Tag Archives

3 Articles
Nikon prezanton kamerën DSLR D810 me 36-megapikselë

Nikon prezanton kamerën DSLR D810 me 36-megapikselë

Nikon ka prezantuar kamerën DSLR D810, duke u lavdëruar se ky model sjell imazhet me kualitetin më të mirë në historinë e kamerave të tyre. Sensori FX-format CMOS dhe procesori i imazheve EXPEED 4 vijnë më tërheqës kësaj here, si dhe me një mori karakteristikash tjera të përmirësuara.

Sipas prodhuesit të kësaj kamere, ky është DSLR-i i parë në historinë e kompanisë që ofron 64 ISO me qartësi të lartë dhe tone të pastra. DSLR D810 është thënë së ofron të njëjtin varg dinamik si 100 ISO, duke bërë këtë nëpërmjet përdorimit të sensorit FX-format CMOS. Në anën tjetër të spektrit, ky DSLR ofron 12800 ISO.

Nikon D810 sjell në vete fotografinë e sheshtë të komandave, duke ofruar më pak përpunim të imazhit nga kamera, për të marrë pamje më neutrale dhe kështu duke ruajtur më shumë detaje në imazhe. Ky model e ka gjithashtu një opsion të ri për të qartësuar imazhet sipas dëshirës. Përdoruesit e kësaj kamere mund të marrin nga 5-korniza për sekondë (frames per second-fps) në formatin FX, ndërkohë që numri rritet në 7 fps në formatin DX.

Karakteristika tjera përfshijnë OLED viewfinder që mbulon rreth 100% të kornizës, si dhe ekranin LCD me 1229k-dot me bilanc të ngjyrave. Kamera posedon edhe incizimin e videove HD, etj.

Çmimi e kësaj pajisje është 2422 . /ameble

DSLR Nikon D4 mund të prezantohet në CES 2014

DSLR Nikon D4 mund të prezantohet në CES 2014

CES 2014 hapet nga dita e nesërme dhe aty pritet të shohim shumë pajisje të reja që do të debutojnë në këtë ngjarje. Ne presim që prodhuesit të prezantojnë risitë e reja teknologjike të tyre.

Nikon D4

Thuhet se Nikon pritet të bëjë njoftimin në CES për kamerën DSLR Nikon D4. Këto thashetheme vijnë nga Digicame e cili raporton se CES mund të jetë ngjarja për të cilën Nikon është duke u përgatitur për të mbajtur një konferencë për pajisje të reja. Ata njoftojnë gjithashtu së krahas prezantimit të D4 aty mund të prezantohen edhe dy lensa të ri.

Specifikat në hollësi të kamerës D4 për momentin janë të panjohura, por shpresojmë se do t’i kuptojmë gjatë kësaj jave. Ekziston edhe një mundësi, që nëse Nikon nuk e bënë prezantimin e kësaj kamere në CES 2014, ata ketë mund ta bëjnë në ngjarjen CP+ e cila mbahet menjëherë pas ngjarjes CES. /ameble

Nikon lanson aparatin DSLR D5200 me 24-megapixel

Nikon lanson aparatin DSLR D5200 me 24-megapixel

Nikon ka lansuar sot aparatit digjital të ri DSLR D5200 në një ngjarje të organizuar në Londër, një aparat me 24.1-megapixel dhe dizajn të kompletuar. Ky model është në dispozicion në tri ngjyra të ndryshme: të zezë, të kuqe, dhe bronz, gjithashtu ofron një mori karakteristikash të larta, duke përfshirë auto fokus 39 pikësh.

Përmban CMOS sensor DX-format dhe motorin EXPEED 3-ekuivalent për përpunimin e fotografisë. ISO ranges 100 – 6400 dhe mund të zgjerohet deri në 25.600. Nxjerr video HD të plotë deri në 1920×1080 60i/50i. Aparati ka një opsion të quajtur “Special Effects”, i cili përmban disa efekte për videot e incizuara, gjithashtu dhe “manual mode” për  duke i mundësuar përdoruesit për të zgjedh opsione të avancuara në video incizim, të tilla si shpejtësia e fotografimit etj.

Për shitje do të jetë nga dhjetori me çmim prej 899,00 € vetëm pajisja. |Nikon| |ameble| [divider top=”0″]