Tag Archives

2 Articles
eBay u bën thirrje përdoruesve të saj të ndryshojnë fjalëkalimet menjëherë

eBay u bën thirrje përdoruesve të saj të ndryshojnë fjalëkalimet menjëherë

eBay signeBay po u bën thirrje të gjithë përdoruesve për të ndryshuar fjalëkalimet (password-at) e tyre pas një sulmi kibernetik, ku ka rrezikuar një nga bazat e të dhënave për shitblerjeve.

Sipas njoftimit të sotëm, baza e të dhënave përmbante fjalëkalime të koduara, por nuk ka dëshmi nëse të dhënat financiare ose karta të kreditit të cilat mund t’jenë rrezikuar, apo është bërë ndonjë aktivitet i paautorizuar në llogaritë e përdoruesve të eBay-it.

Megjithatë, eBay ka sugjeruar që të gjithë të ndryshojnë fjalëkalimet e tyre, për ketë përdoruesit gjithashtu do të informohen nga sot përmes emailit, uebit apo edhe kanaleve të tjera.

Sulmi, i cili kishte ndodhur në mes të fundit të Shkurtit dhe fillimit të Marsit, është zbuluar vetëm dy javë më parë. EBay ka kryer teste të shumta në rrjetet e saj para se të nxjerr paralajmërimin e sotëm.

“Siguria e informacionit dhe mbrojtja e të dhënave të konsumatorëve janë të rëndësishme për eBay dhe shpreh keqardhje nëse vjen deri të ndonjë një shqetësim gjatë ndryshimit të fjalëkalimit,” ka shkruar kompania në një deklaratë. /ameble

EBAY ndryshon logon e saj

EBAY ndryshon logon e saj

Logoja e kompanisë eBay që ne jemi mësuar ta shohim për 17 vitet e fundit, që kur është lancuar për herë te parë është gati për ndryshime, ajo do të zëvendësohet më një logo të re, të thjeshtë, dhe më të pastër e cila me sa duket sinjalizon një ndryshim të madh në mënyrën se si ne e përdorim. Hidhni një sy në logon e re të paraqitur më poshtë.

Siç po e shihni, logoja e re përmban ngjyra të njëjta që janë përdorur edhe më parë, por ndryshon nga pamja e radhitjes së tekstit për diçka që duket pak më e thjeshtë. Ne, më poshtë kemi paraqitur edhe logon origjinale, kështu që ju mund të shihni krahasimin ne mes tyre.


Per momentin, logo e vjetër ende do te jetë në uebfaqet e Ebay-s. Logo e re do të paraqitet diku në muajin tetor. Në një deklaratë të postuar në faqen e internetit nga presidenti i kësaj kompanie Devin Wenig, ka thënë se ky ka qene një vendim qe është marr me një seriozitet te madh nga eBay. Ai ka shtuar duke thënë se Logo eBay është e njohur në të gjithë botën, kështu qe për të ndryshuar nuk ishte edhe vendim i lehtë. Jemi tepër krenar se si eBay ka filluar dhe qe shumë shpejt u bë e njohur në treg, në internet dhe në botë. Shpalljet Auction-style, mallra te përdorura, dhe artikujt e vjetër mbeten ende ajo pjesa e madhe e asaj që njerëzit blejnë dhe shesin nëpërmes eBay. |ebay| |ameble| [divider top=”0″]