Tag Archives

3 Articles
Hakeri pretendon që ndihmoi FBI-në, për te përndjekur hakerin e ISIS-it

Hakeri pretendon që ndihmoi FBI-në, për te përndjekur hakerin e ISIS-it

A ju kujtohet Junaid Hussain? Hacker i cili punonte për ISIS dhe i cili u vra në një sulm nga droni në Gusht të këtij viti. Tani, para disa ditësh janë shfaqur disa informata në lidhje me vdekjen e Hussain-it!

Haker

Hakeri tjetër, i cili në të kaluarën e sulmonte llogarinë Anonymous në Twitter, thuhet se shërbeu si një informues i FBI-së duke ndihmuar qeverinë amerikane, për të gjurmuar Junaid Hussain.

Tani ky i fundit që me pseudonim online në internet quhet Shm00p (@5hm00p), është anëtar i grupit të hakerëve Rustle League dhe beson se është “99,9% i sigurt”, se informacioni i dhënë prej tij për agjentët e FBI-së çoi në vrasjen e Hussain-it.

“Çfarë dreqin kam bërë,” ka lëshuar ai një cicërim të dielën në mëngjes nëpërmes Twitter-it. 15 orë më vonë pas cicërimës së parë, Shm00p bëri një seri cicërimash në llogarinë e FBI-së në Twitter.

“Kam humbur shumë miq dhe nderin tim”, Shm00p kishte shkruar pastaj tek FBI. Këto cicërima edhe pse tani janë të fshira, mund t’i shihni të arkivuar nga archive.is.

Shm00p, i cili jeton në Las Vegas, e njihte Hussain-in (i lindur si Britanik), nga një grup famëkeq i hakerëve të quajtur Team Poison.

Në vitin 2014, Hussain kishte kontaktuar Shm00p nëpërmjet chat-it (shërbimit të koduar Jabber). Pastaj Shm00p kishte identifikuar vend-ndodhjen e hakerit famëkeq Hussain të cilën informatë e kishte dhënë tek FBI.

Shm00p tha se ishte shumë i sigurt se ky informacion çoi në vdekjen e Hussain-it, i cili u largua nga Britania e Madhe dhe iu bashkua ISIS-it në vitin 2013.

Bazuar në cicërimat e tij, Shm00p u detyrua të ndihmoi agjentët e FBI-së sepse sipas tij ishte i kërcënuar me jetën e familjareve.

Edhe pse FBI ka refuzuar të komentoj për cicërimat e Shm00p, një burim i njohur me faktet ka thënë për Motherboard, se Shm00p me të vërtetë ka ndihmuar agjentët federalë amerikanë për të gjetur Hussain-in. /ameble

FBI mund t’i qaset kamerës së kompjuterit tuaj, pa e ditur ju

FBI mund t’i qaset kamerës së kompjuterit tuaj, pa e ditur ju

FBIA keni dëgjuar për atë se FBI është në gjendje të aktivizoj kamerën e kompjuterit tuaj pa e ditur ju? Kjo nuk është shaka, një raport i ri nga The Washington Post ka pohuar se “kjo agjenci ka mundësinë që të shoh fshehtë pamjet rreth teje”, pa u ndezur fare drita e kuqe e kamerës që sinjalizon se është e ndezur. Pra, në thelb, dikush mund t’ju shikoj juve drejtpërdrejt nëpërmjet kamerës se kompjuterit tuaj dhe ju nuk e vëreni atë.

Në anën tjetër (të vërtetë), FBI zakonisht e përdor këtë lloj taktike pushtuese vetëm në rastet e terrorizmit, ose kur diçka me të vërtetë është në rrezik.

Raporti i Washington Post përshkruan edhe disa metoda tjera të FBI që përdor në raste kur kërkojnë një të dyshuar, duke përfshirë përdorimin e ndonjë softueri (malicious) me qëllim të keq për të ndjekur aktivitetet në ueb, e-mail etj.

Shumë nga këto mënyra që përdor FBI janë të referuara si “teknika për hetim në rrjeta”, një nga më të fuqishmet e cila i lejon agjentët për të shkarkuar fotografi, foto, e-mail etj, pa e ditur përdoruesi fare.  |ameble|

FBI hap një uebfaqe të re për të gjetur krimin

FBI hap një uebfaqe të re për të gjetur krimin

Çfarë ndodh nëse ne teknologji na jepet mundësia për të parë vendndodhjen e skenave të krimit më të fundit përmes një harte, në vendin ku jetojmë? Kjo me siguri se do të ishte lehtë për policinë ta luftojnë krimin, FBI është ajo qe ka menduar në lidhje me ketë qe një kohë të gjatë. Në fakt, ajo tani ka hap online një uebfaqe të ri që u tregon vizitorëve vendndodhjen e incidenteve deri në nivelin e rrugës. FBI bashkë me Google ka hapur ketë shërbim të fuqishëm nëpërmes hartave të Google-it (Google Maps). Momentalisht sjell të dhëna vetëm për shtete të SHBA-së, nuk ka informata nëse do të zgjerohet.

Kjo uebfaqe shfaq gjithashtu fotografin e personit “kërkues” të dyshuar të plotë me përshkrimet e tyre fizike, dhe përdoruesit mund të shohin vendet, nofken e një vjedhësi të paidentifikuar, armët e përdorura, si dhe të dhëna të tjera.

Në një deklaratë, FBI tha se kjo uebfaqe e re ka për qëllim të mbrojë qytetarët nga dhuna me armë, jo vetëm humbje për financiare. Uebfaqen e internetit mund ta shikoni këtu. |ameble| [divider top=”0″]