Tag Archives

4 Articles
Ri-dizajnohet Google+

Ri-dizajnohet Google+

Google mund të ketë pasur qëllime të mira kur e patë krijuar rrjetin social të tyre Google+, mirëpo krahasuar me dy rrjetet tjera Facebook dhe Twitter, kjo nuk është askund.

Megjithatë, një përpjekje tjetër për të bërë Google+ pak më tërheqës për përdoruesit, Google ka bërë disa ndryshime të vogla në dizajn. Kjo më shumë i ngjanë të jetë një ri-dizajn në pjesën frontale apo ballinën, gjithashtu një formë se si Google dëshiron që përdoruesit e saj të përdorin rrjetin e tyre social, ku prioritet më shumë i ka dhënë komunitetet dhe koleksioneve.

Dragon Final Animation

Tani, në qoftë se dëshironi të shihni ndryshimet, kyçuni në llogarinë Google+, ku menjëherë ju paraqitet kërkesa për ndryshime që shkruan “Let’s go”. /ameble

Udhëheqësi i Google+, Vic Gundotra lë kompaninë Google

Udhëheqësi i Google+, Vic Gundotra lë kompaninë Google

Vic Gundotra, zëvendës-shef i lartë i Google-it dhe njeriu i parë mbrapa rrjetit social Google+, ka njoftuar se do të lë kompaninë Google. Gundotra ka punuar për 8 vjet në ketë kompani.

Senior Vice President of Engineering at Google Vic Gundotra speaks about updates to Google Plus during a Google event in San Francisco, California, October 29, 2013.   REUTERS/Beck Diefenbach (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY)

Nga nisja e konferencës vjetore për zhvillues Google I/O, pastaj përgjegjësitë për të gjitha aplikacionet mobile, krijimi i Google+, të gjitha këto nuk do t’kishin ndodhur pa inkurajimin dhe mbështetjen e Larry Page,” ka thënë Gundotra në një postim të tij në Google+. Ai pasi ka lavdëruar të arriturat e këtij shërbimi ku ka shërbyer, si dhe pas shumë lëvdatave për të ardhmen e disa shërbimeve të Google-it, nuk ka ofruar asnjë aluzion se ku është plani i tij i ardhshëm pas largimit të nga Google. /ameble

Google+ feston 2 vjetorin

Google+ feston 2 vjetorin

Dy vjet më parë, Google kishte lansuar online rrjetin social të tyre Google+.

Në ditët e para, kompania shërbimin Google+ e kishte përshkruar më shumë si një “shtresë shoqërore” sesa një rrjet social të pastër, për shkak se Google+ përshkonte shumë shërbime të ndryshme, dhe nuk e kishte idenë se mund të konkurronte direkt me Facebook-un dhe Twitter-in.

Nuk bëri asnjë gabim, megjithatë, për dy vjet Google+ tani patjetër është një rrjet social. Posedon më shumë se 500 milionë përdorues dhe thuhet se rreth 300 milionë prej tyre janë aktiv.

Edhe pse Google asnjëherë nuk ka bërë zyrtarisht ndonjë datë përvjetorin për Google+, por si duket dita e Premte e javës së fundit të muajit Qershor gjithnjë po bëhet një ditë festive. Gjithashtu gjatë kyçjes në Google+ një logo e veçantë tregon përvjetorin e  dytë të këtij rrjeti social.

Dave Besbris dhe shefi i Google+, Vic Gundotra kanë ndarë një klip GIF për vizitorët:

Google+ brthd

Google + për iPhone/iPad edhe në Shqipëri

Google + për iPhone/iPad edhe në Shqipëri

Google ka njoftuar se aplikacioni i  tyre Google + për iPhone dhe iPad ka nisur tani në territoret e më shumë se 48 vendeve të botës, lajmi u njoftua nga një inxhinier në Google, Frank Petterson, dhe tha:

Sot ne jemi të ngazëllyer që nxjerrim në dispozicion aplikacionin Google + për iPhone dhe iPad në më shumë 48 vende të botës.

Për të marrë aplikacionin viziton App Store nga smartphone-i juaj, kërko për “Google+”, dhe shkarkoni atë! Gjithashtu mund të vizitoni me anë të desktopit në App Store: http://goo.gl/jDB9D.

Lista e 48 vendeve të reja ku aplikacioni Google + për iPhone dhe iPad është nga tani në dispozicion përfshinë edhe Shqipërinë. |ameble| [divider top=”0″]