Tag Archives

17 Articles
Microsoft lanson Sprinkles, një kamera aplikacion për iOS

Microsoft lanson Sprinkles, një kamera aplikacion për iOS

Microsoft po hyn në konkurrencën e kamerave për argëtim, me një aplikacion për iOS të quajtur Sprinkles, që tashmë është shfaqur tek kategoria “new apps we love” në App Store. Në thelb ky aplikacion ka si synim të rinjtë duke i ofruar dekorime të ndryshme të fotove për rrjete sociale, siç janë stickers, emoji dhe përshkrime në foto, por përdor edhe intelegjencën artificiale të Microsoft për të dalluar fytyrën, moshën, dhe emocionet gjthashtu dallon ngjashmëritë me VIP dhe ju sugjeron përshkrime.

Këto mjete janë të integruara në këtë aplikacion për kamerë dhe editim të fotove dhe me këtë Microsoft synon që të tërheq vëmendje sikurse Snapchat me efektet e tij të famshme.

Aplikacioni i ri thekson teknikat e njohjes së fytyrës në mënyrë që saktësisht të vendos dekorimet si kapela, mustaqet si dhe për tv ditur moshën e subjektit si dhe ngjashmëritë me VIP.Aplikacioni përdor njohjen e objektit për të dalluar se çka ka në foto dhe dallon nëse jeni duke buzëqeshur, dhe më pas ju sugjeron përshkrime adekuate.

Gjithashtu mund të sugjeroj përshkrime bazuar në vendin ku ndodheni dhe orën se kur është bërë foto.

Mund të zgjedhni nga sugjerimet e ndryshme siç janë përshkrimet, mosha e të tjera, ose mundeni që vet ta dekoroni foton.

Kuptohet që foton mund ta ruani ose ta shpërndani në rrjetet sociale ose me shokët tuaj.

Në të vërtetë kjo nuk është hera e parë që Microsoft lanson aplikacione të fotove në iOS, sidoqoftë Sprinkles është aplikacioni i parë i Microsoft që ka si synim të rinjtë

Aplikacionin mund ta shkarkoni këtu./ameble

 

Studentët e Inxhinierisë Elektrike zhvillojnë një aplikacion unik për Facebook, RateMyFriends

Studentët e Inxhinierisë Elektrike zhvillojnë një aplikacion unik për Facebook, RateMyFriends

Studentët e Universitetin të Prishtinës, Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike kanë krijuar një aplikacion jo të zakonshëm për rrjetin më të popullarizuar social, Facebook. Studentët Hekuran Kastrati dhe Ilir Osmanaj në temën e tyre të Baçelorit kanë zhvilluar një aplikacion “RateMyFriends”, që tregon se cilët janë miqtë më të mirë në Facebook, duke saktësuar se sa herë të kanë bërë like, koment dhe share.

foto

Profesori i studentëve Blerim Rexha ka treguar për Indeksonline se si është zhvilluar aplikacioni.
Ai ka thënë se është aplikacion unik që është punuar nga studentët e Universitetit të Prishtinës.

“Aplikacioni është unik që nuk e ka askush në botë. Aplikacioni tregon se cilët janë shokët më të mirë dhe cilët jo të mirë. Tregon se cilët shokë nuk kanë bërë asnjëherë like, koment dhe share. Ta gjeneron një raport dhe mund ta shohësh se sa e ke shkallën e miqësisë në Facebook me miqtë e tu”, ka thënë Rexha për Indeksonline.

Aplikacionin RateMyFriends mund ta shkarkoni duke klikuar shkarko aplikacionin për Android.

Është aplikacioni unik dhe origjinal që e kanë zhvilluar për platformën Android, studentët Hekuran Kastrati dhe Ilir Osmanaj në kuadër të temës së tyre të baçelorit në fakultetin tonë. Ky është zgjerim i aplikacionit të realizuar më herët nga studenti Valon Xhafa. Aplikacioni RateMyFriends mbledhë listën e shokëve duke përdor teknikën e “Web scraping” dhe pastaj duke përdorur Facebook API mbledhë numrin e aktiviteteve si: Comment, Like, Tag, dhe Share.

Nga anketa që kemi bërë më herët me shumicën nga ju, kemi marrë përgjigje të qartë lidhur me preferencat e komunitetit lidhur me aktivitetet në Facebook. Kështu kemi zhvilluar një algoritëm për të përcaktuar sa më saktë shkallen e miqësisë në Facebook. Për disa sekonda mund të shihni se cili është miku juaj më i mirë në Facebook, por edhe ti shihni cili nuk iu ka bërë asnjë Like!

