Tag Archives

8 Articles
Twitter lanson shërbimin Bing për përkthime të tweets-ave

Twitter lanson shërbimin Bing për përkthime të tweets-ave

Që një kohë të gjatë Twitter ka qenë duke testuar shërbimin për përkthime Bing të Microsoft-it, funksion ky që gjithashtu ka qenë në dispozicion për disa përdorues të caktuar gjatë testimit.

Tani rrjeti social Twitter ka njoftuar se Translation Bing është integruar në Twitter dhe cicërimat (tweets) që nuk i përkasin gjuhës tuaj amtare automatikisht do të përkthehet.

Microsoft përfitoj më së shumti nga iOS 8 dhe OS X Yosemite!

Microsoft përfitoj më së shumti nga iOS 8 dhe OS X Yosemite!

Dje kompania Apple prezantoj dy përditësime të mëdha në sistemet e saj për smartphone dhe Desktop, iOS 8 dhe OS X Yosemite. Sipas prezantimit të dy sistemet ofrojnë disa tipare të reja dhe më e rëndësishmja integrimin më të ngushtë me njëra-tjetrën. Megjithatë, pas krejt atyre që janë publikuar dje në ketë ngjarje, një fitore e madhe ishte edhe për ekipin e Microsoft Bing-ut.

Bing nga tani është parazgjedhur si makina kryesore për kërkim në Spotlight, ajo nga tani kërkon përbrenda sistemit të softuerëve iOS 8 dhe OS X Yosemite. Google ende mban kompetencat në versionet e mëparshme të softuerit të Apple që ende janë në dispozicion të publikut. Pra, çfarë do të thotë kjo për ju?

Nëse kërkoni për diçka në Spotlight si, Yosemite për shembull, ajo do të shfaq rezultatet e Bing-ut në vend të Google-it.

OS X spotlight

“Vitin e kaluar Bing u bë makina e kërkimit si e përcaktuar (default) për Siri-n, kurse tani e njëjta do të kryej edhe funksionin kryesor në gjeneratën e ardhshme të iOS-it dhe OS X-it,” ka deklaruar Microsoft në një prononcim të tyre. “Ne jemi të ngazëllyer në zgjerimin e platformës Bing duke ndihmuar kështu përdoruesit në iOS dhe Mac që të gjejnë atë që ata kanë nevojë për të kryer ndonjë punë.” /ameble

Bing integrohet me Facebook-un

Bing integrohet me Facebook-un

Bing likeMicrosoft është vazhdimisht duke shtuar veçori të reja tek motori i tyre i kërkimit Bing, edhe pse të gjitha këto ndryshime duhet të bëhen në qoftë se dëshiron të konkurroj me gjigantin Google.

Këtë herë kompania Microsoft ka shtuar integrimin e Facebook-ut që mundëson përdoruesit e rrjeteve sociale për të komentuar dhe pëlqyer gjërat direkt nga rezultatet e kërkimit nëpërmes Bing-ut. Në ketë rast Microsoft dëshiron ta dalloj veten nga Google, për atë arsye ka bërë ketë hap.

Pasi që të hyni në llogarinë tuaj Microsoft dhe të integroni llogarinë e Facebook-ut për Bing, në pjesën anësore ju mund të shikoni komentet dhe njoftimet e përdoruesve të Facebook-ut në zonën e kërkimit. Gjithashtu mund të komentoni dhe pëlqeni mesazhe pa pasur nevojë të vizitoni faqen Facebook.
Kur kërkoni për diçka, Bing automatikisht do të sjellë ndonjë nga mesazhet përkatëse nga miqtë tuaj të Facebook-ut. |ameble|

Microsoft në plan të ridizajnoj logot për Bing, Skype, Yammer dhe Xbox

Microsoft në plan të ridizajnoj logot për Bing, Skype, Yammer dhe Xbox

Microsoft kanë zbuluar planet e saj për rinovimin e shërbimeve Bing, Skype, Yammer dhe Xbox gjatë një ngjarje ditore për dizajner “Design Day 2013” që është mbajtur në Norvegji.

Kompania ka zhvilluar një bisedë me temën “The re-imagining of Microsoft” e udhëhequr nga menagjeret e studiove të dizajnit për Windows Phone, Albert Shum dhe drejtori ekzekutiv i kreativiteteve nga Wolff Olins, Todd Simmons.

Dyshja ka prezantuar një video koncept të vjetër dy vjeçare duke treguar disa nga produktet e Windows-it të ridizajnuara, duke përfshirë edhe një logo të re për shërbimin Bing, që dukej e ngjashëm me një avioni shigjetë/letër.

[youtube id=”sMQIY43ccYA” width=”600″ height=”350″]

Pas kësaj, Microsoft ka zbuluar planet e saj për Skype, Tammer, dhe Xbox duke cekur këtu ridizajnimin e logove të tyre. Ata kanë thënë se kjo vjen pas ndryshimit vitin e kaluar të logove të Windows-it, Office-it, dhe logove tjera të Microsoft-it.

Prezantimi i tyre i plotë është publikuar në videon e me poshtme: |ameble|

[youtube id=”2eFvUwDNXOU” width=”600″ height=”350″]

Google vs Bing!

Google vs Bing!

