Tag Archives

5 Articles
Apple dëshiron që Apple Watch të blihet online e jo të pritet në radhë

Apple dëshiron që Apple Watch të blihet online e jo të pritet në radhë

Apple WatchZëvendës-kryetarja për shitje në Apple, Angela Ahrendts, u ka dërguar një letër të gjithë stafit të kompanisë, me të cilën Apple dëshiron që njerëzit të blejnë pajisjen Apple Watch dhe të tjera online, në vend se të shkojnë fizikisht në dyqane.

Sipas shkresës, Apple do që njerëzit të përdorin aplikacionin AppStore dhe gjithashtu dyqanin online për të blerë Apple Watch dhe MacBook-un e ri të kompanisë.

“Ditët e pritjes në radhë për një produkt, janë e kaluara e klientëve tanë. Aplikacioni AppleStore dhe dyqani ynë online e bëjnë blerjen shumë më të lehtë për Apple Watch dhe MacBook-un e ri. Njerëzit do ta din saktësisht se ku dhe kur do të arrij produkti i tyre. Ky është një ndryshim i rëndësishëm dhe që të arrihet kjo ne kemi nevojë për ndihmën tuaj. Tregoni klientëve tuaj se kemi më shumë në dispozicion online dhe tregoni atyre se sa lehtë është për tu porositur.”

Apple para-porositë për Watch do të filloj t’i pranoj nga kjo e premte kurse pajisjet do të dalin në shitje nga 24 prilli. /ameble

Apple dhe Google i përshkallzojnë betejat për programe dhe lojra ekskluzive

Apple dhe Google i përshkallzojnë betejat për programe dhe lojra ekskluzive

Sipas Wall Street Journal, si Apple dhe Google po mundohen të bindin programuesit e lojrave për t’i bërë programet e tyre ekskluzive për sistemin e tyre operativ.

Kompanive si Electronic Arts, Gameloft apo ZeptoLabs u janë ofruar vende të përhershme për të publikuar lojrat e tyre në faqen e parë të Play Store dhe App Store. As Apple dhe as Google nuk kanë ofruar para, pasi publikimi i vazhdueshëm i lojrave do të sillte një rritje të shkarkimeve të atyre programeve.

Apple and Google

Një rast që vërteton këtë lajm është rasti kur EA i dha ekskluzivitetin App Store për tre muaj për lojen e shumëpritur Plants vs. Zombies 2. Por shumë programuesë i kanë rezistuar ofertave të Apple dhe kanë preferuar të jenë në të dyja platformat dhe kjo vjen si pasojë e rritjes së përqindjes së pajisjeve Android.

Për Apple, ekskluziviteti ka shumë rëndësi dhe mjaft kompani programuesish i kanë dhënë ekskluzivitet, duke hequr dorë nga tregu i programeve në platformën Android. Është raportuar se edhe Amazon kërkon të marrë ekskluzivitet për disa programe, duke tërhequr klientë për të blerë Kindle Fire dhe smatphone-n tyre të ardhshëm. /ameble

 

Loja Flappy Bird hiqet nga Google Play dhe iOS App Store

Loja Flappy Bird hiqet nga Google Play dhe iOS App Store

Dje kanë filluar të qarkullojnë lajme se zhvilluesi i aplikacionit Flappy Bird ka vendosur që të tërheq këtë lojë nga dyqanet virtuale më të popullarizuara Google Play dhe iOS App Store.

Që nga koha kur u publikua ky lajm, nëpër internet janë shpërndarë komente të ndryshme duke thënë se kjo lojë nuk do të hiqet nga dyqanet, porse krijuesi i saj po mundohet që të rrisë popullaritetin e tij dhe të lojës përmes këtij “shantazhi”.

Megjithatë kjo lojë vetëm sa ka arritur popullaritetin e saj duke u shkarkuar në më shumë se 50 milion herë në Android dhe iOS, dhe duke siguruar të ardhura në vlerë prej 50.000 $ në ditë.

