Tag Archives

6 Articles
Adobe lanson aplikacionin për fotografi Lightroom 6

Adobe lanson aplikacionin për fotografi Lightroom 6

adobe-lightroom-logoAdobe sot ka lansuar një version të aplikacionit të tyre të fotografisë Adobe Lightroom 6 me të cilin po përpiqen që të mbushin boshllëkun e lënë nga Apple Aperture aplikacioni i cili ishte lansuar në fillim të këtij muaji.

Lightroom 6 ose Lightroom CC si pjesë e sistemit cloud, është në dispozicion për të blerë si aplikacion edhe për kompjuter për vetëm 149$ ose për 9,99 $ në muaj si pjesë e cloud të Adobe Creative.

Dy vite më parë, Adobe kishte përditësuar softuerin Lightroom me versionin Lightroom 5 dhe tani me versionin e ri Lightroom 6, Adobe ka shtuar një pasuri të tipareve të reja dhe disa funksionalitete të avancuara duke përfshirë aftësinë për të krijuar panorama, redaktimi HDR i lehtë i fotografive, është përmirësuar web galera, është mundësuar tregimi vizual, si dhe me Lightroom 6 ofrohet mbështetje për më shumë pajisje.

Me aplikacionin për fotografi Lightroom 6, Adobe shpjegon:

“Krijo imazhe të mahnitshme nga skenat sfiduese me kontrast të lartë. Me funksionin Merge New HDR ju mund të kombinoni fotografi të shumta të marra me cilësi të ndryshme duke e krijuar në një imazh të vetëm të cilësisë së lartë. Me Lightroom, të gjithë fotografitë tuaja do të jenë në një vend. Ju mund t’i organizoni ato, t’i editoni dhe t’i menaxhoni fotot tuaja nga kudo – në kompjuterin tuaj, në Internet, në pajisjet Apple dhe Android. Po ashtu ju mund t’i integroni edhe fotot tuaja nga telefoni juaj të cilat do të ruhen direkt në Lightroom”.

Për ata që kanë pasion foton aplikacioni Lightroom 6 nga Adobe, me siguri se mund të ju përbush kërkesat dhe nevojat tuaja. /ameble

Përditësimi i ri i Adobe Flash Player i domosdoshëm

Përditësimi i ri i Adobe Flash Player i domosdoshëm

Adobe Flash PlayerNëse u është shfaqur mundësia e përditësimit të Adobe Flash Player, gjithsesi se duhet ta bëni menjëherë. Adobe ka lëshuar së fundmi një version të ri të përditësuar të softuerit të tyre Flash Player që do të arnoj një mangësi të pazbuluar deri më tani të këtij softueri. Kjo mangësi në thelb u mundëson hakerëve të marrin kontrollin nga distanca të PC-së ose Mac-ut tuaj.

Çfarë e bën këtë përditësim me urgjencë të veçantë është fakti se janë raportuar raste që është shfrytëzuar si vrimë, që do të thotë se kjo mangësi është zbuluar nga hakerët dhe është duke u përdorur nga ata për tu qasur tek pajisjet e përdoruesve.

Nëse Flash Player i juaj është me version 16.0.0.287 në OS X dhe Windows ose 11.2.202.438 në Linux, atëherë shanset janë të lehta ndaj sulmit. Për ata që përditësimin e marrin automatikisht, atëherë përditësimi i ri që pranoni nga Adobe është versioni 16.0.0.296.
Adobe gjithashtu është duke punuar në një softuer të pavarur për ketë çështje që mund të instalohet manualisht dhe pritet ta lansoj gjatë kësaj jave. Kjo kompani gjithashtu është duke punuar me Google-in për të përditësuar versionin e Flash-it që është i futur në shfletuesin Google Chrome.

Për të kontrolluar se cilin version të Flash-it e keni të instaluar atëherë klikoni në ketë link, kurse për të marrë versionin e ri klikoni këtu. /ameble

Adobe Photoshop edhe në Chromebook

Adobe Photoshop edhe në Chromebook

Photoshop GooglechromeGoogle dhe Adobe po sjellin softuerin Photoshop në laptopa Chromebook.

Kompanitë të hënën kanë njoftuar se kanë filluar me lansimin e Adobe Creative Cloud në pajisjet Google Chromebook me versionin stream të Photoshop-it, kurse produktet tjera vijnë së shpejti. Aktualisht në versionin testues (beta) kjo mundësi fillimisht do të jetë në dispozicion vetëm për Amerikë Veriore me cak klientët e Adobe Education të cilët janë të abonuar apo abonohen në Creative Cloud.

Versioni Streaming i Photoshop-it është dizajnuar të funksionoj direkt nga sistemi Cloud në Chromebook. Gjithmonë do të jetë i përditësuar dhe i integruar plotësisht me Google Drive, kështu që nuk do të ketë ndonjë telashe për shkarkimin dhe ngarkimin të të dhënave.

Versioni i ri i Photoshop-it për Chromebook vjen menjëherë pasi që javën e kaluar Adobe kishte prezantuar produktet Adobe Photoshop Elements 13 dhe Adobe Premiere Elements 13, që posedojnë mundësi shumë më shumë se sa versionet profesionale. /ameble

Adobe bart produktet e saj në sistemin Cloud

Adobe bart produktet e saj në sistemin Cloud

Adobe Creative CloudAdobe në një konferencë që po mbahet në Los Angeles, ka bërë të ditur se versionet e reja për pakot e saj të softuerëve, të cilat përbëhet nga Photoshop, Illustrator, InDesign dhe të tjera, nuk do të jetë më në dispozicion si në të kaluaren, nëpërmjet pakove fizike (CD/DVD).

