Tag Archives

2 Articles
Shfaqen karakteristikat për HP Chromebox

Shfaqen karakteristikat për HP Chromebox

Në muajin shkurt, HP kishte bërë njoftimin për lanismin e pajisjes Chromebox për të cilën nuk ofroi shumë informata rreth karakteristikave të saja.

Por, nga tani detajet për HP Chromebox janë shfaqur në faqen zyrtare të HP-së dhe pajisja do të vijë me një përzgjedhje nga dy modele të procesorëve, Intel Celeron ose Intel Core i7 nga Haswell, me mundësi të përzgjedhje së RAM memories nga 2GB deri në 8GB si dhe ka të integruar 16GB hapësirë të brendshme.

HP Chromebox

Chromebox i ri nga HP po ashtu ka të integruar lexuesin SDXC, WiFi, portin Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.0, një port HDMI, një port Display, katër porte USB 3.0 dhe një mikrofon/kufje të kombinuar.

Çmimi fillestar pritet të jetë 200$. /ameble

ASUS lanson Chromebox

ASUS lanson Chromebox

Kemi parë sistemin operativ Chrome në laptop Chromebook, mirëpo diçka që nuk kemi parë deri më tani dhe që pritet t’a shohim është pajisja e re ASUS Chromebox. Kjo pajisje është e dizajnuar nga Chrome OS, por ndryshe nga laptopi Chromebook ky nuk posedon monitor, tastierë apo miun kompjuterik. Thjesht thirret Mini PC. Chromebox pritet të ofrojë qasje në produktet të Google-it, si dhe në shërbime të tilla si YouTube, Hulu Plus, dhe Netflix. Asus Chrome

Chromebox është i pajisur me procesorë Intel të gjeneratës së katërt dhe posedon rrjetin WiFi për qasje në internet. Gjithashtu vjen me katër porte të USB 3.0, Bluetooth 4.0 dhe një lexues për kartelat SD për transferim të të dhënave nga pajisje të tjera. ASUS Chromebox gjithashtu posedon portën HDMI dhe DisplayPort për mbështetje të dyfishtë të monitorëve.

Karakteristika tjera përfshinë 100GB hapësirë në Google Drive që është e vlefshme për 2 vjet, pas së cilës përdoruesit do të duhet të vazhdojnë atë. ASUS Chromebox do të jetë në dispozicion nga muaji Mars, për 179 $. /ameble