Tag Archives

2 Articles
Verizon blen AOL-in për 4.4 miliard dollarë

Verizon blen AOL-in për 4.4 miliard dollarë

Verizon signVerizon ka njoftuar se ka arritur marrëveshje për blerjen e kompanisë AOL për 4.4 miliard $. Transaksioni, pritet të përfundojë këtë verë.

Krye-shefi i Verizon-it, McAdam e përshkruan AOL-in si një “pionier digjital”, që mund t’i kap videot LTE pa tela (LTE wireless) dhe OTT (over-the-top). Kjo mundësi gjithashtu përkrah platformën Verizon IoT (Internet of Things) për konsumatorët dhe biznese.

Përveç AOL-it, marrëveshja përfshinë edhe një numër të markave të njohura dhe të rëndësishme, duke përfshirë edhe Huffington Post të cilën më shumë se katër vjet më parë AOL e kishte blerë për 315 milionë dollar, pastaj ka edhe markat Engadget, TechCrunch, dhe Makers.

Tim Armstrong, kryeshefi i AOL-it, do të vazhdojë të udhëheqë operacionet e kësaj kompanie, edhe pasi të bëhen degë e Verizon-it. /ameble

Nga 20 Dhjetori s’ka më Winamp

Nga 20 Dhjetori s’ka më Winamp

Kompania AOL rreth 15 vjet pas lansimit të Winamp-it ka postuar një lajmërim në faqen e saj duke i njoftuar përdoruesit së do ta mbyll ketë shërbim deri më 20 Dhjetor. Njoftimi është i thjeshtë:

Winamp dhe të shërbimeve e saj nëpërmes internetit nuk do të jenë më në dispozicion pas datës 20 Dhjetor 2013. Përveç kësaj, gjithashtu programi Winamp Media Player nuk do të jetë më në dispozicion për shkarkim. Ju lutemi shkarkoni versionin më të fundit para kësaj date…Faleminderit për mbështetjen e stafit Winamp për mbi 15 vjet.

Winamp

Për dikë programi Winamp Nullsoft është si pjesë e programeve të paharrueshme gjatë këtyre viteve.

Ende është e pa çartë pse po e mbyllin, sipas thashethemeve AOL nuk është duke krijuar të ardhura, sidomos kur tani bota ka ecur me shërbime streaming të tilla si Spotify , Rdio , Google Luaj Music, iTunes Radio dhe dhjetëra të tjerë. |ameble|