Tag Archives

3 Articles
Versioni Bluetooth 4.1, vjen me karakteristika të reja

Versioni Bluetooth 4.1, vjen me karakteristika të reja

Bluetooth ne Windows phoneVersioni i fundit i Bluetooth-t, versioni 4.0 është lansuar në vitin 2010 kurse tani Bluetooth SIG kanë njoftuar për versionin e ri Bluetooth 4.1 i cili pritet të sjellë një sërë veçorish të reja.

Për pajisjet me version Bluetooth 4.o versioni i ri 4.1 do të jetë ne dispozicion si një përditësim i softuerit i cili është ndërtuar që të sjellë lidhje më të mirë, përmirësimin e transferimit të të dhënave dhe lidhjeve LTE.

Karakteristikë tjetër e re në Bluetooth 4.1 përfshijnë aftësinë e një opsioni Bluetooth Smart i cili funksionon si Bluetooth Hub dhe lidhet me disa pajisje në të njëjtën kohë, gjithashtu sjellë mundësinë për të rregulluar një kanal të dedikuar për komunikim dhe që përkrah lidhjet me IP. Për më shumë detaje në lidhje me Bluetooth 4.1 mund të gjeni tek uebfaqja Bluetooth SIG. |ameble|

SmartPhone, SmartTV tani edhe SmartKëpucë

SmartPhone, SmartTV tani edhe SmartKëpucë

Modeli i ri i atleteve NIKE LunarTR1+ ndoshta nuk duken diçka te veçanta nga pamja e jashtme, mirëpo në vete përmbajnë sensorë si dhe Bluetooth të integruar për sinkronizim të dhënave me iPhone apo me PC.

Nike ka përdorur sensorë në modelet e saj për disa vjet, por modeli i ri LunarTR1+ ka një sensorë presioni që mbledh dhe përcjell informata shtesë, duke përfshirë edhe shpërndarjen e peshës në pikat e ndryshme të këmbës dhe i transmeton ato në kohë reale ne iphone, iPad dhe iPod.

Nike ka përpiluar edhe aplikacionin që përveç qe i mbledh të dhënat ajo në të njëjtën kohë trajnimin e kthen në lojë dhe ju këshillon ne detaje të hollësishme për trajnime që janë të hartuar nga atletët të njohur.

Përveç kësaj aplikacioni bënë kalkulimin e shumë detaje tjera si kaloritë, trajnimet ditore etj. Këto këpucë janë në shitje për 220$. |nike.com|

[youtube id=”LRu4rsTlLHk” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

 

 

Njeriu burim i energjisë

Njeriu burim i energjisë

by bmbi 0 Comments

Një mënyrë e re qe vë në funksion pajisjet Gadgets përderisa jeni duke u përdorur, nga nxehtësia e trupit te një personi është zhvilluar nga një kompani amerikane që ka specializuar për burimet e energjisë ekonomike.

Këtë javë në një panair të teknologjisë në New York, Perpetua ka prezantuar një mënyrë të re për Gadgets powering, Fox News gjithashtu ka njoftuar për ketë. Teknologjia është e bazuar në parimin e zbuluar gati 200 vjet më parë nga fizikani Seebeck Thomas Johan. Seebeck ka zbuluar se një kombinim i materialeve të ngrohta në njërën anë dhe të ftohtit në anen tjetër, prodhon energji elektrike. Vala aktuale pavarësisht prej ngrohjes, temperatura e trupit të njeriut prej rreth 36 gradë Celsius zakonisht është me e nxehtë se sa ajri përreth. Pra Perpetua ka deklaruar së se shpejti do të bëhet një rrip ore, që prodhon energji të mjaftueshme për elektronikë të vogla – jo për smartphone, por gjera të tilla si pajisje qe përdoren më Bluetooth.

Bluetooth me energji te vogël i nevojitën rreth 2 volt, ka thënë Jerry Wiant, president i marketingut në Perpetua. Çfarë tjetër mund te përdoret ne ketë nivel të energjisë? Një orë tradicionale, tha ai, gjithashtu edhe pajisjet mjekësore, në fitnes si vëzhgues të zemrës etj. Por produktet e para Perpetua do te janë cak për qeverinë amerikane. |foxnews.com| [divider top=”0″]