Tag Archives

2 Articles
Activision: Destiny “loja më e suksesshme e re që është lansuar ndonjëherë”

Activision: Destiny “loja më e suksesshme e re që është lansuar ndonjëherë”

Loja e re Destiny e zhvilluar nga Bungie dhe publikuar nga Activision ka kushtuar 500 milionë dollarë për tu dizajnuar, zhvilluar dhe shitur. Por Activision ka bërë të ditur se shitjet e lojës Destiny vetëm në ditën e parë kanë mbuluar shpenzimet e bëra. Ata kanë thënë se janë gjeneruar më shumë se 500 milionë $ të ardhura në mbarë botën.

 

Për të qartësuar shifrat e shitjes që thotë Activision janë nga dyqanet online të palës së tretë të tilla si Sony dhe Microsoft. Activision nuk ka zbuluar se sa kopje të lojës së re Destiny janë shitur në mbarë botën, por shenjat e para tregojnë se emri i kësaj loje po arrin të bëhet loja multi-miliardëshe për kompaninë.

Destiny është lansuar në afër 11.000 vende të organizuara në të gjithë botën dhe do të jetë shumë interesante të shohim se çfarë numri do të arrihet në dy javët e ardhshme. /ameble

Call of Duty: Ghosts, 1 miliardë $ shitje për 24 orë

Call of Duty: Ghosts, 1 miliardë $ shitje për 24 orë

Kompanisë Rockstar u janë dashur tri ditë për të arritur 1 miliardë dollarë në shitje me GTA V, kurse tani Activision ka thyer ketë rekord me lojën e tyre të fundit, Call of Duty: Ghosts, që ka arritur 1 miliardë dollarë në shitje në ditën e parë.

[youtube id=”MNxh7umVOZ0″ width=”600″ height=”350″]

Activision kishte dërguar ketë lojë në më shumë se 15.000 pika të shitjes me pakicë e cila filloj shitjet në mesnatë, 1 miliardë dollarë në shitje për vetëm 24 orë është sigurisht mbresëlënëse. Do të jetë shumë interesante të shohim se sa do të rritet numri i shitjeve gjatë javëve të ardhshme, dhe nëse do të përfundojë si loja me e shitur ndonjëherë sipas kohës së shkurt.

Kjo lojë ka arritur edhe tek ne dhe mund ta gjeni tek shitorja Mega|ameble|