Tag Archives

3 Articles
Lansohet gjenerata e re e dronit DJI Phantom 4 për 1290€

Lansohet gjenerata e re e dronit DJI Phantom 4 për 1290€

Gjatë një ngjarje për media në Manhatan, DJI ka prezantuar gjeneratën e tyre të ardhshme të Dronit smart në formën si DJI Phantom 4, që tani vjen e pajisur me opsione të reja dhe të avancuara të komandimit.

DJI Phantom 4 (1)

DJI Phantom 4 i ri është i aftë për të fluturuar në mënyrë autonome duke hequr pilotimin e njeriut, thonë DJI. Edhe ky Dron vjen i pajisur me lidhjet për smartphone dhe tablet duke ju mundësuar për të parë objekte nga kamera e Dronit në pajisjet tuaja.

DJI Phantom 4 (2)

Kompania DJI thonë se Phantom 4 shmang pengesat, aftësitë  e autopilotit dhe auto-ndjekësit funksionojnë në harmoni të mirë. Kompania tani ka filluar ta pranojë porositë e para për një kohë të kufizuar dhe vetëm për 1399$ (ose 1290€). Porosia fillon të dërgohet nga data 15 Mars, pas së cilës çmimi për blerje pritet të rritet.

DJI Phantom 4 (3)

Karakteristikat tjera që përfshinë ky model i Dronit janë:
– Automatikisht Shmang pengesat,
– Automatikisht kontrollon lëvizjet e objekteve duke përdorur Track aktive,
– Tap Fly ju mundëson të fluturoj me një trokitje të lehtë të gishtit,
– Smart Return Home i mundëson pajisjet t’i shmanget pengesave si dhe të kthehet në vend,
– Maksimum 28 minuta kohë fluturimi, kontrolli maksimal 5 km,
– Shpejtësia maksimale 72 km/h etj.

Për më shumë informacione rreth modelit të ri të dronit DJI Phantom 4 mund t’i gjeni tek ueb-faqja e tyre zyrtare DJI. /ameble

DJI lanson modelin e ri të dronit “Phantom 3”

DJI lanson modelin e ri të dronit “Phantom 3”

Në një ngjarje të drejtpërdrejt, kompania DJI ka prezantuar dy drona të ri Phantom 3, të cilët vijnë me disa karakteristika të reja.

Phantom 3 do të vij në dy modele të ndryshme, Phantom 3 Professional, që përfshin kamerën e re me rezolucion të lartë 4k, dhe modeli tjetër Phantom 3 Advanced, e cila përfshin versionin të përditësuar të kamerës së tyre më definicion të lartë (HD) dhe mund të incizoj deri në 60fps.

Çmimet e tyre pritet të jenë:

Phantom 3 cmimet

DJI ka njoftuar gjithashtu se dronet e ri posedojnë mundësinë e integrimit me aplikacionin Pilot të DJI-së. Aplikacioni u mundëson përdoruesve të kontrollojnë pothuajse çdo lëvizje të dronit si dhe kamerës së integruar, duke ofruar një kontroll manual të plotë mbi imazhet që kapen.

Përveç kësaj, të dy modelet janë dizejnuar nga zeroja, të cilët tani janë më të lehta për t’u përdorur dhe për të lundruar më to. /ameble

Heroi ynë i ri që ngriti flamurin në Beograd “DJI Phantom 2”

Heroi ynë i ri që ngriti flamurin në Beograd “DJI Phantom 2”

Inovacioni DJI për ata që nuk e din është një kompani kineze me seli në Shen Zhen e cila prodhon pajisje komerciale dhe rekreative. Që nga viti 2013, shumica e pajisjeve të zhvilluara nga DJI janë makina të vogla që kryesisht kryejnë rolin mbikëqyrës në ajër. Me lehtësinë e tyre relative dhe përballueshmërinë e përdorimit, pajisjet nga DJI janë të njohura edhe në mesin e fotografëve për fotografi ajrore dhe incizime. Sot kemi shumë video që shfaqen në internet dhe që janë të incizuara me ndihmën e pajisjeve nga DJI, e qe kohëve të fundit ato më të njohurat janë seria e modeleve Phantom.

Mbrëmë në ndeshjen në mes të Shqipërisë dhe Serbisë si rast më i fundit, një pajisje e tillë ka kryer një punë tjetër. Duke mos u lejuar tifozët e skuadrës kombëtare shqiptare që të shijojnë ndeshjen, atyre u është ndaluar të shfaqin çfarëdo simboli shtetëror, mirëpo pajisja Phantom 2 e cila 10 minuta para mbarimit të pjesës së parë, fluturoj në mes të stadiumit duke valuar flamurin kombëtar me ç’ rast bëri një bujë të madhe në anembanë botën.

Phantom 2 tani një hero mbarë shqiptar është një evolucion i serisë së pajisje Phantom nga DJI. Si pajisje, përmban një dizajn kompakt dhe të integruar, dhe vjen me fluturues FPV dhe kutinë për fotografi ajrore.

Phantom 2 është një fluturake e gatshme për të fluturuar pa pasur nevojë të konfigurohet, sistemin e kontrollit gjatë fluturimit e ka shumë të saktë, posedon stabilitet dhe funksionon lehtë. Detajet dhe karakteristikat e plota të saj mund t’i gjeni nga uebfaqja e DJI në internet.

Ne kemi pasur rastin ta praktikojmë dhe një nga videot e para që është bërë me Phantom në Kosovë ka qenë videoja “Prishtina Metropol” e cila është incizuar në bashkëpunim me shitorën MEGA. Fluturaken në fjalë apo edhe modele tjera bashkë me çmimet e këtyre pajisjeve, mund t’i gjeni tek shitoret e MEGA-s në Prishtinë. /ameble