Tag Archives

3 Articles
Google Earth: Pamje Satelitore të Botës nëpërmes viteve 1984-2012

Google Earth: Pamje Satelitore të Botës nëpërmes viteve 1984-2012

Google sot ka publikuar disa imazhe të mahnitshme në TimeLapse nëpërmes viteve 1984-2012. Imazhet satelitore janë mbledhur gjatë 40 vjetëve në bashkëpunim me NASA dhe United State Geological Society.

Projektin për ti paraqitur ndryshimet në mes viteve Google me USGS-në i ka filluar në vitin 2009. Sipas kompanisë Google, këtu është përdorur makina Google Earth duke analizuar rreth 2068467 imazhe, që i bie 909 terabyte të dhëna. Këtu kanë bashkuar nga një imazh në çdo vend të tokës dhe për çdo vit, që nga viti 1984.

Sot këto imazhe janë në dispozicion për tu parë në format HTML5 në faqen e internetit Google TimeLapse.

Dubai google timelapse  Las Vegas google timelapse

Mjaft e pabesueshme për të parë shtrirjen e njerëzimit në qytete të zhvilluar nëpërmes viteve. Të njëjtën gjë mund ta bëni për cilin do vend në botë, mirëpo këtu Google ka paraqitur disa vende të caktuara si: Las Vegas, Nevada, minierat e qymyrit Wyoming, pyjet e Amazonës, Alasken, Arabinë Saudite, Dubain, Iranin dhe Detit Aral.

Shiko të gjitha këto imazhe të mahnitshme nëpërmes TimeLapse në makinën Google Earth. |ameble|

Leap Motion tani është integruar me Google Earth Pro 7.1

Leap Motion tani është integruar me Google Earth Pro 7.1

Leap Motion ka njoftuar se sistemi i tyre për kontrollimin e lëvizjeve tani është integruar me Google Earth, dhe u mundëson përdoruesve për të lundruar botën me kontrollerin Leap Motion 3D.

Gjatë kësaj jave Google gjithashtu ka lansuar versionin e ri Google Earth Pro 7.1 me te cilën mund te shikoni çdo vend në botë apo edhe jashtë botës sonë, si galaktikat në hapësirën kozmike etj.

Shiko videon duke lundruar me Leap Motion në veprim me Google Earth.

[youtube id=”RebX7YEn3GQ” width=”600″ height=”350″]

Për më shumë informacione për integrimin e Leap Motion me Google Earth mund të gjeni në blogun e Google-it më të cilin është festuar edhe dita e tokës. |ameble|

Landsat, 40 vjet pamje nga hapësira

Landsat, 40 vjet pamje nga hapësira

by bmbi 1 Comment

Landsat satellite dje(23 Korrik) ka festuar 40 vjetorin e programit te tyre satelitor, gjatë viteve Landsat ka mbledhur petabytes(1 PB=1 mijë TB) te imazheve duke ofruar një perspektivë historike, një ndryshim planetar që ka mund të ndihmojë shkencëtarët, hulumtuesit e pavarur, dhe kombe përreth botës. Ata kanë thënë se janë duke punuar me United States Geological Survey(agjenci për shkencë) dhe universitetin Carnegie Mellon, për të ofruar imazhe te këtij koleksioni të madh në dispozicion për publikun me projektin e ri video timelapse(shëtitje me video nepër vite) për sipërfaqe të Tokës. Me këtë na mundësohet të shohim transformimin e planetit tonë.

Provoni nga kompjuteri juaj me Google Earth dhe mund ta shihni ndryshimin e Prishtinës nga viti 2002-2010.

Në vitin 2008, USGS patë hapur falas qasjen në arkivin e gjithë këtyre imazheve te bëra nga Landsat. Google Earth ka bërë të mundur që këto të dhëna të arrihen dhe të përdoren nga shkencëtarët dhe të tjerët pa marrë parasysh se ku gjinden ata nëpër botë. Shiko videon më poshtë për të mësuar më shumë rreth historisë së programit Landsat dhe si Google Earth u përdor që të përpunojë dhe analizojë këtë arkiv të madhe të imazheve planetare. |ameble|

[youtube id=”Ezn1ne2Fj6Y” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]