Ne nuk mbajnë përgjegjësi nëse pas kësaj fjaloseni me miqtë tuaj. Të gjitha këto të arritura i kemi përmbledh në një punim shkencor, që po presim të publikohet në fillim të dhjetorit. Falënderoj kolegët Korab Rrmoku, Vehbi Neziri dhe Kadri Sylejmani për ndihmën e tyre të pakursyer. I përgëzoj Ilirin dhe Hekuranin për përkushtimin e tyre gjatë zhvillimit të aplikacionit. Ju lumtë!”/Indeksonline/

Loja Flappy Bird hiqet nga Google Play dhe iOS App Store

Loja Flappy Bird hiqet nga Google Play dhe iOS App Store

Dje kanë filluar të qarkullojnë lajme se zhvilluesi i aplikacionit Flappy Bird ka vendosur që të tërheq këtë lojë nga dyqanet virtuale më të popullarizuara Google Play dhe iOS App Store.

Që nga koha kur u publikua ky lajm, nëpër internet janë shpërndarë komente të ndryshme duke thënë se kjo lojë nuk do të hiqet nga dyqanet, porse krijuesi i saj po mundohet që të rrisë popullaritetin e tij dhe të lojës përmes këtij “shantazhi”.

Megjithatë kjo lojë vetëm sa ka arritur popullaritetin e saj duke u shkarkuar në më shumë se 50 milion herë në Android dhe iOS, dhe duke siguruar të ardhura në vlerë prej 50.000 $ në ditë.

Por, tani kjo lojë edhe zyrtarisht u hoq nga Google Play dhe iOS, dhe menjëherë pas këtij akti, krijuesi Dong Nguyen deklaroi në postimet e tij se arsyeja se pse vendosi të heq këtë lojë nga tregu ishte pikërisht fakti se të ardhurat e mëdha kishin filluar ti ndryshonin jetën, nga një jetë e thjeshtë në një jetë shkatërruese, dhe këtë ai tha “e urrej”.

Për ata që tani më e kanë të instaluar lojën Flappy Bird në pajisjet e tyre, kjo lojë do të funksionoj pa problem, por nuk do të përditësohet më.

Ne kemi përgatitur një video të shkurtër për ata që nuk kanë mundur ta kenë. \ameble

[youtube id=”MBW7fIlsoy8″ width=”600″ height=”350″]

Apple fitoi 10 miliard $ nga Aplikacionet gjatë 2013

Apple fitoi 10 miliard $ nga Aplikacionet gjatë 2013

Apple announces the most successful month in its App Store history, sales passed $10 billion in 2013Industria e aplikacioneve pa dyshim që është ndër më  profitabilet viteve të fundit, këtë gjë më së miri  e dëshmon edhe historia e suksesit e kompanisë Apple. Kjo e fundit ka publikuar raportin me statistikat për shitjet e aplikacioneve gjatë vitit 2013, nga ku del se konsumatorët e Apple kanë shpenzuar miliarda dollarë në blerjen e aplikacioneve të ndryshme nga dyqani virtual App Store. Vetëm gjatë muajit Dhjetor janë fituar afër 1 miliard dollarë, duke shënuar kështu rritje të shkarkimeve në tre miliard aplikacione të ndryshme, që konsiston në arritjen më kulminante të shitjes dhe shkarkimit te aplikacioneve të Apple ndonjëherë ne historinë e saj.

Mund të duket e pa besueshme, por përgjatë tërë vitit 2013 Apple ka grumbulluar hiq më pak se 10 miliard dollarë amerikane në llogarinë e saj përmes shitjes së këtyre aplikacioneve.

Shumica e aplikacioneve që kanë pasur suksese të mëdha në shitje janë aplikacionet e kompanive të poshtë shënuara: Candy Crush Saga, Puzzle & Dragons, Simogo, Plain Vanilla Corp, Atypacal, e të tjera. Shumica e këtyre kompanive zhvilluese të softuerëve nuk janë amerikane, por të shteteve tjera si: Anglia, Gjermania, Islanda, Kanadaja, Japonia, Rumania, etj.

Le të shpresojmë që pjesë e kësaj industria profitabile një ditë të jenë edhe zhvilluesit inovativ nga Kosova. /ameble

Waze integrohen në Google Maps

Waze integrohen në Google Maps

Google Maps WazePërdoruesit e Google Maps tani mund të marrin ndihmë duke ju shmangur bllokimit të trafikut dhe aksidenteve  nëpërmes përditësimeve të Waze-s.

Versionet e Google Maps për iOS dhe Android tani posedojnë raportet e trafikut në kohë reale nga Waze. Shërbimin Waze, Google e kishte blerë ketë kompani në muajin Qershor në mënyrë specifike për të përmirësuar shërbimin e saj të hartave.

