Tag Archives

6 Articles
Aplikacioni Dropbox shumë shpejt për pajisjet Windows Phone

Aplikacioni Dropbox shumë shpejt për pajisjet Windows Phone

Dropbox -  Windows PhoneTë dyja edhe Microsoft edhe Dropbox kanë njoftuar për partneritetin e përbashkët që ka të bëjë me integrimin Office-it, si dhe ruajtjen e të dhënave online në Dropbox. Ata që më së shumti do ta mirëpresin ketë lajm janë pronarët e pajisjeve me Windows Phone.

Nga kjo kuptojmë se nuk ka më nevojë të instalohen aplikacione të palës së tretë duke përfshirë CloudSix, edhe pse ndoshta do të marrë pak kohë deri sa aplikacioni Dropbox për Windows Phone të vijë në dispozicion. Një gjë është e sigurt nga tani se aplikacioni është në përgatitje dhe është thënë të vijë gjatë muajve të ardhshëm.

Shpresojmë të kemi një datë të caktuar së shpejti. /ameble

Dropbox tani me 300 milionë përdorues

Dropbox tani me 300 milionë përdorues

Shërbimi për ruajtjen dhe shpërndarjen e të dhënave Dropbox, ka njoftuar se ka prekur një moment të ri, ata tani kanë më shumë se 300 milionë përdorues.

300 milion perdorues

Kompania ka parë rritjen në numër të përdoruesve gjatë 6 muajve të fundit, në Nëntor të vitit të kaluar Dropbox kishte raportuar rreth 200 milionë përdorues, që është një rritje mbresëlënëse në vetëm 6 muaj. Sipas kësaj i bie që kompania ka arritur të rrisë numrin e përdoruesve të saj me 50 % në 6 muajt e fundit, e që do të thotë se ata mund të arrijnë numrin 400 milionë deri në fund të vitit 2014.

Kompania kohët e fundit ka shtuar një sërë veçorish të reja që përfshin edhe shërbimin e ri për foto dhe video Carousel. /ameble

Dropbox blen aplikacionin për chat Zulip

Dropbox blen aplikacionin për chat Zulip

Dropbox ZulipKetë javë është raportuar se shërbimi për Cloud Dropbox, ka blerë kompaninë e re të sapo krijuar Zulip. Kjo kompani ka zhvilluar një aplikacion shërbimi për bisedë (chat) rreth punës dhe ende është në fazën testuese beta.

Zulip ka zhvilluar ketë shërbim i cili mund të përdoret nga Windows, Mac, Linux, iOS dhe Android dhe u mundëson përdoruesve të ndajnë mesazhe private dhe publike brenda mjedisit se ku punojnë. Ky aplikacion gjithashtu ofron mundësinë standarde për mesazhe, si dhe i ofron shfrytëzuesve karakteristika të tilla që të ngarkojnë fotografi, bartjen e tyre, mesazhe private për grupe, njoftime, dhe shumë mundësi tjera.

Kur është pyetur Drobox për blerjen, ajo është përgjigjur shkurt duke thënë se “se për momentin nuk kemi asgjë për të thënë rreth kësaj.” Njoftimi për blerjen ka dal nga Zulip. /ameble

Dropbox njofton për blerjen e aplikacionit “Mailbox”

Dropbox njofton për blerjen e aplikacionit “Mailbox”

Dropbox ka njoftuar për blerjen e aplikacionit për E-mail në iOS, Mailbox. Blerja e këtij aplikacioni është një lëvizje më tej shërbimit Cloud dhe drejt platformave mobile (në lëvizje).

Shërbimi Cloud Dropbox u mundëson përdoruesve te saj për tu qasur në dokumente, video dhe fotografi nga kudo, pa pasur nevojë të bartni pajisjen tuaj personale. Kombinimi i këtyre dy shërbimeve mund të nxjerr një rival të madh kundrejt atij të tanishmit Gmail.

Mailbox, e krijuar nga Orchestra Inc., dhe i gjithë ekipi prej 14 personash duke përfshirë edhe disa nga Apple do ti bashkohen Dropbox-it. |ameble| [divider top=”0″]

Dropbox çdo ditë pranon nga 1 Miliard dokumente

Dropbox çdo ditë pranon nga 1 Miliard dokumente

[MWC 2013] Sot gjatë një fjalimi në Kongresin Botëror të Celulareve në Barcelonë (MWC), udhëheqësi ekzekutiv i Dropbox-it Drew Houston tha se mbi 1 miliard dokumente ngarkohen (upload) çdo ditë në shërbimin e tyre për të dhëna Dropbox. Ai tha gjithashtu se 100 milionë përdorues u qasen llogaritve Dropbox të tyre në kombinim nga 500 milionë pajisje smartphone. Kompania pret që të arrijë ketë në 150 milion përdorues deri në fund të vitit.

Dropbox ka filluar në vitin 2007 në kohën kur smartphone-et filluan të paraqiten më të madhe dhe atë kohë ky shërbim ishte vetëm në gjendje të sinkronizoj dokumentet mes kompjuterëve të ndryshëm, por me vonë kompania ka shtuar mundësinë edhe për smartphone dhe tabletë. Për të ardhmen, Dropbox është vazhdimisht në kërkim të zgjerimit të shërbimeve për përdoruesit e vet. Në fillim të këtij muaji, Dropbox ka futur një panel të ri admin për biznese.

Houston gjithashtu ka përmendur mundësitë e bashkëpunimit me prodhuesit e smartphone-ve, dhe ka cekur si shembull Samsung-un dhe HTC-në, ku përdoruesit të cilët identifikohen ose regjistrohen në një smartphone si Samsung apo HTC marrin hapësirë të caktuar pa pagesë në Dropbox. |ameble| [divider top=”0″]

Dropbox ka lëshuar një përditësim të aplikacionit për iOS

Dropbox ka lëshuar një përditësim të aplikacionit për iOS

Dropbox ka lëshuar një përditësim të aplikacionit për iOS, versionin 2.1 me një treshe të përmirësimeve. Përditësimi i cili është për platformën iOS 5.0 dhe më lartë paraqet mundësin e re të leximit për dokumentet PDF, radhitjen sipas datës kur bëhet modifikimi i fotografive si dhe njoftimet e menjëhershme (push notification) kur dikush ndan një dosje me ju (e cila është bërë kohët e fundit edhe për platformën android).

Pra nëse jeni një përdorues i Dropbox-it, ky përditësim i ri i aplikacionit patjetër duhet të jetë një opsion i mirë për ju. Nëse automatikisht nuk u është paraqitur mundësia për instalim atëherë mund ta bëni këtu. |ameble| [divider top=”0″]