Tag Archives

7 Articles
Si të shkarkoni Pokemon Go për iPhone dhe Android?

Si të shkarkoni Pokemon Go për iPhone dhe Android?

Tek ne, gjithashtu në shumë shtete tjera ende nuk mund të shkarkohet aplikacioni zyrtar i lojës Pokemon Go nga App Store apo PlayStore, por prapë se prapë ekzistojnë mënyra tjera për të shkarkuar ketë lojë të famshme.

Pokemon Go Logo

Si të shkarkoni dhe instaloni lojën Pokemon Go në iPhone ose në çfarëdo pajisje tjetër iOS?

Përderisa Pokemon Go është në dispozicion në App Store, por nuk e shihni nga vendi se ku jetoni atëherë ndiqni udhëzimet tona se si të shkarkoni dhe të instaloni atë:

1. Dilni (bëni Sign Out) nga Apple ID e juaj,

Paraprakisht, ju nevojitet të bëni iPhone-in të besoj se jeni në një rajon ku mund ta shkarkoni Pokemon Go. Shkoni tek Settings, klikoni në “Apple ID” dhe bëni Sign Out. Tani kthehuni në Settings dhe zgjidhni General>Language & Region. Tani zgjidhni rajonin që jeni në US, New Zealand, Australia tani edhe UK, sepse nga të gjitha këto rajone jemi të sigurt se mund të shkarkohet Pokemon Go.

Pokemon Go (1)

2. Tani hapni App Store

Hapni App Store. Kërkoni lojën Pokemon Go dhe me siguri se ju shfaqet. Në qoftë se nuk ju shfaqet, zgjidhni një aplikacion kot pa pagesë për të shkarkuar, dhe “Krijoni një ID Apple të re”.

Kaloni nëpër procesin e krijimit të ID-së dhe zgjidhni “None” në menynë e faturimit (Billing), pastaj shtoni adresën sikur që jeni duke jetuar në US, New Zealand, Australia apo tani edhe UK.

Pokemon Go (2)

3. Shkarko Pokemon Go për iPhone 

Tani më siguri se mund të shkarkoni dhe instaloni Pokemon Go për iPhone ose për çfarëdo pajisje tjetër iOS. Më vonë kur Pokemon Go gjendet zyrtarisht edhe në rajonin se ku jetoni, atëherë mund të ktheni Apple ID-në tënde, edhe pse ka mundësi që ju duhet të re-instaloni Pokemon Go.

4. Tani luaj! 

Pokemon Go tani është i gatshëm për tu luajtur nga pajisja juaj iPhone!

Si të shkarkoni dhe instaloni Pokemon Go për Android?

Kurse nëse doni ta luani Pokemon Go në Android, atëherë udhëzimet e mëposhtme tregojnë se si mund të shkarkoni atë nga një uebfaqe e palës së tretë (jashtë PlayStore-it).

1. Shkarko File-in APK për Pokemon Go

Fillimisht duhet t’i mundësoni pajisjes tuaj Android për të instaluar dhe hapur aplikacionet nga vende tjera. Mbani mend kur ndryshoni ketë opsion duhet të jeni të sigurt dhe të besueshëm për aplikacione tjera që instaloni.

Pokemon Go (3)

Shkoni tek Settings, pastaj Security, kaloni poshtë në opsionin ku thotë ardhshëm të vendit ku ai thotë “Unknown sources” dhe ktheni në opsionin ON.

2. Shkarkoni Pokemon Go për Android

Tani ju duhet të shkarkoni File-in APG për Pokemon Go. Nga pasjisja juaj Android shkoni në uebfaqen Pokemon Go APK dhe shtypni “Download APK”. Përzgjidh “OK” dhe Pokemon Go fillon të shkarkohet.

Pokemon Go (4)

3. Instalo Pokemon Go për Android

Pasi që File-i APK është shkarkuar, shpalosni njoftimet me gisht nga lartë, zgjidhni Pokemon Go, pastaj shtypni “Install”. Pokemon Go fillon të instalohet, dhe ju mundëson ta luani menjëherë.

4. Tani luaj!

Pokemon Go tani është gati për të luajtur në pajisjen tuaj Android. /ameble

Aplikacione pa pagesë për 5 vjetorin e AppStore-it

Aplikacione pa pagesë për 5 vjetorin e AppStore-it

AppStore5 vjet më parë Apple kishte filluar AppStore-in e tyre (dyqanin online të aplikacioneve) që vërtet ka qenë një sukses i madh për kompaninë. Tani në dispozicion janë më shumë se 900.000 aplikacione për shkarkim nga AppStore.

Gjatë pesë viteve të fundit më shumë se 50 miliardë aplikacione janë shkarkuar dhe Apple ka paguar më shumë se 10 miliardë dollarë për zhvilluesit.

