Tag Archives

3 Articles
Qualcomm Snapdragon 820 debuton sot

Qualcomm Snapdragon 820 debuton sot

Qualcomm vetëm kishte njoftuar për chip-in Snapdragon 820 mirëpo për fat të keq nuk ishin dhënë me shumë detaje. Për ata të cilët janë kurioz, sipas Tim McDonough nga Qualcomm, sot do të jepen të gjitha detajet rreth këtij versioni të Snapdragon-it.

McDonough ka thënë se Snapdragon 820 do të debutoi zyrtarisht sot dhe se përveç njoftimit ai do të pranoj pyetje edhe nga publiku nëpërmjet llogarisë së Qualcomm-it në Twitter.

Snapdragon 820

Siç e cekem edhe me lartë, nuk janë dhënë shumë detaje rreth këtij chip-i, edhe pse ky chip është thënë se është testuar të paktën në 30 modele të smartphone-ve.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh se versioni i me hershëm Snapdragon 810 ka pasur probleme me overheating, disa përdorues të smartphone-ve janë pak të shqetësuar se e njëjta mund të ndodhë edhe me Snapdragon 820, një frikë të cilën Qualcomm ka tentuar ta qetësoj. Nëse janë apo jo të njëjtat probleme mbetet për të shihet më vonë. /ameble

Intel njofton për procesorë të ri 64-Bit për pajisjet Android

Intel njofton për procesorë të ri 64-Bit për pajisjet Android

Intel LogoIntel gjatë një prezantimi në MWC 2014 në Barcelonë ka njoftuar për dy procesorë të ri 64-bit të dizajnuar për smarthphone dhe tablet Android. Procesorët 22nm 2-bërthamor Merrifield dhe 4-bërthamor Moorefield posedojnë shpejtësi më të shpejtë se sa procesorët rival të tyre nga Apple A7, si dhe Snapdragon Qualcomm 800.

Merrifield, i quajtur ndryshe edhe si Intel Atom Z3480, është me shpejtësi 2.13 GHz dhe thuhet se ofron përmirësim në jetën e baterisë. Pajisjet e para që do ta kenë ketë procesorë të ri mund të lansohen nga muaji i ardhshëm. Ndërkohë, tabletet dhe smartphone-t Android me çipin e ri Moorefield nuk do të lansohen deri në gjysmën e dytë të vitit 2014. Procesori 4-bërthamor është më shpejtësi 2.3GHz dhe ofron grafikë më të mirë dhe memorie të shpejtë.

Intel në ketë prezantim ka shfrytëzuar rastin të informoj gjithashtu edhe për partneritetin e tyre të ri me Lenovo, Asus dhe Foxconn. Tani për tani, prodhuesi i çipave është e vetmja kompani prodhuese e procesorëve 64-bit për pajisje Android dhe Windows edhe pse Qualcomm ka njoftuar gjithashtu për plane të ngjashme. /ameble

Apple ndryshon prodhuesin e çipave?

Apple ndryshon prodhuesin e çipave?

A e keni ditur se çipat (chips) për pajisjet Apple i prodhon kompania Samsung?

Apple Chip by Samsung

Sipas The Wall Street Journal, Apple më nuk do ta paguaj konkurrentin e saj më të madh Samsung, pasi që, nga fillimi i Qershorit kompania ka nënshkruar një marrëveshje me TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) që rezulton të marrë përsipër disa nga prodhimet e çipave për Apple nga viti 2014.

Marrëveshja në proces ka qenë që një kohë të gjatë, por nuk është realizuar kurrë për shkak të disa çështjeve teknike.

Pse Apple është mbështetur nga Samsung gjithë këto vite? Brendi unik i silikonit nga Samsung ka lënë Apple të jetë e varur nga ajo. Mirëpo marrëveshja e re do të jetë diçka interesante për kompaninë nëse raportet dalin të janë të vërteta. Koha do të tregojë nëse burimet nga The Wall Street Journal do të dalin të sakta.

Duke qenë një përdorues i Apple-it, a mund të jetë ky një lajm i mirë ose i keq për iPhone 6 dhe të tjera pajisje nga Apple? Kjo mbetet të shihet. |ameble|