Tag Archives

3 Articles
LG muajin e ardhshëm mund të prezantoj smartphone me ekran të lakuar

LG muajin e ardhshëm mund të prezantoj smartphone me ekran të lakuar

LG LogoLG me herët kishte konfirmuar se është duke punuar në ekrane të lakuara për smartphone dhe se shumë do të fillojë prodhimin masiv të tyre gjatë këtij muaji. Reuters tani ka dëgjuar se nga muaji i ardhshëm LG ka plane të nxjerr një smartphone të ri që përdorë ekrane të tilla. Ekrani me madhësi 6 inç do të jetë lakues nga fundi në krye, ka thënë Reuters.

Është e mundshme që ekranet fleksibile të përdoren për të krijuar lakesë në smartphone ose tablet, dhe normal që kjo do të jetë më e fortë nga prishjet se sa ajo normale, edhe pse kjo teknologji di ti bëjë vetë përdoruesit kurioz që të luajnë me pajisjen e tyre fleksibile.

Përveç LG-së, sipas disa raporteve gjithashtu edhe Samsung ka në plan të lansoj ekrane të lakuara të smartphone-ve gjatë këtyre muajve në vijim. |ameble|

Gorilla Glass edhe në ekranet e laptopëve

Gorilla Glass edhe në ekranet e laptopëve

Gorilla Glass NBTCorning Gorilla Glass është bërë e njohur me emrin e saj duke siguruar ekran rezistencë të qëndrueshëm ndaj gërvishtjeve, pluhurit etj. në disa nga smartphone dhe tablet të njohur. Tani kompania është zgjeruar në një fushë të re, laptopat me prekje (touchscreen).

Laptopat me prekje falë sistemit operativ Windows 8 po bëhen dita-ditës shumë të përdorshëm. Kompania në mënyrë të qartë e sheh ketë si një mundësi për të dominuar tregun e saj me Gorilla Glass NBT, ekran ky i projektuar posaçërisht për laptop.

Në një reklamë komike, Gorilla Glass thekson pretendimin se ky ekran nuk do të thyhet ose gërvishet edhe kur ju e mbyllni laptopin dhe rastësisht e keni lënë ndonjë objekt të vogël në tastierë. Kjo nuk ndodh shpesh mirëpo mund të jetë një shembull i asaj çfarë po pretendon të bëj Corning.

Duke pasur parasysh suksesin e Gorilla Glass në tregun e pajisjeve mobile nga kjo në të ardhmen e afërt priten të shfaqen laptop me ekran NBT. Fatmirësisht, kjo nuk do të rris çmimin e pajisjes, kompania thotë se do të rris vetëm 1-2 % të kostos totale të asaj pajisje. |ameble|

Samsung demonstron ekran elastik

Samsung demonstron ekran elastik

Departamenti Samsung Displays që posaçërisht merren me ekrane kanë filluar ti zgjojnë orekset tona sidomos kohëve e fundit, me teknologjinë e ekraneve elastik (të pathyeshëm) të smartphone-ve, mirëpo tani ata kanë njoftuar se do të prezantojnë ketë ekran të ri 5.5 inç në CES muajin e ardhshëm.

Smartphone-t elastik me ekran 5.5 inç elastik do të kenë rezolutë 1280×720 dhe densitet 267 pixel, si dhe do të shoqërohet me një ekran televizioni 55 inç, ka raportuar CNET.

Për fat të keq nuk ka ende informata për çmimet ose disponueshmërinë e tyre në mbarë botën, mirëpo sa më shpejt që informacionet do të shfaqen, ne do të ju informojmë më kohë si gjithmonë. |ameble|

[youtube id=”f4AhTiQkWwk” width=”600″ height=”350″]

[divider top=”0″]