Tag Archives

2 Articles
Athena, një pajisje që mbron femrat nga sulmet apo ngacmimet seksuale

Athena, një pajisje që mbron femrat nga sulmet apo ngacmimet seksuale

Kur është fjala për pajisje që ndihmojnë femrat në shmangien e sulmeve apo ngacmimeve seksuale, ekzistojnë aksesorë si sprej e gjë sende tjera. Gjithashtu sulmet mund të parandalohen edhe më bilbila apo alarme që kanë për qëllim të tërheqin vëmendjen e tjerëve, me shpresë që pak a shumë të trembët sulmuesi.

Athena është një pajisje e re e krijuar nga Roar, e cila vendoset në veshje të femrave, ku për qëllim ka ti ndihmoj ato që t’ju shmangen sulmeve seksuale.

Rëndësia e kësaj pajisje të vogël është së mund të ngjitet në veshje si një gjerdan, aty ku personi që e mbanë mund të ketë qasje të lehtë. Kjo për arsye se, nga pajisja mund të dërgohet një alarm normal apo i heshtur tek dikush i afërm, pa e kuptuar sulmuesi. E ngjashme mund të përdoret edhe në rastet e dhunës në familje.

Sipas bashkë-themelueses së kompanisë Yasmine Mustafa, për krijimin e një pajisje të tillë ajo është frymëzuar kur kishte dëgjuar së si një fqinj e saj kishte dal jashtë për të lexuar dhe më pastaj ishte rrahur dhe sulmuar seksualisht. Kur kam lexuar historinë e saj të nesërmen, më ka lindur ideja, ka thënë ajo për Mashable.

Nga kjo pajisje e vogël, pas shtypjes së butonit që posedon, dërgohet një tekst mesazh së bashku me vendndodhjen tek njerëzit e paracaktuar, që tregon se ku jeni, ose mund të informoj edhe autoritetet policore.

Pajisja aktualisht është në Indiegogo ku ka tejkaluar qëllimet e tyre të financimit që është 40.000$. /ameble

Lenovo prezanton pajisjen prototip pa emër, të ngjashëm me Google Glass

Lenovo prezanton pajisjen prototip pa emër, të ngjashëm me Google Glass

Muajin e kaluar Lenovo kishte arritur të patentoj/regjistroj me sukses pajisjen Gadget për kokë dhe me ekran, e projektuar për të konkurruar direkt me pajisjen Google Glass. Është menduar se produkti i ri nga Lenovo do të kopjoj vetëm disa tipare të vogla nga Google Glass, por prototipi i cili është prezantuar të enjten nga Lenovo duket më shumë si një kopje e afërt dhe e përkryer e Google Glass.

Lenovo Google Glass

Syzet e reja të mençura të Lenovo-së ende nuk kanë një emër zyrtar, por sipas PCWorld ky model është vetëm një prototip. Megjithatë, pajisja që është prezantuar dje duket shumë e ngjashme me Google Glass, pajisja posedon të njëjtën dizajn, të njëjtën vendosje të kamerës dhe të njëjtin ekran të vogël. I vetmi ndryshim i dukshëm është bateria, e cila mbështetet në qafën e mbajtësit.

Kompania Lenovo thotë se më shumë informacione sa i përket kësaj pajisje do të japë në muajin Tetor. Kompania gjithashtu thotë se produkti i tyre i ri kanë për synim Kinën, edhe pse nuk përjashton zgjerimin e tregun në të ardhmen e afërt.

Pas kësaj, me plotë vëmendje po pritet reagimi i Google-it. /ameble