Tag Archives

3 Articles
Apple në bisedime për blerjen e Beats

Apple në bisedime për blerjen e Beats

beats by drdreBeats, të gjithë e dimë se prodhojnë kufje (dëgjojse për vesh), por se fundmi ata kanë nisur edhe shërbimin për muzikë streaming që mund të shihet si një konkurrent i fortë për Apple iTunes Radio. Një raport i ri nga Financial Times thotë se Apple po përgatitet për të blerë kompaninë Beats. Nëse është e vërtetë, atëherë kjo për arsye se ata nuk duan konkurrencë.

Marrëveshja thuhet t’i kushtojë Apple-it 3.2 miliardë $. Sa i përket kësaj, ne e dimë se udhëheqësi i Apple-it, Tim Cook, në të kaluarën patë thënë se janë të gatshëm për të blerë dhjetëra kompani të mëdha nëse paraqitet nevoja. Ndoshta kompania Apple në të ardhmen planifikon të fut kufjet Beats në pajisjet e saj iOS ose ndoshta duan të nisin kufje të kualitetit të lartë të tyre. Të gjitha këto ne nuk i dimë ende.

Kjo marrëveshje mund të shpallet në fillim të javës së ardhshme. Të dyja kompanitë është thënë se do të dalin me deklarime nga burimet e veta. T’shofim! /ameble

Një mashtrim i ri po sillet nëpër Facebook, duke premtuar dhurata

Një mashtrim i ri po sillet nëpër Facebook, duke premtuar dhurata

Një mashtrim i ri po sillet nëpër Facebook, duke premtuar dhurata të shtrenjta pajisje elektronike në këmbim të një kliku “Like”. Një nga shembujt e më hershem të këtij mashtrimi ishte paraqitur më herët, duke ftuar përdoruesit e Facebook-ut për një “Like” në faqe dhe pastaj të ofrohet shansi për të marrë kufje elektronike nga Beats by Dr.Dre. Një zëdhënës nga kjo kompani, që është themeluar nga Dr.Dre dhe Jimmy Iovine, i kishin thënë CNET-it se nuk kanë lidhje me ofertën e rreme qe është shpërndarë dhe kanë kontaktuar Facebook-un për ta hequr ketë faqe.

Një promovim tjetër i ngjashëm që nuk është hequr ende, është për dhjetëra tabletë iPad që e identifikon veten si “Apple” dhe përfshin banner reklamë me imazhe të produkteve të Apple-it. Kjo faqe ka 47.000 “Likes” nga njerëzit që nuk janë të informuar se Apple nuk është ai që ka bërë ketë lojë, për është krejt diçka tjeteër. Faqja zyrtare e Apple-it në Facebook posedon rreth 9 milionë “Likes”.

Rregullat e shërbimit të Facebook-ut ndalojnë llogaritë mashtruese që krijohen për të imituar njerëzit e vërtetë, si dhe postimi i përmbajtjes shkel të drejtat e pronësisë së anës tjetër. I njëjti rregull vlen edhe për kompanitë. Për më shumë mbetet të shihet se si do të reagoj Facebook-u, pas paralajmërimeve për ketë faqe të dytë të rreme për dhurata nga Apple. Pra kujdes çfarë bëni “Like” në Facebook. |ameble| [divider top=”0″]

Bisedimet Apple-Beats për “Project Daisy”

Bisedimet Apple-Beats për “Project Daisy”

Sipas burimeve të Reuters-it që thuhet të jenë të informuar mirë për ngjarjen, Tim Cook nga Apple është takuar me Jimmy Lovine, shefin ekzekutiv të Beats by Dr Dre.

Aty është raportuar të ketë biseduar rreth shërbimit të muzikës së koduar Project Daisy, që ka të bëjë me këngët digjitale. Bisedimet nuk kanë qenë për të vendosur ndonjë lloj marrëveshje, megjithatë ata kanë biseduar për një mori temash në lidhje me shërbimet në përgjithësi.

Takimi u mbajt muajin e kaluar në Los Angeles, Cook ishte i interesuar që të mësoj më shumë rreth projektit Daisy, shërbim ky që përfshinë edhe konsumatorët.

Projekti Daisy u njoftua me herët në muajin Janar, por shumë pak është dhënë detaje për sa i përket kësaj. Thuhet se Apple është duke kërkuar mundësi për të filluar një shërbim të vetin për music streaming në iTunes, diçka që do të vë atë në konkurrencë me Spotify apo shërbime të ngjashme. |ameble| [divider top=”0″]