Tag Archives

2 Articles
Edhe BlackBerry zyrtarizon asistentin e tyre me zë

Edhe BlackBerry zyrtarizon asistentin e tyre me zë

BlackBerry-assistantBlackBerry sot zyrtarisht ka zbuluar asistentin me zë që, ngjashëm siç është Siri, Google Now dhe Cortana, që ju mundëson përdoruesve të komunikojnë me smartphone-at e tyre duke përdorur komandat me zë. Zyrtarisht është emëruar BlackBerry Assistant dhe si softueri Microsoft Cortana, është bërë për të shërbyer si një asistent personal për përdoruesit e smartphone-ve.

Në një blog postim të shkurtër të tyre, kompania ka shpjeguar disa nga opsionet e përdorimit BlackBerry Assistant, por nuk e ka shpjeguar në detaje se çfarë mund të bëjë. Përdoruesi mund t’i kërkoj softuerit që të lexoj email-a të ri, për shembull, ose të kontrolloj motin. Gjithashtu mund të përdoret për të dërguar mesazhe, të rregulloj orare, hap ndonjë aplikacion specifik, si dhe shumë tjera.

BlackBerry nuk ka shkruar nëse posedon mundësin e kërkimit me pyetje, por është thënë se për me shumë detaje pritet të jepen në kohën kur të lansohet versioni përfundimtar i BlackBerry 10.3. /ameble

BBM për iOS dhe Android shkarkohet 10 milionë herë brenda 24 orëve

BBM për iOS dhe Android shkarkohet 10 milionë herë brenda 24 orëve

BlackBerry Messenger (BBM) për iOS dhe Android është lansuar para dy ditë dhe për aq shkurt ka arritur të bëhet një nga top tri aplikacionet pa pagesë për pajisjet iOS. Pavarësisht pranisë së saj në top listën e iTunes-it, BBM për Android i duhet ende kohë për ta arritur të njëjtën sepse tani është në top 20 nga aplikacionet falas për këtë platformë.

BBM iOS Android

Vetëm 24 orë pasi lansimit në të dy këto platforma, kompania BlackBerry ka njoftuar se përdoruesit e pajisjeve mobile tashmë e kanë shkarkuar aplikacionin rreth 10 milionë herë.

Në përpjekje për të mbajtur serverët në funksion, BlackBerry ka ndryshuar strategjinë e shkarkimit duke u mundësuar përdoruesve për regjistrim paraprak. Kushdo që është i interesuar në shkarkimin e BBM për iOS apo Android mund të vizitoj faqen e kompanisë dhe të regjistrohet me email adresë,  BlackBerry pastaj do t’ju fus në listë dhe do t’ju lajmëroj nëpërmes email-it për të shkarkuar BBM.

Ka pas plotë dyshime për BBM nëse do të mund të konkurrojnë me shërbimet ekzistuese, të tilla si Kik, WhatsApp madje edhe iMessage, edhe sipas këtyre të dhënave ky duket definitivisht një fillim i mirë. |ameble|