Tag Archives

3 Articles
Fund me desktop: Samsung do të përqëndrohet në tablet dhe laptop

Fund me desktop: Samsung do të përqëndrohet në tablet dhe laptop

E plotësuar (16:32): Samsung është përgjigjur në raportin e më poshtëm se kompania do të ndal biznesin e saj për kompjuter desktop në përpjekje për t’u fokusuar në tablet dhe laptop, duke e quajtur ketë thashetheme “të pabazë”, në një përgjigje zyrtare nëpërmes The Next Web:

“Thashetheme që Samsung po tërhiqet nga biznesi për desktop PC është e pabazë. Samsung do të vazhdojë të ofrojë produkte të ndryshme PC në përputhje me nevojat e konsumatorëve dhe të tregut”

Lajme që Samsung do të ndalojë prodhimin e kompjuterëve desktop është shfaqur dje në një artikull të botuar nga The Korea Times.

 

Samsung logo

Samsung Electronics ka njoftuar se do të ndal prodhimin e kompjuterëve desktop, të cilët pak a shumë tani janë bërë të panevojshëm. Në vend të kësaj, kompania e Koresë së Jugut ka në plan të përqendron vëmendjen e saj në smartphone, tablet dhe laptop. Raporti përcjell lajmin se qeveria e Koresë së Jugut ka caktuar biznesin e desktop-ve si të përshtatshëm vetëm për firmat e vogla.

Veprimi pasqyron një trend në rritje në tregun e elektronikës së konsumit, shumë njerëz sot preferojnë të përdorin laptop madje edhe tablet, kurse interesi në kompjuterët desktop ka ra. Samsung në mënyrë të qartë ka parë se nuk është duke krijuar fitime nga shitjet e desktop-ve sikur që bën nga pajisjet mobile.

“Kërkesa për PC desktop është duke rënë poshtë,” tha një zyrtar nga Samsung për The Korea Times.

Sipas këtij njoftimi kompania Samsung ju bën me dije përdoruesve që të përdorin më shumë laptop, tablet dhe smartphone. |ameble|

Inbox-i në Gmail shumë shpejt me një pamje të re

Inbox-i në Gmail shumë shpejt me një pamje të re

Siç edhe ishte përfolur, Inbox-i i Gmail-it ngadalë po ndryshohet më një pamje krejt të re për Desktop, iOS dhe Android.

[youtube id=”CFf7dlewJus” width=”600″ height=”350″]

Inbox i ri do të ketë një pamje tjetër për të ndihmuar më shumë përdoruesit të organizojnë Inbox-in e tyre në kategori dhe Tab-a horizontal, kundrejt listës vertikale të deritanishme.

Kurse në pajisjet mobile, aplikacionet iOS dhe Android tani do ti ofrojnë përdoruesve qasje më të lehtë për të etiketuar kategori të tilla si sociale, promovime dhe përditësimet. Përditësimi për iOS dhe Android do të jetë në dispozicion në javët e ardhshme është njoftuar në blogun e Gmail-it.

Përdoruesve që nuk u pëlqen pamja e re atëherë mund të kaloni prapa në pamjen klasike. |ameble|

Si të zgjidhni një kompjuter?

Si të zgjidhni një kompjuter?

[dropcap style=”1″ size=”2″]1[/dropcap]S’pari vendosni mes një Laptop-i apo Desktop-i. Nëse jeni një person qe udhëtoni shpesh, ose nëse ju duhet për ta përdorur në punë apo shtëpi nëpër divan, apo ke nevojë vetëm për informacione dhe nuk ju nevojiten ekstra programe, atëherë ju duhet një Laptop. Përndryshe, është me mirë që ta keni një Desktop.

[dropcap style=”1″ size=”2″]2[/dropcap]Mendoni se çfarë ju nevojitet në një kompjuter. Nëse ju pëlqejnë lojërat, atëherë do t’ju duhen më shumë RAM n‘grafikë dhe një procesorë nga më të fundit me aftësi te madhe për ftohje. Ju duhet gjithashtu të ketë porte shtesë për kontrollorët e lojërave. Nëse jeni një person i biznesit, atëherë ju duhet një lidhje e mirë me internet, një procesorë të fortë dhe sasi të madhe me RAM.

[dropcap style=”1″ size=”2″]3[/dropcap]Vendosni për një markë(Dell, HP, IBM, Acer…), në të vërtetë, pothuajse të gjitha markat janë pak a shumë të ngjashme, dhe t’njëjtat i marrin pjesët e tyre nga të njëjtat burime. Çfarë ju duhet të shikoni dhe qe është me rëndësi, diçka që i përshtatet buxhetit tuaj, dhe atë nga një dyqan që ka reputacion për shërbim të mirë pas blerjes.|ameble|

[box title=”Këshilla:” color=”#a60d0d”]

  • Mos u ngut në blerje. S’pari caktoni disa javë prej ditës kur fillon për të kërkuar.
  • Konsultohuni me personat përgjegjës apo qe kanë dijeni me shumë nga pajisjet kompjuterike.
  • Vizitoni të gjitha dyqanet, në vendin ku jetoni.
  • Kujtoje qe për 6 muaj apo një vit kompjuterit tuaj do ti zbres gjysma e vlerës së asaj që keni paguar, kështu që nësë keni të holla, zgjidhni modelin e fundit qe gjindet ne dispozicion, të çfarëdo marke që ju dëshironi do të ishte me mirë.
  • Dhe ne fund sigurohuni që të zgjidhni një markë qe gjendët me shumë nëpër dyqanet tona qe shërbimi në të ardhmen të jetë më i leht.

[/box] [divider top=”0″]