendoni fishekzjarrët, ndeshje futbolli, pishinë, festimet, lëvizjet vallëzimi etj.

Mënyra e fundit është HandsFree, e cila ju mundëson te shtypni butonin përfundues vazhdimisht për të gjiruar video pa e mbajtur gishtin tuaj te vendosur gjithherë. Kjo është gjithashtu diçka si boomerangs që Snapchat nuk e mbështet.
Storiet e Instagram gjithashtu ju lejojnë të transmetoni video live nga e njëjta pamje e kamerës, por jo teknikisht nuk është një storie Instagrami. Video live nuk ruan historinë tuaj, kështu që ato janë me të vërtetë një funksion I veçantë.

Shtoni foto dhe grafika tjera

Ju nuk keni gjithmonë një foto të re aktuale për të vendosur në storien tuaj të Instagram. Nëse ju keni një foto interesante të ruajtur në Camera Roll tuaj, ju mund të shtoni atë në storien tuaj.
Pasi ju të zgjedhëni një foto nga Camera Roll ju doni ta postoni, atëherë ju keni të gjitha mundësite e përshtatjes si çdo foto tjetër të ketë. Doodle (vizatoni) të gjithën, shtoni tekstin apo përshkrime ose lidheni me ndonjë nga përdoruesit e tjerë përkatës.

Rregullo kush mund ta shoh storien tuaj te Instagram

Instagram përfshinë disa parametrat të intimitetit për t’u siguruar se vetëm njerëzit e caktuar mund të shohin historinë tuaj Instagram. Ju mund të bllokoni njerëz të veçantë ta shohin atë, plus mund të zgjedhni grupin e njerëzve të cilët janë në gjendje të përgjigjen.

Në modulin e kamerës në Instagram, shihni ikonën Settings lartë në të majtë. Shtyp Hide Story From dhe zgjedh njerëzit për të bllokuar. Nën atë shtyp të selektoni kush mund të ju përgjigjet në storiet e juaja. Everyone (Gjithsecili) është e papërcaktuar pra do të thotë të gjitha ata që ju ndjekin. Përndryshe ju mund të zgjedhni vetëm njerëzit që ju I ndjekni pra People You Follow ose ju mund te zgjedhni off pra të ndaloni të gjitha përgjigjet.

E fundit është e parëndësishme për jetën private, por ajo është këto dosido. Nyja Saved Shared Photos mund të vendoset on ose off. Kur on, Instagram automatikisht do të ruaj çdo përmbajtje të stories në Camera Roll. Ajo është off e nënkuptuar dhe ndoshta për arsye më të mirë.

Në fund kur ju mendoni se storia juaj është e përkryer dhe e kompletuar, shtyp My Story dhe shpërndaje krijimin tuaj më ndjekësit e juaj. /ameble.com

Si të dallojmë një Samsung Galaxy S4 origjinal, nga ai falsë

Si të dallojmë një Samsung Galaxy S4 origjinal, nga ai falsë

Disa muaj më parë kemi prezantuar se si të dallojmë një Samsung Galaxy S3 origjinal nga ai falsë, ndërsa tani do të ju njoftojmë se si të dalloni një Samasung Galaxy S4 origjinal nga ai falsë i cili fatkeqësisht është shfaqur në tregun tonë.

Në këtë rast modeli me ngjyrë të bardhë është ai falsë!!

Samsung Galaxy S4 falsë është prodhuar në Kinë dhe si i tillë manipulohet nga shitësit e ndryshëm me ç’ rast blerësit mashtrohen dhe njëkohësisht dëmtohen për arsye se nuk kanë informata të mjaftueshme për pajisjen ose në fakt nuk e ka edhe idenë se ky model mund të jetë falsë.

Në vijim do të ju njoftojmë me disa detaje që do të ju ndihmojnë të bëni dallimin në mes të origjinalit dhe ai atij falsë.

Nga pikëpamja e jashtme duke iu referuar dizajnit, është shumë vështir të dallohet origjinali nga ai flasë e sidomos për ata të cilit për herë të parë e kanë në duar këtë pajisje. Këtë e kemi demonstruar në galerinë e më poshtme me ç’ rast janë prezantuar Samsung Galaxy S4 origjinal si dhe ai falsë.

