Tag Archives

3 Articles
Tesla kalon Ford-in

Tesla kalon Ford-in

Tesla tashmë është më e madhe se Ford, kompania amerikane që prodhon vetura elektrike por jo vetëm, të Hënën në bursa e ka tejkaluar Ford-in, kompaninë tjetër amerikane që prodhon vetura.

Çmimi i një aksioni të Tesla-s të Hënën ka shkuar në 292$ dhe kështu vlera e Tesla-s ka shkuar në 47.777 miliardë $, që e tejkalon Ford-in (44,70 miliardë $). Kjo lëvizje ndodh edhe për shkak të shitjeve të ulëta të Ford-it në muajin Mars.

Shitjet e Tesla-s vazhdimisht po rriten në modelet e tyre model S dhe model X ndërsa model 3 ishte porositur nga më shumë se 200 mijë njerëz në më pakë se 3 javë kur ai ishte prezantuar vitin e kaluar, ndërsa tesla pritet të fillojë dërgimit e tyre tek pronarët këtë vit.\ameble.com

Tesla vs Ford

Apple CarPlay së shpejti në automjete

Apple CarPlay së shpejti në automjete

Apple sot zyrtarisht ka njoftuar për Apple CarPlay, të cilët bashkë me prodhuesit kryesorë të automjeteve që përfshinë Ford, Ferrari dhe Mercedes-Benz, do të bëjnë më të lehtë dhe shumë më intuitive përdorimin e iPhone-ve në automjete.

Apple iOS ne Automjete

Sistemi i ri premton të ketë hartat, muzikën dhe atë që është me rëndësi shërbimin Siri (kontrollin me zë), duke lënë mundësin e aktivizimit vetëm me një buton në timon. Aty do jetë mundësia edhe për t’iu përgjigjur thirrjeve, zgjedhur këngët si dhe shkruar destinacionet me anë të zërit. Integrimi i muzikës pritet të funksionoj edhe me shërbime si Spotify.

Apple CarPlay do të jetë në dispozicion me përditësimin iOS 7 dhe do të funksionoj me modelet e iPhone-ve, duke përfshirë iPhone 5S, 5C dhe iPhone 5. /ameble

Google shpalos planet e saj për platformën Android në automjete

Google shpalos planet e saj për platformën Android në automjete

Android ne automjeteGoogle sot në mëngjes në një blog të tyre ka shpalosur planet e saj për platformën e tyre Android që pritet të integrohet në automjete, pas njoftimeve javën e kaluar se kompania është duke punuar ngushtë me Audi-në, në një sistem të ri infotainment. Sot, u njoftua zyrtarisht sa është formuar grupi Open Aleanca Automotive (OAA) në mes të Google, Audi, GM, Honda, Hyundai dhe Nvidia.

Shërbimet në automjete, me sa duket do të sinkronizohen me aplikacionet e preferuara tuajat Android, muzikën në panelin kontrollues dhe gjithashtu kjo ofron kontrolle me zë për shërbimet e Google Maps dhe Gmail.

Sa i përket kësaj Google nuk ka dhënë shumë detaje, por në ngjarjen CES 2014 kompania pritet të shfaqet me gjersisht duke paraqitur makinat e para të pajisura me platformën Android. /ameble