Tag Archives

2 Articles
Google hap qendrat e para për të dhëna në Azi

Google hap qendrat e para për të dhëna në Azi

Taiwan Google DataGoogle ka njoftuar se ka hapur qendrat e saja të para për të dhëna (Data Center) në Azi të cilat tani janë në funksion të plotë. Ajo posedon dy qendra në Azi, një në Tajvan dhe tjetra në Singapor.

Ata kanë dyfishuar investimet në këtë vend qe ka arritur deri në 600 milionë dollarë. Qendra në Tajvan posedon mundësinë e ftohjes me anë të erës dukë e bërë ketë qendër me ambientalen në Azi. Qendra e të dhënave në Singapor është më e vogël se kjo në Tajvan.

Google thotë se investimi në Azi ishte i nevojshëm për shkak se një numër i madh i njerëzve janë duke u lidhur në internet për herë të parë në këtë zonë. Ata thonë se mes Korrikut dhe Shtatorit mbi 60 milion njerëz të kësaj zone janë kyçur në ueb për herë të parë nëpërmes pajisjeve mobile, kështu që këto qendra do të rrisin performancën e internetit në Azi deri në 30 %. |ameble|

Google: investime shtesë ne qendrën e të dhënave në Finlandë

Google: investime shtesë ne qendrën e të dhënave në Finlandë

by bmbi 2 Comments

Kompania Google ka deklaruar dje se do të investojë 150 milion për të zgjeruar qendrën e të dhënave të tyre (Data Center) që gjendet në Finlandë.

Në ketë deklaratë të enjten, Google ne Finlandë ka thënë se qendra e të dhënave do të dyfishohet më kapacitet si rezultat i investimeve te reja. Ajo është vendosur në një ish fabrikë letre në qytetin juglindor bregdetar Hamina dhe është një nga vendet ku kompania mban serverët e saj.

Projekti deri ne përfundim do të zgjasë 18 muaj dhe ky investimi është vlerësuar se mund të shtoj 25 vende pune për stafin aktual të qendrës qe është 90. Në vitin 2009, Google ka blerë ish fabrikën e letrës Stora Enso Oyj dhe ka kthyer atë në një qendër të të dhënave duke përdorur ujin e detit nga Deti Baltik për sistemin e ftohjes. Kjo qendër ka filluar veprimtarinë e saj në shtator 2011. |google| [divider top=”0″]