Pra, nga pamja e jashtme Galaxy S4 origjinal nuk dallon pothuajse fare nga ai falsë që rezulton me mashtrimin e lehtë të blerësit. Konkludim, nëse keni dyshime gjatë blerjes, këshilla e parë mos u bazoni në pamjen e jashtme.

Dizajni – dallimet

Nga këndvështrimi i dizajnit, ekzistojnë vetëm dy parametra që ju mund të bazoheni për të bërë dallimin dhe ata janë blici i kamerës dhe madhësia e ekranit.

Blici apo flash-i i cili gjendet nën kamerë në pjesën e pasme të smartphone-it tek Galaxy S4 falsë është me ngjyrë më të verdhë të theksuar ndërsa tek Galaxy S4 shkon më shumë në të bardhë të theksuar.

Ekrani i Galaxy S4 origjinal duhet të jetë 5.0 inç ose 12.7 cm. Në shikim të parë është vështir të dallohet madhësia e ekranit nëse e keni në duar po supozojmë Galaxy S4 falsë. Ne e kemi bërë matjen e diagonales së ekranit dhe tek Galaxy S4 falsë madhësia është 11.8 cm, pra pothuajse për 1 cm dallon nga ai i origjinalit.

Dizajni i brendshëm – dallimet

Me dizajn të brendshëm i referohemi pamjes së pajisjes pas tërheqjes apo largimit të kapakut të smartphne-it. Këtu kemi të bëjmë me më shumë parametra që e dallojnë Galaxy S4 falsë nga ai origjinal dhe do t’i paraqesim ato që janë më të lehta për tu mbajtur në mend.


Pra, pas tërheqjes së kapakut përsëri vërehet më qartë ngjyra e blicit. Tek S4 falsë është më të verdhë të theksuar ndërsa tek S4 origjinal me të bardhë.

Pas tërheqjes së baterisë, po ashtu vërehen edhe disa dallime. Galaxy S4 falsë ka të integruar 3 pina ndërsa S4 origjinal 4 pina,  të cilit japin kontaktin bateri – smartphone.

Vendi ku vendoset bateria përveç llogos së Samsung-ut me disa detaje për modelin e pajisjes, tek Galaxy S4 falsë nuk ka asgjë tjetër të shkruar, ndërsa tek Galaxy S4 origjinal ka, siç është paraqitur në galerinë e më siperme. Edhe një dallim tjetër qëndron tek kapaku i pajisjes, tek Galaxy S4 falsë nuk ka asnjë mbishkrim, ndërsa tek ai Galaxy S4 origjinal ka një kod ose një kombinim të numrave dhe shkronjave.

Softueri – dallimet

Nëse e keni vështir për të mbajtur mend disa prej dallimeve të paraqitura deri më tani, për të dalluar modelin false mund të bazoheni edhe në softuerin. Të dy modele kanë të instaluar platformën Android Jelly Bean 4.2.2.

Galaxy S4 ModeliAjo që ne e kemi vërejtur është qysh në fillim të ndezjes së smartphone-it, llogoja e Samsung së bashku me modelin Galaxy S4 GT-I9505 tek modeli origjinal mbetet statike për 5-7 sekonda, ndërsa tek ai falsë mbetet për 1-2 sekonda.

Një dallim esencial qëndron tek notifikimet, ku qartazi vërehet mungesa e funksioneve kryesore me të cilat veçohet Galaxy S4, sikurse Air gesture, Smart scroll, Smart stay. Pra, modeli falsë nuk i ka të integruar funksione të lartë përmendura.

Një dallim tjetër qëndron edhe tek emërtimi i menyve kryesore të cilat tek modeli origjinal emërtohen si: Connections, My device, Account dhe More, ndërsa tek ai falsë emërtohen si: Networks, Device, Personal dhe System.

Po ashtu kemi testuar edhe funksionin NFC, i cili nuk funksionon tek modeli Galaxy S4 falsë.

Pra, këto janë disa dallime kryesore që ne jemi fokusuar për të cilat mendojmë se mund të mbahen më lehtë në mend për të dalluar modelin Samsung Galaxy S4 falsë nga modeli origjinal. |ameble|