Tag Archives

3 Articles
Corning prezanton “Project Phire”

Corning prezanton “Project Phire”

Corning_GorillaGlassCorning, prodhuesi i mbrojtësve të ekraneve ka njoftuar zyrtarisht për projektin e tyre të ri “Project Phire”, prodhimin e një materiali të ri që është më shumë rezistent se sa Gorilla Glass, e cila tashmë është përdorur nga disa prodhues të smartphone-ve, që kanë dashur të ofrojnë mbrojtje më të fortë për ekranet e tyre.

Kompania në muajin nëntor kishte njoftuar për versionin Gorilla Glass 4, kurse tani raporton se është duke punuar për të arritur diçka që është edhe më e fortë se kjo. “Krye-shefi i Corning, James Clappin ka thënë se “Ne kemi zhvilluar një produkt të ri nga safiri që do të ofrojë rezistenc zero dhe do të tejkalojë rezistencën e Gorilla Glass.”

Safiri bëri bujë vitin e kaluar kur dolën thashethemet se Apple është duke punuar për të futur ketë material në disa nga produktet e saj të ardhshme duke përdorur xhamin nga Corning.

Tani që Corning ka diçka të tillë shumë nga pajisjet e ardhshme mund ta përdorin ketë teknologji të saj. /ameble

Gorilla Glass edhe në ekranet e laptopëve

Gorilla Glass edhe në ekranet e laptopëve

Gorilla Glass NBTCorning Gorilla Glass është bërë e njohur me emrin e saj duke siguruar ekran rezistencë të qëndrueshëm ndaj gërvishtjeve, pluhurit etj. në disa nga smartphone dhe tablet të njohur. Tani kompania është zgjeruar në një fushë të re, laptopat me prekje (touchscreen).

Laptopat me prekje falë sistemit operativ Windows 8 po bëhen dita-ditës shumë të përdorshëm. Kompania në mënyrë të qartë e sheh ketë si një mundësi për të dominuar tregun e saj me Gorilla Glass NBT, ekran ky i projektuar posaçërisht për laptop.

Në një reklamë komike, Gorilla Glass thekson pretendimin se ky ekran nuk do të thyhet ose gërvishet edhe kur ju e mbyllni laptopin dhe rastësisht e keni lënë ndonjë objekt të vogël në tastierë. Kjo nuk ndodh shpesh mirëpo mund të jetë një shembull i asaj çfarë po pretendon të bëj Corning.

Duke pasur parasysh suksesin e Gorilla Glass në tregun e pajisjeve mobile nga kjo në të ardhmen e afërt priten të shfaqen laptop me ekran NBT. Fatmirësisht, kjo nuk do të rris çmimin e pajisjes, kompania thotë se do të rris vetëm 1-2 % të kostos totale të asaj pajisje. |ameble|

Një miliard pajisje më Gorilla Glass

Një miliard pajisje më Gorilla Glass

Kompania Corning ka njoftuar se teknologjia e tyre e xhamit Gorilla Glass tani është përdorur në më shumë se një miliard pajisje në mbarë botën, ky lloj xhami i prodhuar nga Corning është përdorur në disa smartphone dhe tableta më të njohur si Apple, Nokia, HTC, Dell, HP, LG, Sony, Lenovo dhe shumë tjera. Gorilla Glass është projektuar për të qenë e qëndrueshme dhe me rezistencë (grithje) zero, e cila e ka bërë atë mjaft të njohur në pajisjet smartphone dhe tabletë, pra gjithmonë kur vendosni të blini pajisje smartphone apo tabletë është me rendësi të shikohet nëse është e përfshirë kjo teknologji në ekran apo jo.

Corning ka folur gjithashtu për modelin e ri të xhamit Willow Glass, i cili është ultra i hollë fleksibil, që është projektuar për t’u përdorur në pajisjet elektronike, dhe kjo mund të përmirësojë prodhimin e LCD-ve dhe paneleve OLED dhe të ndryshojë formën dhe projektimin e pajisjeve në të ardhmen.

Corning është prodhues amerikan i xhamit, qeramikës dhe materialeve të ngjashme, kryesisht për përdorim në industri dhe shkencë. Kjo kompani që nga viti 2008 është përqendruar në sektorë të mëdhenj të biznesit në Teknologjinë e ekranit (Display Technologies). |ameble| [divider top=”0″]