Ata kanë thënë se do të kalojnë të gjitha në digjital, në shërbimin Cloud, shërbim ky me abonime. Adobe ka vendosur të kaloj të ardhmen e kompanisë në një sistem ndryshe, në vend se të ofrohet pako e dizajnuar bukur dhe me pakicë, Adobe ka vendosur të fus të gjitha pakot Creative Suite në një vend, që është në dispozicion vetëm përmes një modeli të ri të abonimit.

Kompania gjithashtu ka njoftuar për një seri të përmirësimeve për produktet Suite, duke përfshirë Photoshop-in, Illustrator dhe Premier Pro, të cilat do të jenë të ngjitura në CC (Creative Cloud), në vend të Creative Suite siç ishte me parë, sepse çdo gjë është e lidhur me sistemin Cloud, shërbimet e saj tani janë të integruara dhe kanë lajmëruar se do të jetë një aplikacion desktop për të ndihmuar në administrimin më të mirë të aplikacioneve Cloud.

Tani për tani, çmimi është caktuar të jetë 49,99 $ për muaj. Kurse, ata që posedojnë një licencë të CS3 e me lartë mund të abonohen në Creative Cloud për 29,95 $ në muaj vetëm për një kohë të kufizuar, ka thënë Adobe. |ameble|

Publikohet Adobe Photoshop Touch pӫr Smartphone

Publikohet Adobe Photoshop Touch pӫr Smartphone

Adobe lansoi Photoshop Touch për tebletӫt Android qysh nӫ Nëntor tӫ 2011, pak kohӫ pas kësaj nӫ Shkurt tӫ 2012 ky produkt u mundesua edhe nӫ tablet e Apple “iPad”. Tani Adobe ka lëshuar nӫ treg Photoshop Touch i cili është i përshtatur nӫ mënyrë tӫ përsosur nӫ smartphone-t iPhone dhe Android.

Photoshop Touch ju mundëson qӫ tӫ transformoni imazhet duke përdorur veglat bazike tӫ Photoshop. Nӫ tӫ mund tӫ kombinoni fotografitë, tӫ aplikoni efekte profesionale dhe ti shpërndani këto imazhe tek ata qӫ dëshironi tuaj.

[youtube id=”KW10V1pMxEk” width=”600″ height=”350″]

Tiparet kryesore tӫ Adobe Photoshop Touch pӫr smartphone:

  • Përdorin karakteristika të njohura  tӫ Photoshop siç janë: shtresat, veglat e përzgjedhjes, rregullime, dhe filtra, për të krijuar imazhe impresionuese.
  • Aplikon rregullime tӫ sakta tӫ tonin dhe nuancave tӫ ngjyrave, ofron mundësinë për tӫ përfshirë  një shtresë të veçantë, apo sipërfaqe mӫ tӫ madhe.
  • Mundëson përdorimin e efekteve nӫ fotografitë përmes filterӫve, brushave dhe shumӫ veglave tӫ tjera.
  • Mundӫson, nӫn-shtresimin e tekstit grafik duke aplikuar metodën e hijezimit, zbehjes dhe shumӫ efekte tӫ tjera.
  • Plotëson një sipërfaqe në një shtresë me funksion tӫ veçantӫ përbrenda fotografisӫ.
  • Mundëson kombinimin e imazheve tӫ ndryshme.
  • E bukura tjetër e këtij aplikacioni është sepse ju mund tӫ filloni projektin tuaj nӫ smartphone dhe ta vazhdoni atӫ nӫ tabletin tuaj pa kurrfarë problemi (dhe anasjelltas).
  • Mundëson instalimin e  Adobe Creative Cloud ku mund ti ruani projektet tuaja dhe tӫ keni qasje nga ku do.
  • Anëtarësimi nӫ AdobeCreative Cloud nӫ këtë kohe është falas duke ju ofruar mundësinë qӫ tӫ trashëgoni 2GB hapësirӫ.
  • Mbështet projektet me rezolucion te larte duke ruajtur cilësinë e imazhit origjinal.

Shkakroni Photoshop Touch për smartpone:  për Android Google Play Store dhe per iOS(iPhone) Apple iTunes Store|ameble| [divider top=”0″]

Adobe Photoshop përfundon përkrahjen për Windows XP

Adobe Photoshop përfundon përkrahjen për Windows XP

Çuditërisht, një numër i madh i përdoruesve të kompjuterve ende përdorin sistemin operativ Windows XP, në të njëjtën kohë nëse ju jeni përdorues i Photoshop-it, ekipi i Adobe-s ka njoftuar se Photoshop CS6 (13.0) do të jetë versioni i fundit që do të përkrahë Windows XP.

Sipas këtij ekipi të gjitha përditësimet e ardhshme, specifik për anëtarët e aplikacionit Cloud Creative nuk do të përkrahën për Windows XP. Sipas këtij ekipi, ky veprim është bërë që ti mundësoj kompanisë te ec para më ndryshimet, së bashku më sistemet operative të reja dhe pajisjet më karakteristika më të mira.

Ekipi Adobe-s thotë se po bën ketë njoftim shumë kohë më parë, për të lenë kohë përdoruesve të bëjnë planet e tyre për përditësim te sistemeve operative gjithashtu te pajisjeve që posedojnë. |ameble| [divider top=”0″]