Tag Archives

3 Articles
Vizitoni stadiumet e Kampionatit Botëror me Google Street View

Vizitoni stadiumet e Kampionatit Botëror me Google Street View

Për informatë, loja e parë e kampionatit botëror është të enjten e ardhshme, me 12 Qershor mes Brazilit dhe Kroacisë. Para se të filloj ngjarja më e madhe në botë në futboll, e keni mundësin të njiheni për se afërmi me dymbëdhjetë stadiume të ndryshme të turneut, të cilat janë të shpërndara në të gjithë vendin e Amerikës së Jugut. Google ka realizuar pamjet me Street View në këto fusha për secilën veçmas.

Duke klikuar në njërin nga këto stadiume në hartën e më poshtme ju shfaqen mjaft informata për secilën prej tyre. The Arena Corinthians, për shembull, ka kapacitetin e 65.000 ulëseve, dhe është caktuar për tu zhvilluar ndeshja e hapjes. Pamje nga terreni i fushës është i bukur dhe paramendoni së çfarë ndjenje është për lojtarët që marrin pjesë në Kupën e Botës. /ameble

Çfarë është mbuluar deri tani nga Google Street View?

Çfarë është mbuluar deri tani nga Google Street View?

Google street viewGoogle ka krijuar një uebfaqe mahnitëse interaktive për Street View, ku aty kompania flet pak për historinë e teknologjisë, dhe si ajo fotografon pamje të përshtatshme për syrin tuaj.

Deri tani miliona njërës janë të njohur me pamjet Street View për arsye të mira apo të këqija, mirëpo ka ende shumë fusha apo vende që kanë nevojë për t’u eksploruar nga Google Street View. Për të parë se sa ka arritur Google të bëj Street View, ajo ka paraqitur një grafikë goxha informuese për të parë së çfarë hapësirë është paraqitur si dhe cilat vende janë në proces e sipër.

Fushat më me shumë të fotografuara tashmë janë në SHBA dhe Britaninë e Madhe, por ende ka terrene interesante të pa kryera. Shumë vende të Azisë, Afrikës dhe Amerikës së Jugut priten ende për t’u fotografuar, edhe pse këtu ka të bëjë me shumë me politikat e qeverive individuale se sa ngecjeve nga Google.

Google është transparente me metodat e saj të fotografimit dhe tregon saktësisht se si ajo kap imazhet në të gjitha pjesët e botës, ajo gjithashtu zbulon se cilat hapësira tjera janë në listën e saj për Street View, duke përfshirë vende në SHBA, Francë, Japoni dhe Kanada. Për detaje të plota rreth kësaj klikoni në këtu. |ameble|

Eksploroni ndërtesën më të lartë në botë me Google Street View

Eksploroni ndërtesën më të lartë në botë me Google Street View

Google Street View është e dobishme për shumë arsye, praktikisht ju mund të vizitoni ishujt Galapagos, mund të luani me GeoGuessr si dhe kënaqeni me ndonjë prej momenteve interesante të kapura nga vetë Google.

Por tani është një diçka krejt e re që është shtuar në listë, nga tani mund të përjetoni jetën brenda ndërtesës më të lartë në botë, Burj Khalifa në Dubai.

[youtube id=”cn7AFhVEI5o” width=”600″ height=”350″]

Më shumë se 828 metra mbi tokë, Burj Khalifa është projekti me i lartë artificial i ndërtuar nga njeriu, posedon 160 kate.

Tani, në sajë të Street View, ju mund të shihni një pamjet nga kati i 124-të i kullës së vëzhgimit ose pishinës më të lartë në botë në katin e 76-të, gjithashtu të bëni një turne tek kati më i lartë.

Google ka njoftuar për ketë nëpërmjet blogut të tyre zyrtar, aty ka shfaqur edhe videon e paraqitur më lart. Në qoftë se ju vetë dëshironi të shëtisni me pamje nga Burj Khalifa nëpërmes Street View atëherë kliko këtu. |ameble|