Për të festuar përvjetorin e pestë të AppStore-it, kompania Apple ka ofruar disa nga aplikacionet e njohura pa pagesë që përfshin lojëra si Infinity Blade II, Where’s my water dhe shumë tjera. Për më shumë detaje për aplikacionet pa pagesë mund të shikoni në 5 vjetorin e AppStore në Apple. |ameble|

Apple feston 5 vjetorin e AppStore-it

Apple feston 5 vjetorin e AppStore-it

Apple këto ditë ka publikuar një poster në formën e Timeline-it duke paraqitur historinë e dyqanit të tyre online AppStore dhe duke shënuar kështu 5 vjetorin e tij. Marketplace për iOS ka filluar në vitin 2007.

Në ketë Timeline janë të paraqitura disa nga aplikacionet më të njohura, duke përfshirë Angry Birds, Instagram, Draw Something, si dhe  lansimi i njëpasnjëshëm i pajisjeve të iOS-it të tilla si: iPad, iPod Touch dhe iPhone. Ditëlindja zyrtare për AppStore është 10 Korriku, kështu që presim festimet shtesë kur dita përafrohet. Shpresojmë gjatë kësaj kohe të presim ndonjë ofertë interesante nga aplikacionet Apple. |ameble|

Appstore posteri

Angry Birds falas për iOS (iPhone, iPad)

Angry Birds falas për iOS (iPhone, iPad)

Rovio për herë të parë ka lëshuar lojën pa pagesë për platformën iOS, dhe si duket ketë e ka bërë për të arritur një numër të madh të shkarkimeve si dhe në të njëjtën kohë për tu renditur si aplikacioni numër një i të gjitha kohërave për shkarkim.

Të dy versionet Angry Birds për iPhone dhe iPod Touch si dhe Angry Birds HD për iPad nga tani janë në dispozicion falas dyqan online AppStore, dhe gjithashtu janë shtuar edhe 15 nivele të reja të lojës.

Nga ky hap për javët që vijnë pritet të shihet se sa shumë shkarkime do të ketë aplikacioni falas në iOS. |ameble| [divider top=”0″]

Apple ka paguar mbi 8 miliardë $ për zhvilluesit

Apple ka paguar mbi 8 miliardë $ për zhvilluesit

AppStore ka qenë një sukses i madh për kompaninë Apple, me miliarda aplikacione janë shkarkuar, kjo ka qenë sukses i madh edhe për zhvilluesit e aplikacioneve. Shefi ekzekutiv i Apple-it, Tim Cook ka njoftuar sot gjatë një konference në Goldman Sachs së Apple ka paguar më shumë se 8 miliard $ vetëm për zhvilluesit e aplikacioneve.

Në muajin Janar po të njejtit kishin njoftuar se dyqani online i tyre AppStore kishte arritur 40 miliardë shkarkime dhe në të njëjtën kohë është raportuar për 7 miliard $ që ka paguar për zhvilluesit.

Kjo do të thotë së për vetëm një muaj Apple ka paguar mbi 1 miliard $ amerikanë për zhvilluesit, dhe përderisa AppStore bëhet më i pasur me aplikacione atëherë pagesat për zhvilluesit pritet të rritet edhe me shumë gjatë pjesës tjetër të vitit. |ameble| [divider top=”0″]

Sega lanson Kingdom Conquest II

Sega lanson Kingdom Conquest II

Sega ka futur lojën Kingdom Conquest II në dyqanet online AppStore dhe Google Play. Kjo është vazhdim i lojës se njohur Kingdom Conquest origjinal nga 2010-ta, e cila kishte më shumë se 3.5 milion shkarkime.

Kingdom Conquest II u zhvillua nga rrjeti Sega, dhe është kompatibile me iPhone, iPad, dhe iPod touch. Ju mund ta shkarkoni atë falas nga AppStore dhe gjithashtu është për të gjitha pajisjet android nga Google Play. Në ketë të fundit është e sigurt se do të shkarkohet disa miliona herë.

Thuhet se ky version është një përvojë e thellë me më shumë lojtarë (multiplayer) dhe posedon cilësi të grafikës. Kjo lojë merr elementet më të mira nga lojërat që janë më strategji në kohë reale. |ameble| [divider top=”0″]

Apple AppStore arrin 40 miliardë shkarkime

Apple AppStore arrin 40 miliardë shkarkime

Apple ka njoftuar për te arriturat e tyre të fundit për dyqanin online AppStore. Apple AppStore ka arritur tashmë 40 miliardë shkarkime prej që u prezantua, dhe çka është më interesante pothuajse gjysma e këtyre shkarkimeve kanë qenë vetëm vitin e kaluar.

Ata ka thënë se rreth 20 miliardë shkarkime të aplikacioneve janë bërë në vitin 2012, gjithashtu kanë ndarë disa informacione tjera në lidhje me dyqanin online të aplikacioneve të cilat përfshijnë më shumë se 500 milionë llogari aktive duke përdorur mundësin online. |ameble| [divider top=”0″]