Tag Archives

3 Articles
Karta grafike AMD Radeon R9 295X2 del në treg në datën 21 Prill për 1500 dollarë

Karta grafike AMD Radeon R9 295X2 del në treg në datën 21 Prill për 1500 dollarë

RadeonAMD ka njoftuar sot ditën e daljes në treg të kartës së re grafike AMD Radeon R9 295X2. Karta grafike do të dalë në treg në datën 21 Prill me çmimin prej 1500 dollarësh dhe ofron 5632 procesorë me dy bërthama Hawaii XT, 352 TMU (njësi e hartimit të imazhit) dhe 128 ROP (njësi e paraqitjes së imazhit).

AMD Radeon R9 295X2 është e pajisur me një memorie masive prej 8GB GDDR5 me frekuencë 1250MHz (por punon me 5GHz) dhe është e pajisur me një freskuese dhe me sistem me ftohje me lëng.

AMD e ka ndërtuar kartën e re grafike duke u bazuar në të njëjtën mënyrë siç ndërtuan kartën grafike AMD Radeon R9 290X, por karta grafike e re ofron gati dyfishin e fuqisë së procesorit që ka versioni paraardhës. R9 295X2 është dizenjuar posaçërisht për t’u përdorur me ekranë 4K Ultra HD.

Kjo kartë grafike ofron fuqi procesuese prej 11,5 teraflop/s me anë të memories 8GB GDDR5 dhe 5632 procesorëve që ka. Për informacion më të detajuar në anglisht vizitoni website zyrtar të AMD. /ameble

AMD njoftoi për kartelën grafike FirePro S10000 12 GB

AMD njoftoi për kartelën grafike FirePro S10000 12 GB

Kompania AMD, sot njoftoi për modelin më të ri FirePro S10000 12 GB të cilin planifikon të fut në linjën e saj të kartelave grafike . Modeli FirePro S10000 12 GB synon të integrohet në pajisje ku bëhet përpunimi i të dhënave të mëdha me performancë të lartë informatikë.

AMD FirePro S10000 12 GB

” Klientët tanë kërkojnë një zgjidhje që ofron rritjen e memories për të mbështetur të dhënat të mëdha të krijuara me produkte dhe shërbime të reja, ” tha David Cummings, Drejtor i lartë dhe menaxher i përgjithshëm në departamentin Professional Graphics AMD . ” Për të përmbushur këtë kërkesë  dhe në përgjigje të kësaj, ne kemi njoftuar për kartelën grafike AMD FirePro S10000 12 GB e cila po ashtu përkrah OpenCL si dhe teknologjitë të fundit më të larta që merren me grafika. ”

Modeli  FirePro S10000 12 GB  do të jetë në dispozicion në pranverë të vitit 2014 dhe AMD nuk ka ofruar asnjë hollësi mbi çmimin e pajisjes. |ameble|

AMD vs NVIDIA

AMD vs NVIDIA

Beteja në mes të AMD-së dhe NVIDIA-së në tregun e kartelave grafike për PC (Kompjuter) ende vazhdon, këtë javë të dyja kompanitë në kohë të njejtë kanë bërë publike Driver-a beta të ri, jo vetëm që do të përkrahin Windows 8 por edhe do ti japin performancë ekstra disa lojërave për PC.

Në uebfaqen e internetit të AMD-së, kompania ka njoftuar për lirimin e version-it  beta të driver-ave Catalyst 12.11 për disa nga kartelat Radeon të saj. Në mënyrë të veçantë, ata përkrahin Windows 8 për HD 5000, HD 6000 dhe HD 7000 seria Radeon (që gjithashtu përkrahin edhe Windows Vista dhe Windows 7).

Këta driver beta të ri ofrojnë performancë në rritje për lojëra të shumta të PC-ve, duke përfshirë Battlefield 3, Borderlands 2 dhe atë të fundit Medal of Honor: Warfighter. Përveç kësaj, pronarët e kartelave grafike AMD Radeon që janë pjesë e vjetër e serisë HD 2000, HD 3000 dhe HD 4000 që tani mund të shkarkoni versionin për Windows 8 të përshtatshëm me versionin e driver-ave Catalyst 10,6.

Edhe NVIDIA ka lëshuar versionet e reja beta të driver-ave GeForce 310,33. Ata mbështesin Windows XP, 7 dhe 8 në të dy pajisjet për kartela grafike në Desktop dhe Laptop. Tek kartelat e GeForce mund të vëreni rritjen e performancës në lojëra të tilla si Batman: Arkham City dhe të tjera. Kjo gjithashtu shton një numër të profileve të reja SLI dhe përkrahë 3D Vision në shumë lojëra aktuale dhe në ato të ardhshme për PC. |ameble| [divider top=”0″]