Tag Archives

2 Articles
Evernote raporton për sulmin gjatë vikendit

Evernote raporton për sulmin gjatë vikendit

Organizatori personal online Evernote ka raportuar për një sulm në sistemet e kompanisë gjatë vikendit, që thuhet së ka pasur qasje në të dhënat personale të përdoruesve.

Në një postim në blogun zyrtar të tyre, kompania ka deklaruar, “Ne nuk kemi gjetur asnjë dëshmi për të dhënat e përdoruesve qe eksitojnë, që u janë qasur sulmuesit, ndryshuar apo humbur ato.” Më pastaj Evernote shprehet duke thënë se, “hetimi ka treguar, se individët apo sulmuesit kanë hyrë në informacione të përdoruesve, të cilat përfshijnë emrat, e-mail adresat që janë të lidhura me llogaritë e Evernote-it dhe fjalëkalimet e enkriptuara.” Evernote thotë se edhe pse kjo ka ndodhur, sulmuesit prapë do të kenë shumë vështirësi për të zbuluar fjalëkalimet e plota që janë të enkriptuara. Sido që të jetë kompania një njoftim gjeneral u ka dërguar të gjithë përdoruesve të Evernote-it, të cilëve nga ky rast i kërkohet ta ndryshojnë automatikisht fjalëkalimin e tyre. Njoftimin e plotë mund ta gjeni këtu.

Softueri Evernote mundëson organizimin, marrjen, ruajtën e informacioneve dhe shënimeve personale. Kompania ka rreth 50 milionë përdorues. |ameble| [divider top=”0″]

Fituesit e GSMA 2013 në MWC

Fituesit e GSMA 2013 në MWC

[MWC 2013] Pas çmimeve Oskar, një ngjarje e njëjtë u organizua edhe për me të mirin e pajisjeve mobile në botë, për të marrë kështu çmime dhe vlerësime. Ngjashëm me ngjarjen e vitit të kaluar, GSMA 2013 u zhvillua në Kongresin Botëror të Celularëve në Barcelonë, Spanjë.

Paneli  GSMA kishte 37 kategori, 158 kandidatë ishin në listën e nominimeve për këtë vit në Global Mobile Awards, kurse juria ishte e përbërë nga më shumë së 160 analistë të pavarur, gazetarë, akademikë dhe ekspertë të ndryshëm nga e gjithë bota.

Është dëshmuar të jetë një ditë e madhe për dashamiret e Androidit. Duke vazhduar me vrullin e saj të madh sikur vitin e kaluar, prodhuesi Korean Samsung mori çmimin “Prodhuesi i vitit për pajisje”.

Megjithatë, konkurrenca e ashpër është parë në kategorinë e “Smartphone-it me të mirë”, Apple iPhone 5, HTC Butterfly, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Note2 dhe Galaxy S3 luftuan për çmimin e lartë. Duke marrë parasysh faktorë të tillë si, disponueshmëria, përshtatja dhe karakteristikat, juria zgjodhi si fitues smartphone-in e vitit Samsung Galaxy S3.

Përveç kësaj, gjigandi korean gjithashtu fitoi “Pajisja me e mirë në konsumin e elektronikes” këtu me kamerën e saj Galaxy.

             

Një pajisje tjetër Android Google Nexus 7 e ka mundur tabletin iPad të ri dhe iPad Mini nga Apple dhe ka marr çmimin “Tableti me i mirë i vitit”. Nokia, dikur një lider në hapësirën celulare, duhej të jetë i kënaqur me çmimin “Telefoni më tipare me të mira” që fitoj me pajisjen Asha 305.

                   

Kur vijmë të aplikacionet, Facebook mban titullin e të qenit “Aplikacioni me i mirë për konsumatorë”, ndërsa Evernote u votua “Aplikacioni me i mirë për ndërmarrje”.

Listën e plotë të fituesve, mund ta shihni këtu. |ameble| [divider top=”0″]