“E gjithë kjo do të thotë se kur Waze raporton për aksidente, punë në rrugë, mbyllje të rrugëve etj, përditësimet do të shfaqen në aplikacionin e Google Maps për Android dhe iOS në shtetet si Argjentinë, Brazil, Kil, Kolumbi, Ekuador, Francë, Gjermani, Meksikë, Panama , Peru, Zvicër, Angli dhe SHBA “kanë thënë Google sot në blogun e tyre. |ameble|

Aplikacione pa pagesë për 5 vjetorin e AppStore-it

Aplikacione pa pagesë për 5 vjetorin e AppStore-it

AppStore5 vjet më parë Apple kishte filluar AppStore-in e tyre (dyqanin online të aplikacioneve) që vërtet ka qenë një sukses i madh për kompaninë. Tani në dispozicion janë më shumë se 900.000 aplikacione për shkarkim nga AppStore.

Gjatë pesë viteve të fundit më shumë se 50 miliardë aplikacione janë shkarkuar dhe Apple ka paguar më shumë se 10 miliardë dollarë për zhvilluesit.

Për të festuar përvjetorin e pestë të AppStore-it, kompania Apple ka ofruar disa nga aplikacionet e njohura pa pagesë që përfshin lojëra si Infinity Blade II, Where’s my water dhe shumë tjera. Për më shumë detaje për aplikacionet pa pagesë mund të shikoni në 5 vjetorin e AppStore në Apple. |ameble|

Lansohet aplikacioni Facebook 5.0 për Windows Phone 8

Lansohet aplikacioni Facebook 5.0 për Windows Phone 8

Facebook 5.0 Windows Phone 8Facebook ka lëshuar një version të ri të aplikacionit Facebook celular për platformën Microsoft Windows Phone 8, i cili vjen me një varg veçorish të reja.

Ky përditësim i madh sjell shumë tipare të reja dhe përmirësime duke përfshirë një ri-dizajn të plotë të ndërfaqes së përdoruesit, navigacion të përmirësuar, mbështetje për foto, ndarjen e mesazheve, Facebook Timeline pikëpamje, dhe shumë mundësi të tjera. Këto përmirësime të bëra janë pikërisht ato që shumë përdorues ishin duke i kërkuar.

Aplikacioni Facebook 5.0 për Windows Phone 8 mund të shkarkohet drejt për së drejti nga Marketplace për Windows Phone dhe është pa pagesë. |ameble|

Sa përdoren sot mesazhet me SMS?

Sa përdoren sot mesazhet me SMS?

BlackBerry tekst SMSSipas një raporti të fundit, aplikacionet Chat apo aplikacionet për mesazhe nëpër smartphone, tanimë janë më të preferuar se sa mesazhet me SMS apo tekst mesazhet, ky lajm vjen nga Informa të cilët kanë thënë se, tani për tani brenda ditës ka më shumë mesazhe të dërguara nëpërmes aplikacioneve Chat se sa mesazhe standarde me SMS.

Në vitin 2012 ka pasur rreth 16.6 miliardë mesazhe SMS të dërguar me tekst brenda ditës, kjo mund të krahasohet me 19 miliardë mesazhe të dërguara brenda ditës nga aplikacionet Chat si WhatsApp, BlackBerry Messenger, Viber etj.

Përdorimi i i këtyre dy mundësive pritet të rritet vitin e ardhshëm, Informa ka parashikuar se hendeku mes të dy mundësive do të jetë i madh, me një parashikim prej 21 miliardë për mesazhet SMS kurse 50 miliardë mesazhe për çdo ditë nga aplikacionet Chat, që i bie më shumë se dyfishi. |ameble|

Lansohet platforma për zhvillim të aplikacioneve Intel HTML5

Lansohet platforma për zhvillim të aplikacioneve Intel HTML5

Intel HTML5Intel ka lansuar shërbimin e tyre platformë, në formën Intel HTML5 App Development Environment, e cila përfshinë një grup veglash të ndër-platformave HTML5 të cilat janë krijuar për të ndihmuar zhvilluesit që sa me lehtë të krijojë aplikacione HTML5 për seri të ndryshme të pajisjeve mobile.

Intel për ketë ka shpjeguar duke thënë:

“Për shkak se HTML5 është e ardhmja në botën e zhvillimit të aplikacioneve, Intel beson se është e rëndësishme ti ndihmojmë zhvilluesve në përvojë e tranzicionit në qasjen e ndër-platformave në mënyrë që të mund të nxjerrim aplikacione dhe lojëra në pothuajse të gjitha platformat informatike moderne.

