Tag Archives

2 Articles
Tableti me Firefox OS shfaqet në Computex 2013

Tableti me Firefox OS shfaqet në Computex 2013

Një tablet me sistem operativ Firefox është paraqitur në ngjarjen Computex 2013. Ky tablet është prezantuar në fillim të kësaj në një konferencë për media, momentalisht gjendet nën stendat e kompanisë Foxconn bashkë më një seri smartphone-sh me po të njëjtin sistem operativ.

Prezantimi i këtij tableti Firefox vijon nga njoftimi i së hënës, se kompanitë Foxconn dhe Mozilla janë partner jo vetëm për të ndërtuar smartphone por edhe tablet.

Firefox OS tablet

Është thënë se modeli i këtij tableti është i pajisur me ekran 10.1 inç dhe në stil dhe dizajn duket i ngjashëm me Google Nexus 10.

Menaxheri i përgjithshëm i Grupit për Biznes dhe Inovacione në Sisteme Digjitale për Foxconn, Young Liu, ka shpjeguar në një deklaratë duke thënë: “Ne besojmë se integrimi i softuerit dhe zhvillimi i harduerit do të ofrojnë përfitime të mëdha për klientët dhe konsumatorët tanë.” Firefox OS nga Mozilla është i bazuar në HTML5 dhe në open web technologies. |ameble|

Gigabyte lanson zyrtarisht Mini kompjuterin “Gigabyte Brix”

Gigabyte lanson zyrtarisht Mini kompjuterin “Gigabyte Brix”

Në ngjarjen Computex 2013, kompania Gigabyte ka lansuar zyrtarisht mini kompjuterin e tyre të ri Gigabyte Brix që mund të jetë e pajisur me zgjedhje të procesorëve përfshirë Intel Celeron 1007U, Core i3-3227U, Core i5-3337U, dhe Core i7-3537U.

Dimensionet e mini PC-s Gigabyte Brix janë 29.9 X 107.6 X 114.4 mm dhe është i pajisur me dy slote SO-DIMM duke mundësuar kështu rritjen në maksimum prej 16GB RAM të llojit DDR3. Karakteristika të tjera të Gigabyte Brix përfshijnë, portën HDMI, mini DisplayPort, WiFi, dhe 2 porte USB 3.0

Gigabyte Brix Mini PC

Gigabyte Brix Mini PC 1

Gigabyte Brix është projektuar për ti ofruar përdoruesve një opsion kompakt për shtëpi HTPC (Home Theater Personal Computer). Në të ardhmen kjo kompani shpreson të ofroj sisteme të pajisur me procesorë  Haswell.

Ende nuk ka informata për çmimet e pajisjes se lansuar Gigabyte Brix. |ameble|