Category Archives

4 Articles
Volvo planifikon ti largojë makinat me djegie të brendshme

Volvo planifikon ti largojë makinat me djegie të brendshme

Duke filluar nga viti 2019 , Volvo do të përfundoj thjesht me motorë me djegie.

Volvo do të jetë prodhuesi i parë i makinave që tërësisht të largohet nga motorët me djegie të brendshme, ndërkohë që sfidon kompanitë e reja si Tesla dhe të gjithë flotën e tyre elektrike. Ata do të bëjnë vetëm makina elektrike dhe hibride.
Presidenti dhe CEO i Volvo-se Hakan Samuelsson, sipas The Wall Street Journal, tha se kjo “shënon fundin e automjetit me motor me djegie.” Kompania synon të shesë një milion makina elektrike dhe hibride deri në vitin 2025.

Volvo do të fus pesë makina krejtësisht elektrike midis 2019 dhe 2021 në tregun ndërkombëtar, tre nën markën Volvo dhe dy nën markën Volvo, Polestar.
Kjo absolutisht shënon atë që potencialisht mund të jetë një tranzicion me larg nga motorët me djegie të brendshme për prodhuesit e makinave që ballafaqohen me konsumatorin.

Si do të ndikojë ky çmim i markës Volvo në shitje? Kjo mbetet për t’u parë./ameble.com

LG lanson makinën larëse me teknologjinë NFC

LG lanson makinën larëse me teknologjinë NFC

Sot makinat larëse janë shumë të rëndësishme kur është fjala për larjen e rrobave, mirëpo çfarë funksioni tjetër mund të kryejnë? Gjatë ngjarjes InnoFest 2014 kompania LG ka prezantuar një makinë larëse të re që mund të jetë me interes të madh për pronarët e shtëpive të reja, posaçërisht kur makina e llojit të tillë posedon përkrahjen NFC.

Kjo makinë vjen me shumë opsione të reja që përcaktojnë se çfarë sasie e ujit të përdoret, çfarë temperature duhet të jetë si dhe sa rroba është e nevojshme të futen për larje. Gjithashtu posedon opsionin për larje të shpejtë, ku makina shpërlanë rrobat për disa minuta, nga dallimi i larjes së gjatë që rrotullohet më shumë herë dhe përdorë më shumë ujë.

Kurse nëpërmjet përdorimit të NFC-së, përdoruesit do të kenë mundësinë të shkarkojnë programe të reja për larje nëpërmes smartphone-it. Lidhja NFC gjithashtu mundëson gjetjen e ndonjë prishje të makinës nëse ka.

Përveç lidhjes NFC kjo makinë vjen edhe me teknologjinë TrueSteam që posedon tri karakteristika të tilla si Steam Refresh, Allergy Care, dhe Steam Softener. /ameble

LG është duke punuar në një makinë larëse që nuk përdor ujë

LG është duke punuar në një makinë larëse që nuk përdor ujë

LG makine lareseLG është duke punuar në disa teknologji të reja interesante. Njëra nga këto teknologji është një makinë larëse që pritet të lajë rrobat pa përdorur ujin.

Zëvendës presidenti i lartë në departamentin për pajisjet shtëpiake të LG Electronics, Kevin Cha, nuk ka dhënë detaje se si do ta bëjnë ketë. Kjo është ende në fazat e hershme të zhvillimit dhe ata nuk dëshirojnë të japin sekretet e tyre për funksionimin e kësaj pajisje.

Një model i ngjashëm nga LG, i quajtur Styler u zbulua në ngjarjen CES gjatë këtij viti, e cila mund të freskoj rrobat pa detergjent apo ujë. Kjo pajisje si duket do të marr një funksion përmirësimi, dhe do të shtoj disa funksione për hekurosje.

Kompania LG është duke punuar gjithashtu në një model frigoriferi të ri prototip, që mund të qëndroj i ftohtë për gjashtë orë pa rrymë.

Me këto ide dhe teknologji të reja, kompania LG për të ardhmen vërtet ka vendosur ta mbushë shtëpinë tuaj me pajisje super ekonomike. |ameble|

Aparat për përzierje qumështi “Senseo Milk Twister” nga Philips

Aparat për përzierje qumështi “Senseo Milk Twister” nga Philips

Philips SENSEO Milk TwisterPajisja 120 mili-litërshe “Senseo Milk Twister” nga Philips është një shkumues i ri qumështi perfekt që për 2 minuta përgatit qumështin e shijshëm me shkumë për ti mbuluar dhe japë shije Cappuccino-ve ose Latte Macchiato-ve.

Me vetëm një buton dhe një shkop të mbyllur e që nuk stërpik anash, Senseo Milk Twister është i thjeshtë për të operuar dhe për tu pastruar.

Me këtë shkumues qumështi plotësisht automatik, që është nga Philips, ju mund të bëni shkumë qumështi të nxehtë dhe të ftohtë, ose për të ngrohur qumështin pa shkumë. Qumështi nga kjo pajisje e ka të limituar nxehjen deri nën 70°C për të mbajtur shijen e tij natyrore.

Shkuma e qumështit të ftohtë është një tjetër zgjedhje e shkëlqyer që bëhen grimca akulli për Ice Caffe të ftohtë për ditët e nxehta vere. Çmimi për Senseo Milk Twister është rreth 80 €. |ameble|