Por, tani kjo lojë edhe zyrtarisht u hoq nga Google Play dhe iOS, dhe menjëherë pas këtij akti, krijuesi Dong Nguyen deklaroi në postimet e tij se arsyeja se pse vendosi të heq këtë lojë nga tregu ishte pikërisht fakti se të ardhurat e mëdha kishin filluar ti ndryshonin jetën, nga një jetë e thjeshtë në një jetë shkatërruese, dhe këtë ai tha “e urrej”.

Për ata që tani më e kanë të instaluar lojën Flappy Bird në pajisjet e tyre, kjo lojë do të funksionoj pa problem, por nuk do të përditësohet më.

Ne kemi përgatitur një video të shkurtër për ata që nuk kanë mundur ta kenë. \ameble

[youtube id=”MBW7fIlsoy8″ width=”600″ height=”350″]

Apple fitoi 10 miliard $ nga Aplikacionet gjatë 2013

Apple fitoi 10 miliard $ nga Aplikacionet gjatë 2013

Apple announces the most successful month in its App Store history, sales passed $10 billion in 2013Industria e aplikacioneve pa dyshim që është ndër më  profitabilet viteve të fundit, këtë gjë më së miri  e dëshmon edhe historia e suksesit e kompanisë Apple. Kjo e fundit ka publikuar raportin me statistikat për shitjet e aplikacioneve gjatë vitit 2013, nga ku del se konsumatorët e Apple kanë shpenzuar miliarda dollarë në blerjen e aplikacioneve të ndryshme nga dyqani virtual App Store. Vetëm gjatë muajit Dhjetor janë fituar afër 1 miliard dollarë, duke shënuar kështu rritje të shkarkimeve në tre miliard aplikacione të ndryshme, që konsiston në arritjen më kulminante të shitjes dhe shkarkimit te aplikacioneve të Apple ndonjëherë ne historinë e saj.

Mund të duket e pa besueshme, por përgjatë tërë vitit 2013 Apple ka grumbulluar hiq më pak se 10 miliard dollarë amerikane në llogarinë e saj përmes shitjes së këtyre aplikacioneve.

Shumica e aplikacioneve që kanë pasur suksese të mëdha në shitje janë aplikacionet e kompanive të poshtë shënuara: Candy Crush Saga, Puzzle & Dragons, Simogo, Plain Vanilla Corp, Atypacal, e të tjera. Shumica e këtyre kompanive zhvilluese të softuerëve nuk janë amerikane, por të shteteve tjera si: Anglia, Gjermania, Islanda, Kanadaja, Japonia, Rumania, etj.

Le të shpresojmë që pjesë e kësaj industria profitabile një ditë të jenë edhe zhvilluesit inovativ nga Kosova. /ameble

Aplikacioni që lejon xhirimin e ekranit të iPhone-it

Aplikacioni që lejon xhirimin e ekranit të iPhone-it

Një aplikacion për iPhone që të lejon të xhirosh ekranin e iPhone-it duke përfshirë edhe aktivitetin e gjitha aplikacioneve tjera ka arritur të futet fshehurazi në App Store.

xrec -ameble

xRec, siç quhet aplikacioni është publikuar të shtunën me një çmim prej 1.99 dollarësh në iTunes, dhe mund të xhirojë aktivitetin e ekranit në terësi. Softueri kërkon një lidhje aktive të internetit dhe shfyrtëzon kode nga aplikacioni i versionit jailbreak i quajtur RecordMyScreen, i cili ofron një shërbim të ngjashëm.

Xhirimi i ekranit nuk është një gjë që Apple mbështet tek zhvilluesit për të shtuar në aplikacione, lëre më të lejojë një aplikacion i cili bënë këtë gjë për të gjithë softuerët tjerë.

Softueri, i cili me siguri do të largohet nga Apple, i nevojitet iOS 5 që të funksionojë. Ndërkaq zhvilluesit e saj thonë se nuk do të punojë në iOS7. Ky nuk është aplikacioni i parë që mund të zhirojë ekranin, mirëpo është i pari i cili mund ta bëjë këtë edhe në aplikacionet e tjera në telefon. |kosovalive360|