Përdorni fuqinë e HTML5 dhe mjetet kyçe të platformës Intel. Me Intel® XDK, zhvilluesit me të vërtetë mund të “zhvillojnë atë një herë, dhe të lansojn për shumë pajisje.” Zhvillo aplikacione për tablet iOS, smartphone iOS, tablet Android, smartphone Android, Google Play Store, Amazon App Store, Mozilla App Store, Facebook App Center, dhe Google Chrome “.

Për më shumë informata për sa i përket Intel HTML5 App Development Environment mund të gjeni në uebfaqen e tyre të internetit Intel.

Gjithashtu ju që keni përdorur edhe me herët vegla HTML5 për aplikacione mobile atëherë e keni me lehtë përdorimin e veglave të Intel-it. |ameble|

Yahoo blen aplikacionin Summly për 30 milion $

Yahoo blen aplikacionin Summly për 30 milion $

SummlyAta që posedojnë iPhone mund ta kenë përdorur aplikacionin e quajtur Summly i cili ka filluar nga një adoleshent britanik Nick D’Aloiso, Yahoo ka njoftuar se ka blerë Summly-n në një marrëveshje e cila është raportuar të ketë vlerën 30 milionë dollarë amerikanë.

Kompania Yahoo kanë njoftuar se aplikacioni Summly do të mbyllet përfundimisht, kurse teknologjia prapa këtij aplikacioni do të përdoret në produktet e ardhshme të Yahoo-s.

Aplikacioni Summly ka filluar nga Nick D’Aloisio kur kishte vetëm 15 vjet, ai arriti të fitojë rreth 1 milion funta nga investimet për aplikacionin në atë kohë. Investitorët dhe adoleshenti tanimë janë më shumë së të lumtur më shumën 30milion dollarë të paguar nga Yahoo. |ameble|

Windows Store arrin 50.000 aplikacione

Windows Store arrin 50.000 aplikacione

Windows 8 StoreMicrosoft këto ditë ka kaluar shifrën 50.000 të aplikacioneve të saj në Windows Store. Sipas MetroStore Scanner, nga dita e sotshme në dispozicion janë 50.341 aplikacione në Windows Store.

Gjatë këtij muaji ka qenë një mesatare prej rreth 279 aplikacione të zhvilluara brenda ditës. Marsi është muaji i parë pas një kohë të gjatë në të cilën Microsoft nuk ka pasur rritje në zhvillimin e aplikacioneve. Që nga Nëntori, zhvillimi i aplikacioneve vazhdonte më një rënie të shpejtë. Zhvillimi i aplikacioneve për Windows 8 ka arritur kulmin e saj në muajin Nëntor të vitit të kaluar, me një mesatare prej 468 aplikacione të reja çdo ditë. Numri kishte rënë poshtë në 412 nga muaji Dhjetor, 174 për Janar, dhe muajin e kaluar Shkurt në minimale për 142 brenda ditës.

Rritjet e reja në zhvillimin e aplikacioneve ketë muaj ka ndodhur për shkak të nxitjes nga Microsoft me një konkurs të në të holla për zhvilluesit që krijojnë aplikacione. Microsoft u ofron zhvilluesve 100 $ për një aplikacion që zhvillojnë për Windows 8 ose Windows Phone 8. Zhvilluesve u mundësohet të zhvillojnë deri në 10 aplikacione për sistem operativ në një shumë deri 2000 $. Ky konkurs kishte filluar nga data 8 Mars, dhe do të mbetet i hapur deri më 30 Qershor.

Përveç kësaj, Microsoft gjithashtu ofron zhvilluesve një ndarje prej 80% për të ardhurat e fituara nga aplikacionet  e tyre, që i bie 10% më shumë se çfarë ofron Apple dhe Android. |ameble|

Apple ka paguar mbi 8 miliardë $ për zhvilluesit

Apple ka paguar mbi 8 miliardë $ për zhvilluesit

AppStore ka qenë një sukses i madh për kompaninë Apple, me miliarda aplikacione janë shkarkuar, kjo ka qenë sukses i madh edhe për zhvilluesit e aplikacioneve. Shefi ekzekutiv i Apple-it, Tim Cook ka njoftuar sot gjatë një konference në Goldman Sachs së Apple ka paguar më shumë se 8 miliard $ vetëm për zhvilluesit e aplikacioneve.

Në muajin Janar po të njejtit kishin njoftuar se dyqani online i tyre AppStore kishte arritur 40 miliardë shkarkime dhe në të njëjtën kohë është raportuar për 7 miliard $ që ka paguar për zhvilluesit.

Kjo do të thotë së për vetëm një muaj Apple ka paguar mbi 1 miliard $ amerikanë për zhvilluesit, dhe përderisa AppStore bëhet më i pasur me aplikacione atëherë pagesat për zhvilluesit pritet të rritet edhe me shumë gjatë pjesës tjetër të vitit. |ameble| [divider top=”0″]