Tag Archives

5 Articles
Smartwatch i ri Alcatel lidhet me Android dhe iOS

Smartwatch i ri Alcatel lidhet me Android dhe iOS

Alcatel prezantoi ditë më parë specifikat e smartwatch më të ri nga kompania, dhe sot kjo pajisje është prezantuar në CES 2015. Opsioni që e dallon këtë smartwatch nga të tjerat është se do të lidhjet me pajisjet Android dhe iOS.

Si çdo smartwatch tjetër, Alcatel Watch kontrollohet nëpërmjet një aplikacioni shoqërues për iOS dhe Android. Aty mund të zgjidhni se cilët aplikacione mund t’ju shfaqin njoftime në orë, mund të shikoni të gjitha të dhënat për shëndetin që janë regjistruar nga pajisja dhe mund të rregulloni mënyrat se si ora lidhet me smartphonin tuaj. Megjithëse kjo orë punon me të dyja platformat e sistemeve operative, Android të jep më shumë mundësi përdorimi, ndërsa me iOS opsionet duken të limituara.

Alcatel Onetouch Watch duket në pamje të parë e ngjashme me Moto 360 për shkak të ekranin të rrumbullakët, por nuk të krijon ndjesinë që të krijon Moto 360 kur e përdor. Kjo ‘e metë’ balancohet nga çmimi prej 149$, i cili e bën pajisjen të konkurojë me smartwatch të tjerë në këtë nivel çmimi.

Më poshtë mund të shikoni disa foto të pajisjes të postuara nga The Verge.

Asus ZenWatch është në stok në Google Play dhe Best Buy

Asus ZenWatch është në stok në Google Play dhe Best Buy

Para disa ditësh, Asus ZenWatch doli në Google Play me çmimin 199 dollarë dhe me njoftimin që do të vinte së shpejti. Tani kjo smartwatch mund të blihet nga Google Play dhe Best Buy, ku thuhet se pakoja niset brenda 1-2 ditësh.

ZenWatch është një pajisje interesante që bën pjesë në “klubin e AW” (smartwatch Android Wear). Megjithëse nuk ka ekran rrethor si Moto 360, dizajni i saj të tërheq vëmendjen më shumë sesa orët e tjera Android Wear që janë edhe më të shtrenjta se ZenWatch si për shembull Sony Smartwatch 3, LG G Watch dhe Samsung Gear Live. ZenWatch ka disa opsione më shumë se këto orë, duke përfshirë një aplikacion Find My Phone dhe disa opsione për monitorimin e shëndetit që ofrohen vetëm nga Asus.

Për të krijuar një vizion më të qartë rreth kësaj ore, shikoni videon e mëposhtme.

LG shfaq G Watch në një video të re

LG shfaq G Watch në një video të re

LG është duke promovuar smartwatch-in G Watch me një video që shfaq disa nga specifikat kryesore të orës.

Videoja prej 54 sekonda tregon disa nga të mirat e kësaj ore – përshtatshmëria me Android, një dizajn elegant dhe i lehtë që ofron rehati gjatë ditës, trupi metalik, bateria që e mban në punë orën për disa ditë dhe dizajni i mbrojtur nga uji.

[youtube id=”ObhAvvJEi0k” width=”600″ height=”350″]

LG pati zbuluar disa nga specifikat e G Watch në Prill në website. Videoja e re nuk zbulon karakteristika të tjera të orës, por thjesht ringjall interesin e blerësve të mundshëm.

G Watch është krijuar nga LG dhe Google dhe do të pajiset me Android Wear, version i modifikuar i Android i dizenjuar për pajisjet që vishen. LG do ta nxjerrë në treg orën këtë tremujor, që do të thotë se duhet të jemi të vëmendshëm në Qershor. /ameble

 

Edhe LG zyrtarizon orën e mençur LG G Watch

Edhe LG zyrtarizon orën e mençur LG G Watch

Dje kemi parë orën mençur (smartwatch) Moto 360 të lansuar nga Motorola kurse menjëherë pas saj për një pajisje të ngjashëm ka njoftuar edhe LG, të quajtur LG G Watch.

LG G Watch gjithashtu do të përdorë versionin e ri të Android-it të zhvilluar për pajisje të tilla, e cila sipas raporteve ka bashkëpunuar ngushtë me Google-in për dizajnimin e saj.

LG G Watch

“Mundësia për të punuar me Google-in në LG G Watch, ishte një përvojë e përkryer për LG-në duke i larguar kështu të gjitha mangësitë në pajisje si nga dizajni gjithashtu edhe nga ana inxhinierike,” ka thënë Dr Jong-seok Park, udhëheqës i kompanisë LG Electronics Mobile Communications.

LG nuk kanë publikuar karakteristikat për orën e tyre të re LG G Watch, mirëpo ka thënë se për detajet e plota të pajisjes do të njoftoheni në muajt e ardhshëm. /ameble

Motorola prezanton orën e mençur Moto 360, bashkë me Android Wear

Motorola prezanton orën e mençur Moto 360, bashkë me Android Wear

Në një video të publikuar sot nga Motorola, ku paraqitet ora e mençur (smartwatch) Moto 360, kompania flet me shumë për dizajnin e kësaj pajisje të re. Këtu është përkujdesur gjithashtu edhe Google për softuerin. Por pse nuk është dizajnuar me një dizajn të ri modern, por është shikuar nga e kaluara.

[youtube id=”dnerqDWwVgg” width=”600″ height=”350″]

Kemi parë shumë smartwatch të lansuar kohët e fundit, por që të gjithë kanë ofruar një dizajn deri diku të ngjashëm duke futur disa katrorë brenda softuerit, kurse Moto 360 duket tamam si një orë e vjetër, që kanë përdorur gjyshërit tanë dhe që ka një pamje interesante klasike dhe moderne.

“Kur kemi filluar të mendojmë për atë së si do të duhet ta dizajnojmë, ne me të vërtetë jemi kthyer mbrapa,” ka shpjeguar Jim Wicks nga Motorola. “Kemi menduar se nëse do të vendosim për emrin Moto 360, atëherë do ta bëjmë të rrumbullaket.”

Nga ana softuerike, videoja tjetër me poshtë e publikuar nga Google shpjegon platformën e quajtur Android Wear, ku gjithashtu shihet smartwatch Moto 360. Për me shumë shikoni videot se si duket kjo pajisje. /ameble

[youtube id=”QrqZl2QIz0c” width=”600″ height=”350″]