Tag Archives

4 Articles
BBC lanson BBC Store

BBC lanson BBC Store

BBC ka lansuar shërbimin online të tyre BBC Store, ku mund të blihen dhe shkarkohen shfaqjet televizive. Ky shërbim posedon shumë shfaqje televizive klasike dhe gjithashtu disa nga më të fundit, duke përfshirë edhe Doctor Who, etj.

BBC Store

Çmimet për një episod të vetme fillojnë nga 1.89£ kurse seritë nga 7.99£, edhe pse kompania ka futur pako ku mund të blini shembull, të tri seritë e Sherlock-ut për 20.99£.

Gjatë blerjes mund të zgjidhni në kualitetin SD ose HD ku pastaj mund të shkarkohen në kompjuter, kurse sa i përket pajisjeve mobile si smartphone dhe tablet BBC ende nuk ka lansuar ndonjë aplikacion që mundëson shkarkimin e këtyre shfaqjeve televizive. Për më shumë detaje kliko këtu. /ameble

HTC One bën video thirrjen e parë ndonjëherë nga maja e malit Everest

HTC One bën video thirrjen e parë ndonjëherë nga maja e malit Everest

Sot në orët e hershme të mëngjesit, eksploruesi britanik Daniel Hughes ka bërë video thirrjen e parë të arritur ndonjëherë nga maja e malit Everest nëpërmes smartphone-it HTC One, lartësia 8848 metra mbi nivelin e detit dhe temperatura ishte -35 °C.

Kjo ngjarje u sponsorizua nga HTC dhe disa kompani tjera përderisa Hughes ka përdorur smartphone-in HTC One për të bërë video thirrjen më të lartë në botë duke biseduar kështu drejtpërdrejt me BBC-në.

“Ky projekt ka filluar të planifikohet dy vjet e gjysmë më parë, vetëm për të arritur bisedën drejtpërdrejt më Londrën, nga pika më e lartë në botë,” tha Hughes. “Përkrahja për ekspeditën ka qenë fenomenale dhe në sajë të natyrës mahnitëse gjatë ngjitjes unë me të vërtetë ndjeva sikur kisha të gjithë pas meje” ka shtuar ai.

Kurse Suzi Watson, një zëdhënëse për HTC-në në Britani të Madhe, ka thënë se “Ne krenohemi me dizajnin dhe inovacionet për smartphone-in HTC One, i cili është vënë në provë përfundimtare në kushtet më ekstreme, kjo pajisje ishte në gjendje për të ndihmuar Daniel-in të bisedoj drejtpërdrejt më shtëpinë dhe të gjithë ne, madje edhe nga maja e botës, jemi vërtet krenarë që kemi qenë pjesë e udhëtimit të mahnitshëm të Daniel-it”.

Për të parë thirrjen drejtpërdrejt të Daniel-it nga maja më e lartë në botë shikoni videon më poshtë. |ameble|

BBC Watchdog po investigon Samsung Galaxy S4-shin

BBC Watchdog po investigon Samsung Galaxy S4-shin

“BBC Watchdog” është një shou i përjavshëm në rrjetin e transmetuesit britanik që merret me investigimin e problemeve dhe gjërave të tjera në të cilat ndikohen përdoruesit e pajisjeve teknologjike.

Ky shou për emisionin e ardhshëm i cili do të mbahet në fund të javës së ardhshme ka zgjedhur që të investigojë problemin që është raportuar me hapësirën e integruar të smartphone-it Samsung Galaxy S4. Kjo pajisje kaq e kërkuar gjatë kësaj kohe për të cilën proklamohet se është ndër më të mirat ka marrë disa kritika në lidhje me hapësirën e integruar të versionit 16GB dhe kjo është arsyeja se pse ekspertet e teknologjisë që janë pjesë e “BBC Watchdog” kanë zgjedhur që ta vendosin në llupen mikroskopike që ta vërtetojnë se a është kjo gjë e vërtet dhe nëse po atëherë pse ?

Versioni internacional i 16Gb i S4 ka rreth 9.5Gb të lira për përdoruesit, ndërsa në modelin e S4 që është prodhuar për SHBA hapësira është më pak se 9GB. Edhe pse ky smartphone ofron mundësinë e integrimit të MikroSD kartelës prapë se prapë shumë aplikacione mund të instalohen vetëm në pjesën e integruar të smartphone-it.

Ka edhe gjëra të tjera për të cilat janë parashtruar ankesa si për shembull, moduli “Air View” dhe “Smart Pause” jo gjithmonë funksionojnë. Të gjitha këto gjëra do të shikohen në thellësi në mënyrë që gjithçka të jetë e qartë dhe asnjë temë të mos mbetet tabu kur është fjala për Samsung Galaxy S4. |ameble|

Shkarkoni aplikacionin për Olimpiadën në iOS dhe Android

Shkarkoni aplikacionin për Olimpiadën në iOS dhe Android

by bmbi 5 Comments

Nëse dëshironi të shikoni Olimpiadën në smartphonin tuaj, atëherë mund ta bëni me ndihmën e aplikacionit të ri që ka lëshuar BBC për IOS dhe Android. Aplikacioni BBC Olympics do të ofrojë udhëzime për ngjarje të ndryshme sportive, komente me tekst dhe video drejtpërdrejt që për momentin të drejtat për transmetim i ka vetëm Britania e Madhe.

Gjithashtu do të gjenerojë statistika dhe informacione të atletëve të ndryshëm që konkurojnë në lojëra, dhe oraret do të jenë të shfaqura për ngjarje të ndryshme. Do të ketë lajme të radhitura ditore nëse ndodhë diçka skandaloze. Të rejat në ngjarje dhe titujt mund të ndahen në kategori sipas vendit. Ky aplikacion do të përcaktojë vendndodhjen dhe do të ofrojë fillimisht të rejat për vendin tuaj. |bbc.com|

 

Ketë aplikacion mund ta shkarkoni që tani nga butonat e paraqitur me poshtë:

   [divider top=”0″]