Tag Archives

3 Articles
iCloud.com zëvendëson Google Maps me Apple Maps

iCloud.com zëvendëson Google Maps me Apple Maps

Apple Maps iCloudDy vjet më parë, Apple kishte vendosur të heq aplikacionin Google Maps si opsion i parazgjedhur për harta në pajisjet iOS, në vend të kësaj kishte vendosur të përdorur shërbimin e vet për harta Apple Maps. Në atë kohë ishte diçka e pa përgatitur mirë, për arsye se Apple Maps nuk ishte e saktë dhe ishte me plotë probleme. Fatmirësisht Google Maps bëri një kthim dhe u kthye si një aplikacion i pavarur në pajisjet iOS.

Tani sipas një raporti, e njëjta gjë është bërë me iCloud. Apple vitet e fundit ka bërë tranzicion me shërbimet Find My iPhone dhe Find My Friends, kështu që është e paqartë se pse iCloud është shërbimi i fundit i Apple-it që merr Apple Maps!

Përdorimi i Apple Maps në iCloud në fakt deri më tani ka qenë në versionin beta, por tani thuhet se ky shërbim ka dal nga faza testuese dhe operon plotësisht. Kjo nënkupton qe edhe nëse nuk jeni të kënaqur me Apple Maps, ju duhet ta pranoni sepse nuk ka zgjedhje tjetër. Kurse sa i përket shërbimit se sa është funksional mbetet të shihet./ameble

A mundet Apple pa aplikacionet e Google-it?

A mundet Apple pa aplikacionet e Google-it?

Google për vitin 2012 ka pasur mjaft adhurues nga sistemi operativ iOS i Apple-it, sidomos kur ajo ka lëshuar aplikacionin Google Maps për një sistem që është konkurrues i tij, mirëpo aplikacionet e Google-it në përgjithësi janë shkarkuar miliona herë nga përdoruesit mirënjohës të iOS-it.

Besoni apo jo, disa prej aplikacioneve të tyre renditen në listën Top 10 për aplikacionet më të përdorura në iOS? Duket sikur klientët e Apple-it absolutisht pëlqejnë produktet nga Google.

Një raport i fundit nga comScore tregon gjithashtu, së cilat janë produktet apo aplikacionet më të përdorura për vitin 2012, dhe gjithsesi që Google Maps, Google Play, Google Search, Gmail dhe YouTube janë në ketë renditje, kurse këtu gjinden edhe Facebook, Pandora Radio, iTunes, dhe Yahoo!

Pra, edhe pse Apple është përpjekur që të shpëtoj veten dhe të mos mvaret nga produktet e Google-it, kjo është e pa mundur, sepse pas dështimit me hartat (Apple Maps) është dëshmuar se sa ka nevojë Apple për produkte të GoogleiOS. |ameble| [divider top=”0″]

Google Maps kthehet prapë në Apple iOS

Google Maps kthehet prapë në Apple iOS

Kur kompania Apple kishte lëshuar iOS 6 në shtator, aplikacioni i tyre Apple maps kishte zëvendësuar aplikacionin Google Maps që ka qenë në modelet e iPhone-it prej iPhone-it të parë që u prezantua në vitin 2007. Kemi dëgjuar që një kohë se Google është duke punuar në Google Maps posaçërisht për iOS, dhe ky aplikacion tani është lëshuar dhe është në dispozicion nga Apple app Store.

Google Maps për iOS funksionon në pajisjet qe përdorin iOS 5.1 e më lart, ajo ka ri-dizajnuar aplikacionin ne përgjithësi, dhe janë gjithashtu duke punuar në versionin për iPad. |ameble|

[youtube id=”KEz1sSKCpIc” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]