Google-BingMidis motorëve të kërkimit Google dhe atij Bing, gjithmonë Google ka mbizotëruar si zgjedhja më e mirë, kjo edhe sipas nesh është e pranueshme. Gjithashtu, një studim që është bërë kohëve të fundit ka konstatuar se Bing në rezultatet e kërkimit kthen Malware rreth pesë herë më shumë sesa Google, i bie që Bing është radhitur si një motor kërkimi që ofron uebfaqe që përmbajnë kode për qëllime të këqija.

[quote style=”1″]Malware është softuer që ka për qëllim të dëmtojë ose çaktivizoj kompjuterët dhe sistemet kompjuterike.[/quote]

Një laborator gjerman për testime i quajtur “AV-Test” ka kryer një studim 18 mujor, duke mbledhur kështu 40 milion uebfaqe të internetit të ofruara nga shtatë motor të ndryshëm të kërkimit. Nga 10 milion kanë qenë prej Google dhe Bing, 13 milionë janë marr nga motori i kërkimit rus Yandex, dhe pjesa tjetër nga Blekko, Faroo, Teoma, dhe Baidu. Nuk shpjegohet pse Yahoo nuk është futur në ketë test!

Çuditërisht, nga 40 milion, AV-Test ka gjetur vetëm 5000 uebfaqe të internetit që janë konstatuar se përmbajnë Malware. Yandex në rezultatet e tij të kërkimit ka pasur përqindjen më të madhe të faqeve me Malware, ndërsa nga Bing janë gjetur 1285 rezultate të faqeve të internetit për qëllime të këqija nga 10 milion në total sa është bërë testi. Megjithatë, nga Google janë gjetur vetëm 272 që i bie shumë më pak se Bing.

Sigurisht, që shanset që të arrijmë të infektohem nga uebfaqet e tilla me Malware janë të vogla si nga Google ashtu edhe nga Bing, kështu që perdoret Google apo Bing është zgjedhja juaj, mirëpo gjithmonë është e rëndësishme të keni kujdes se çfarë hapni apo ku klikoni, dhe sigurohuni që ajo që hapni nuk është një faqe interneti që është e infektuar, edhe pse shfletuesit zakonisht paralajmërojë, me një mesazh qe thotë se është “Site is Unsafe” (faqja është e pasigurt). |ameble

Microsoft përditëson softuerin Bing për desktop

Microsoft përditëson softuerin Bing për desktop

Microsoft ka lansuar një përditësim për softuerin e tyre Bing që përdoret ne kompjuterët Desktop. Versioni 1.1 për dekstop sjell një shtyllë të kërkimit (Search Bar) në ekran e cila mundëson kërkim më të shpejt dhe pa pasur nevojë të hapni shfletuesin e Internet-it.

Ky version përkrah sistemet operative të Windows-it duke filluar kështu nga Windows XP e me lart, përveç kësaj ofron përkrahje edhe për katër gjuhë tjera si frëngjisht, gjermanisht, japonisht dhe kinezisht. Softueri Bing gjithashtu mundëson që të keni imazhet në desktop të nxjerra automatikisht nga databaza e tyre, ngjashëm si tek shfletuesin apo uebfaqja bing.com mirëpo duke zgjedhur foton dhe klikuar opsionin si më poshtë. Softueri mund të shkarkohet këtu.|ameble|

[divider top=”0″]

Bing do të jetë motori kërkimor i tabletëve Kindle Fire HD

Bing do të jetë motori kërkimor i tabletëve Kindle Fire HD

Microsoft vazhdon me agresivitetit e tij pozitivë që te prezantoj motorin e saj kërkimor të të dhënave Bing. Siç duket ata këtë pune e kanë nisur me mjaftë maturi duke nënshkruar kontratë me Amazon që ky i fundit në Ueb Brouserin e tij të ketë Bing-un si faqen “default” dhe motorin kërkimor të preferuar.  Përmes kësaj kontrate i bie që çdo tabletë Kindle i Amazon do të ketë përformancë të tillë.
Duke e ditë se seria e tabletëve Kindle Fire HD të sapo publikuar nga Amazon është duke korrur një sukses të hatashëm në shitjen e tabletëve besohet që edhe Bing do të shijojë këtë përparim.

|ameble| [divider top=”0″]

Bing apo Google?

Bing apo Google?

Microsoft është duke filluar një fushatë të re në SHBA me shpresë se do të bindë kërkuesit që bëjnë kërkimin në internet nëpërmjet Google.com  ta bëjnë atë nëpërmjet Bing.com duke potencuar se është më i mirë për të bërë kërkime. Pretendimi i Microsoft-it është se ai ka përmirësuar relevanten e rezultateve të kërkimit  gjatë viteve të fundit, si dhe ofron më shume rezultate dhe informata se Google.com, mirëpo, duke u nisur nga fakti se kërkuesit tani më janë mësuar me Google.com, Microsoft-i është duke u munduar që ti bind kërkuesit që të japin një shans Bing.com dhe ta provojnë atë.   “Bing It On Challenge,” e cila është në dispozicion në BingItOn.com , i lejon përdoruesit të krahasojnë rezultatet nga Bing dhe Google krah për krah. Për secilin nga pesë pyetje të kërkimit të zgjedhjes së një përdoruesi, në një test online mund të krahasohen rezultatet e fituara nga Bing dhe Google, dhe më pastaj përdoruesit mund të vlerësojnë dhe favorizojnë se cilën faqe mund të përdorin dhe rekomandojnë në të ardhmen. |ameble| [divider top=”0″]