Tag Archives

2 Articles
Prezantohet seria e re Apple MacBook Air

Prezantohet seria e re Apple MacBook Air

Pas versionit të ri Apple OS X Mavericks, kompania Apple në ngjarjen WWDC 2013 ka vazhduar kështu duke njoftuar për serinë e laptopave të tyre të ri MacBook Air.

Karakteristikat e Apple MacBook Air 11 inç përmbajnë ekran LED me rezolucion 1366 X 768 pikselë, dhe vjen me procesorë Intel me zgjedhje, njëri më procesor 2-bërthamor i5 1.3GHz dhe tjetri 2-bërthamor i7 1.7Ghz me deri 8GB RAM, plus në zgjedhje me hapësirë të brendshme për ruajtje 128GB ose 256GB SSD.

Apple MacBook Air

Modeli tjetër MacBook Air me 13 inç përmbajnë ekran LED me rezolucion 1440 X 900 pikselë, dhe karakteristikat tjera ngjashëm si modeli me lart

MacBook Air të ri do të mbajnë jetën e baterisë gjatë gjithë ditës dhe të përdorin platformën e re të procesorëve Intel Haswell. Do të jenë dy modele, njëri 11 inç dhe tjetri 13, modeli 11 inç do të mbaj jetën e baterisë deri në 9 orë kurse modeli 13 inç deri në 12 orë.

Apple MacBook Air 1

Çmimet për laptopat e ri MacBook Air do të fillojnë me 999 $ dhe me shitjen do të fillojnë nga sot. Karakteristikat e plota për të dy modelet do të jenë në dispozicion gjatë ditëve në vijim. |ameble|

Apple njofton për OS X Mavericks në WWDC 2013

Apple njofton për OS X Mavericks në WWDC 2013

Apple OS X MavericksApple sot në ngjarjen WWDC 2013 ka njoftuar për sistemin operativ të ri Apple OS X Mavericks i cili sjellë një numër karakteristikash të reja.

Ky sistem përfshin një funksion të ri në kuadër të shërbimit të saj finder që ju mundëson ti gruponi dritare të shumta duke përdorur “tabs”, si dhe me një funksion tjetër të ngjashëm të quajtur “tags” që mundëson lehtë ti gruponi gjërat brenda opsionit finder.

Karakteristika të tjera të reja brenda Mavericks përfshijnë aftësinë për të përdorur ekrane të shumta që paraqesin aplikacione të ndryshme për çdo ekran pa ndikuar në tjetrin. Ky sistem gjithashtu ju mundëson të lidheni me TV Apple duke transformuar HDTV tuaj në një ekran ekstra të plotë.

Apple ka shtuar edhe një numër të karakteristikave të dobishme për të shpëtuar jetën e baterisë brenda sistemit duke reduktuar përdorimin e procesorit me rreth 72 %, si dhe duke përdorur memorien e ngjeshur në memorie të lirë.

Apple OS X Mavericks posedon gjithashtu shfletuesin e ri Safari me karakteristika të shumta të reja me aplikacionet e saj.

Apple për versionin e më hershem Mountain Lion ka shitur 28 milionë kopje që nga lansimi i tij, dhe do të jetë interesante për të parë se si do të shkoj ky tani, që zyrtarisht nis ka fundi i këtij viti. |ameble|