Tag Archives

2 Articles
Këto janë fjalëkalimet që duhet t’i ndryshoni menjëherë!

Këto janë fjalëkalimet që duhet t’i ndryshoni menjëherë!

Tanimë, të gjithë e dimë se sa i dëmshëm është emri Heartbleed. Një e metë masive në protokollin OpenSSL ka ndikuar në 66% të të gjitha faqet e internet online që nga momenti i zbulimit, mirëpo kompanitë në anën tjetër po përpiqen për tu mbrojtur apo rregulluar ketë çështje. Shumica e kompanive të mëdha duket se kanë bërë një punë mjaft të mirë duke vepruar shpejt, por ky problem (bug) është që disa vjet, kështu që përdoruesit kanë qenë në rrezik që një kohë të gjatë, sado shpejt që kanë reaguar portalet e shërbimeve të ndryshme.

Për ketë arsye, ekspertët e sigurisë kibernetike nga LWG Consulting kanë përpiluar një listë të gjatë të të gjitha shërbimeve të mëdha që janë ndikuar nga Heartbleed.

A keni llogari në ndonjë nga faqet e listuara më poshtë? Shih me vëmendje dhe ndrysho fjalëkalimin tuaj menjëherë dhe në të njëjtën kohë sigurohu që të ndryshosh fjalëkalimet edhe në faqet e tjera, në qoftë se keni përdor të njëjtin fjalëkalim (kliko mbi foto-imazhin e më poshtëm për kualitet më të lartë):

Heartbleed Passwords LWG Consulting

Pra, sipas kësaj pamje, ato shërbime të cilat në rend e kanë dryrin me ngjyrë të verdhë janë të pa mbrojtura, dhe duhet të ndryshoni fjalëkalimin, për të tjera veproni sipas kësaj paraqitje. /ameble

Skype me buba!

Skype me buba!

by MN 0 Comments

Gabime të pabesueshme edhe të më të mëdhenjëve nuk ndalojnë së na shokuari me nivelin e dështimeve të cilin arrijnë ta rrisin çdo muaj e më tepër, dhe nga kjo nuk është i përjashtuar as Skype-i.

Nëse ju përdorni Skype dhe chat-oni (bisedoni) në mesazhe private, ndoshta ju jeni një nga përdoruesit (gjoja të paktët, por kush mund t’iu besoj atyre) mesazhet e të cilëve të destinuara për një person, iu kanë dërguar kontakteve krejtësisht të rastit.

Që nga update-i i  fundit në qershor, ky bug është i pranishëm tek “një numër i kufizuar i përdoruesve”, dhe është parë si një ngjarje e thjeshtë që mesazhet në mes dy kontakteve përfundojnë të dërguara tek palët e treta pa asnjë paralajmërim.Ky dështim në mbrojtjen e privatësisë është mizor, apo jo? – Sigurisht, nga Skype (në pronësi të Microsoft-it) njoftojnë se ata janë në dijeni të problemit dhe se janë duke punuar drejtë një zgjidhjeje dhe një patch-i në disa ditët e ardhshme, kur edhe do t’i njoftojnë të gjithë përdoruesit që t’i bëjnë updgrade versionit të tyre të Skype-it. Përndryshe, në Skype ngushëllohen me numrin e vogël të raportimeve të këtij problemi, por fakti është se një bug i tillë është vështirë të vërehet kur ai paraqitet. Duke pasur parasysh se edhe diçka e këtillë  është e mundshme madje shumë reale, ndoshta është e sigurt të sugjerohet që nëpërmes të programit IM të mos i dërgoni përmbajtje të ndjeshme absolutisht askujt. Diçka e ngjashme ndodhë edhe me fotografitë në internet: Nëse ju nuk jeni të gatshëm të pranoni që ato t’i shoh i tërë interneti, mos i publikoni askund.

Një bisedë e mirë në park megjithatë duket të jetë ende forma më e sigurtë e komunikimit. |ameble.com| [divider top=”0″]