Tag Archives

3 Articles
Si ta instaloni “Facebook Home” në secilën pajisje Android

Si ta instaloni “Facebook Home” në secilën pajisje Android

Facebook Home kohëve të fundit ishte lansuar ekskluzivisht për pajisjet e avancuara të HTC dhe Samsung. Në fakt Facebook Home nuk arriti që të bëhet pjese e të gjithë telefonave që disponojnë sistemin operativ Android.

[youtube id=”Lep_DSmSRwE” width=”600″ height=”350″]

Pajisjet që mund të shkarkojnë dhe të përdorin ndërfaqen Facebook Home janë HTC First, HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S4, Galaxy S3 dhe Galaxy Note 2.

Ndoshta ky aplikacion mund të ri-dizajnohet sërish dhe të bëhet pjesë e integruar e të gjithë smartphone-ve por nëse ju nuk keni durim që ta prisni kohën kur kjo do të ndodhë atëher praktikoni udhëzimet e dhëna më poshtë.

Zhvilluesit e Sistememeve Operative “XDA Developers” kanë arritur që të zbulojnë mundësinë për ta ndryshuar aplikacionin Facebook Home duke ndërhyrë në pjesën e atributeve që mundësojnë që ky aplikacion të jetë i përdorshëm në secilën pajisje që ka të instaluar sistemin operativ Android.

Ky proces mund të duket se është i vështirë për përdoruesit e thjeshtë, por nëse me të vërtet dëshironi që të shfrytëzoni përparësitë e “Facebook Home” atëherë ndiqeni këta katër hapa:

  • Së pari, de-instaloni aplikacionin aktual Facebook, Facebook Messenger apo Facebook Home nëse tashmë i keni të instaluara ndonjërin prej këtyre të fundit.

Vërejtje: Nëse aplikacioni Facebook është para-instaluar në pajisjen tuaj atëherë ju duhet që ta bëni “root” pajisjen tuaj Android në mënyrë që ta de-instaloni atë. Për më shumë detaje rreth “root”-imit ju lutem ndiqni udhëzimet në artikullin  “Si ta bëjmë “Root” Samsung Galaxy SII”.

  • Së treti, instaloni aplikacionin zyrtar të Facebook (com.facebook.katana), më pas Facebook Home launcher (com.facebook.home), më pas aplikacionin Facebook Messenger app (com.facebook.orca).
  • Së katërti, lëshojeni aplikacionin Facebook Home duke klikuar “enable” në mënynë e aplikacionit Facebook.  Ristatojeni pajisjen tuaj.

Nëse nodhë që ky aplikacion nuk ka funksionuar me sukses për ju, atëherë ju mund ta ristartoni pajisjen tuaj në gjendjen recovery dhe të fshini “Dalvik Cache”.  |ameble| 

Facebook Home, tani në dispozicion për shkarkim

Facebook Home, tani në dispozicion për shkarkim

Në qoftë se keni një ndër smartphone-at që është kompatibil me aplikacionin e ndërfaqes (launcher) Facebook Home atëherë jeni me fat! E themi sepse kjo ndërfaqe e prezantuar disa javë me herët tani është publikuar dhe është në dispozicion për shkarkim nga Google Play plotësisht pa pagesë.

Pajisjet që mund të shkarkojnë dhe të përdorin ndërfaqen Facebook Home janë HTC First, HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S4, Galaxy S3 dhe Galaxy Note 2.

HTC-First and Facebook home (2)

Facebook Home është një eksperiencë në lëvizje që vë miqtë tuaj në ballinën e smartphone-it tuaj. Në momentin kur ndizni pajisjen, automatikisht ju paraqiten statuset, postimet dhe fotografitë e miqve në ballinën e ekranit. Njoftimet anësore dhe qasja e shpejtë në to nuk do të kalojn pa ju rënë në sy. Dhe kur shkarkoni Facebook Messenger-in, lirshëm mund të mbani biseden me miqtë, edhe kur jeni duke përdorur aplikacione tjera.

Nuk është dhënë asnjë informacion se kur pritet të jetë ne dispozicion për modelet tjera të smartphone-ve. |ameble| [divider top=”0″]

Prezantohen “Facebook Home” dhe smartphone-i “HTC First”

Prezantohen “Facebook Home” dhe smartphone-i “HTC First”

Facebook ka prezantuar mbrëmë ndërfaqen e saj të re Facebook Home, gjithashtu HTC dhe AT&T kanë qenë prezent në ketë ngjarje dhe kanë bërë një paraqitje të tyre. Ata i kanë dhënë fund thashethemeve duke zbuluar kështu një Launcher (ndërfaqe) për platformën Android që integron Facebook-un në një nivel krejt të ri.

[quote style=”1″] Launcher është emri i dhënë për ndërfaqen e përdoruesit Android që ju mundëson të rregulloni hapësirën bazë të ndërfaqes së ekranit. [/quote]

Aplikacioni Facebook Home do të jetë në dispozicion për shkarkim nga data 12 prill, një Launcher që ndryshon mënyrën se si të manipuloni me ndërfaqen bazë të Android-it në smartphone-in tuaj, duket si një sistem operativ krejtësisht ndryshe.

Bashkë më Facebook Home, HTC në anën tjetër ka prezantuar smartphone-in e tyre të ri HTC First, një smartphone i krijuar posaçërisht për përdoruesit e Facebook-ut me ndërfaqen Facebook Home. Ai do të jetë në dispozicion nga po e njëjta datë 12 Prill me çmim për 99 $ (me kontratë 2-vjeçare nga AT&T).

HTC First posedon ekran LCD 4.3 inç me rezolucion 720p, procesorin dy-berthamorë Qualcomm Snapdragon 400, kamerën e pasme 5 Megapiksel, si dhe atë frontale për video 1.6 Megapiksel. Ky smartphone do të vijë me Android 4.1 Jelly Bean, HTC Sense 4.1 dhe Facebook Home.|ameble| 

HTC-First and Facebook home (3)

HTC-First and Facebook home (4)

HTC-First and Facebook home (2)

HTC-First and Facebook home (1)