Tag Archives

2 Articles
Apple Siri do të vijë edhe në pajisjet Mac me versionin OS X 10.12

Apple Siri do të vijë edhe në pajisjet Mac me versionin OS X 10.12

iMACApple Siri aktualisht është në dispozicion për pajisjet iPhone dhe iPad, kurse tani sipas një raporti të fundit po flitet se Siri do të vijë edhe për Mac në sistemin OS X. Kompania Apple do ta shtojë shërbimin Siri për Mac gjatë këtij viti, respektivisht kur t’i vijë radha lansimit të ardhshëm të versionit OS X, që do të jetë OS X 10.12.

Sipas Mark Gurman nga portali 9 to 5 Mac, Siri do të vendoset në Menynë e Mac-ut ngjashëm sikur Spotlight dhe do të jetë me zë aktiv.

Kompania Apple, versionin
pritet të lansoj në ngjarjen e rregullt të tyre për zhvillues (Worldwide Developer Conference) e që pritet të mbahet në muajin Qershor, kurse softueri i sistemit do të dal në Shtator ose Tetor të këtij viti. /ameble

Amazon blen aplikacionin Evi

Amazon blen aplikacionin Evi

Evi AppNdoshta dikujt i kujtohet Evi, një aplikacion për zë në iPhone i cili është i ngjashëm me Apple Siri, dhe si duket ketë aplikacion tani e ka blerë Amazon në një marrëveshje me vlerë prej 26 milion dollarësh amerikanë.

Në kohën kur Evi ishte shfaqur në iPhone, Apple kishte kërcënuar me heqjen e aplikacionit për shkak të ngjashmërive të tij më Siri, mirëpo kishte ndryshuar mendjen, dhe aplikacioni është ende në dispozicion në AppStore.

Nga kompania Amazon saktësisht nuk janë dhënë detaje se çfarë ka ndërmend të bëjë me aplikacionin, gjithashtu ka mbetur të konfirmoj për blerjen e kompanisë Evi, por thashethemet thonë se ky aplikacion pritet të përdoret për një smartphone të ri nga Amazon. |ameble|