Tag Archives

3 Articles
Intel njofton për procesorë të ri 64-Bit për pajisjet Android

Intel njofton për procesorë të ri 64-Bit për pajisjet Android

Intel LogoIntel gjatë një prezantimi në MWC 2014 në Barcelonë ka njoftuar për dy procesorë të ri 64-bit të dizajnuar për smarthphone dhe tablet Android. Procesorët 22nm 2-bërthamor Merrifield dhe 4-bërthamor Moorefield posedojnë shpejtësi më të shpejtë se sa procesorët rival të tyre nga Apple A7, si dhe Snapdragon Qualcomm 800.

Merrifield, i quajtur ndryshe edhe si Intel Atom Z3480, është me shpejtësi 2.13 GHz dhe thuhet se ofron përmirësim në jetën e baterisë. Pajisjet e para që do ta kenë ketë procesorë të ri mund të lansohen nga muaji i ardhshëm. Ndërkohë, tabletet dhe smartphone-t Android me çipin e ri Moorefield nuk do të lansohen deri në gjysmën e dytë të vitit 2014. Procesori 4-bërthamor është më shpejtësi 2.3GHz dhe ofron grafikë më të mirë dhe memorie të shpejtë.

Intel në ketë prezantim ka shfrytëzuar rastin të informoj gjithashtu edhe për partneritetin e tyre të ri me Lenovo, Asus dhe Foxconn. Tani për tani, prodhuesi i çipave është e vetmja kompani prodhuese e procesorëve 64-bit për pajisje Android dhe Windows edhe pse Qualcomm ka njoftuar gjithashtu për plane të ngjashme. /ameble

Procesori i parë 64-bit nga Qualcomm është Snapdragon 410

Procesori i parë 64-bit nga Qualcomm është Snapdragon 410

Qualcomm SnapdragonQualcomm ka njoftuar për procesorët e tyre të parë me 64-bit, Snapdragon 410. Procesori më i ri i kompanisë premton që të shfaqet me disa karakteristika Premium duke përfshirë 4G LTE qe mbështet smartphone që gjenden nën çmimin 150 $, gjithashtu pritet të sjellë grafikë të përmirësuar dhe shpejtësinë e rrjetit të tregjeve në zhvillim.

Snapdragon 410 është i përshtatëshem me serinë e pajisjeve të fundit Android në tregjet në zhvillim të cilët përdorin versionin 4.4 Kitkat. Procesori Qualcomm i ri do të funksionoj edhe me Windows Phone dhe Firefox, kështu që kompania ka në plan të prodhoj çipa shtesë 64-bit për të ardhmen.

Apple ishte kompania e parë në lançimin e smartphone-ve 64-bit, pra iPhone 5S, dhe në fillim ishte e paqartë nëse Qualcomm do të ndjek ketë kompani. Në një intervistë të muajit Tetor, një zyrtar i lartë i marketingut Anand Chandrasekher e quajti çipin A7 të Apple-it si një mashtrim në marketing. “Qualcomm për ketë kishte kërkuar falje, duke e lëvizur zt. Chandrasekher në një pozitë jashtë më publikun dhe duke konfirmuar gjithashtu interesat e saja në procesorë 64-bit për pajisje mobile. |ameble|

Samsung konfirmon prodhimin në masë të procesorëve 64-bit Exynos

Samsung konfirmon prodhimin në masë të procesorëve 64-bit Exynos

Samsung 64bit ExynosGjatë një konference për shtyp e caktuar për prezantim të fitimeve për çerekun e tretë të këtij viti, kompania Samsung ka konfirmuar se procesorët 64-bit Exynos pritet të paraqiten shumë shpejtë dhe janë si përgjigje e procesorëve A7 nga Apple. Ata kanë thënë se kanë filluar prodhimin në masë të tyre. Procesorët e përditësuar pritet të jenë gati për funksion nga fillimi i vitit të ardhshëm dhe mund të ndodhë që do të jenë të përfshirë ne debutimin e Galaxy së ardhshëm S5.

Kompania tha se përveç disa “përgatitjet teknike në proces,” procesorët 64-bit pritet të shfaqen në vitin e ardhshëm. Ky lloj çipi i ri e hap derën për memorie shtesë që smartphone-at të mos jenë të mbrapa në mungesë të RAM-it dhe si përditësim mund të përdoret memorie me e shpejtë DDR4. |ameble|