Nëse po përpiqeni të hiqni dorë nga duhani por nuk mundeni, një çakmak i ri i quajtur Quitbit mund t’ju nevojitet. Ai është dizenjuar për të numëruar cigaret që pini dhe ju mund të vendosni limitin e numrit që ju nuk dëshironi të kaloni.

Quitbit është një çakmak i mençur që është krijuar për të kontrolluar duhanpirjen. Në pajisje shfaqet numri i cigareve, duke ndihmuar që të ulni numrin e cigareve që pini ose të hiqni dorë komplet.

Kjo pajisje është pjesë e një projekti në Kickstarter dhe pothuajse ka arritur shumën e dëshiruar për të nisur prodhimin.

Çakmaku ka një ekran ku tregohet numri i cigareve që keni pirë, kohën kur keni pirë cigaren e fundit, por një ndër opsionet më të veçanta dhe efektive është caktimi i numrit të cigareve që do të pini në ditë, dhe sapo të arrihet ky numër, çakmaku nuk punon më.

http://www.youtube.com/watch?v=4T0GxBGswP0

Pajisja lidhet me smartphone me teknologjinë Bluetooth dhe me anë të aplikacionit për smartphone ju mund të shikoni statistikat tuaja. /ameble