Tag Archives

4 Articles
Merlin Child Locator Phone – vëzhgon fëmijën tuaj

Merlin Child Locator Phone – vëzhgon fëmijën tuaj

Child Locator Phone është një pajisje e cila ju mundëson të komunikoni si dhe vëzhgoni vend-ndodhjen e fëmijës tuaj. Me vetëm 5 butona në dispozicion, kjo pajisje në formë lodre i posedon të gjitha tiparet thelbësore të një telefoni celular.

Sot, ne jemi në një kohë kur teknologjia sa më shumë mundësi ofron aq ofron edhe dëme. Një përqindje e madhe e prindërve, sot, fëmijëve të moshës së ulët u blejnë pajisje të cilat mbajnë pasoja në vete. Një smartphone apo tablet përveç që e bën fëmijën dembel në mësime dhe detyra, këto pajisje nëse nuk përdoren më kohë dhe masë të caktuar shkaktojnë dëme të mëdha.

Child Locator Phone posedon një dizajn ndryshe dhe gjithashtu në vete përmban shumë opsione të ngjashme të një telefoni standard. Prandaj, shiko videon the kupto së sa ka vlerë ky produkt:

Pra siç e patë brenda kutisë gjenden: pajisja Child Locator Phone, karikuesi (mbushësi i rrymës), kabllo USB, bateria, mbajtësi (lanyard), mjeti ndihmës si dhe udhëzuesi.

Është i ndërtuar nga plastika dhe posedon 5 butona në dispozicion (njërin për thirrje emergjente, SOS). 4 butonat (numra) janë për konfigurimin e numrave familjarë, butoni në mes për thirrje emergjente, kurse me poshtë gjenden tri drita sinjalizuese LED, njëra tregon statusin e rrjetit GPS, tjetra baterinë si dhe e fundit rrjetin GSM. Poshtë pajisjes është porta miniUSB për mbushjen e baterisë.

Kjo pajisje funksionon me rrjetin GSM, për atë arsye i nevojitet një kartelë SIM me GPRS.


Karakteristikat tjera:

  • Vend-ndodhjen e saktë të telefonit mund ta përcillni nëpërmes internetit nga kompjuteri apo edhe smartphone,
  • Nëpërmes një SMS-i ju pranoni vend-ndodhjen e saktë të telefonit në kohë reale,
  • Vëzhgimi më zë gjithashtu ju mundëson të dëgjoni zërin apo vend-ndodhjen e fëmijës tuaj,
  • Posedon opsionin për thirrje nga fëmija në rast nevoje,
  • Përveç këtyre ju mund të shihni edhe historinë e lëvizjes për një ditë, javë apo muaj.

Pra, vërtetë një pajisje me nevojë për prindërit e zënë me punë dhe që kujdesin ndaj fëmijëve e kanë të mangët. Një pajisje që mban në kontroll çdo lëvizje të fëmijës tuaj.

Pajisja gjendet në tregun tonë dhe posedon çmimin 108 €, për porosi na shkruani nëpërmes formës së kontaktit. /ameble

TomTom Rider GPS për Motoçiklistët

TomTom Rider GPS për Motoçiklistët

TomTom ka njoftuar për fillimin e pajisjes së re GPS në mënyrë specifike për motoçikleta e quajtur TomTom Rider. Jo vetëm që është pajisje e paketuar në një formë komplete, ajo ka gjithashtu edhe disa karakteristika kyçe që motoçiklistët do ti vlerësojnë.

Më interesante në këto veçori është aftësia për një vozitës të zgjedh opsione të tilla si rrugë më të shpejta apo rrugë më piktoreske.

Pajisja ka një ekran 4.3 inç që mund të kontrollohet, përderisa vozitësi ka të veshura doreza vozitje. Pajisja është projektuar edhe për çdo kushte atmosferike, duke përfshirë shi apo rrezet e diellit të ndritshme. Ai gjithashtu përmban një dok mbushës që ndez dhe ndal pajisjen ne bazë të ndezjes së motorit.

Një tjetër karakteristikë interesante posaçërisht për motoçiklistët është aftësia për të zgjedhur rrugët më lakesa duke u ofruar motoçiklistëve rrugë me shumë kthesa për një udhëtim emocionues. Udhëtimet apo rrugët  gjithashtu mund të shpërndahen me motoçiklistët tjerë nëpërmjet Bluetooth-it dhe pajisje vjen me përditësime falas të hartave.

TomTom Rider do të jetë në dispozicion këtë pranverë për 299$ (223 €). |ameble| [divider top=”0″]

Aeroplani robot fluturon dhe manovron vetvetiu dhe pa ndihmën e GPS-it

Aeroplani robot fluturon dhe manovron vetvetiu dhe pa ndihmën e GPS-it

MIT’s Robust Robotics Group të udhëhequr nga profesori Nick Roy, kanë zbuluar aeroplanin e parë autonom i cili është në gjendje të fluturoj dhe të rikthehet në vend parkingun e tij. Imagjinoni një aeroplan robot duke fluturuar pa pilot apo navigacion përmes GPS-it. Skuadra e MIT-it sapo kanë bërë publik zbulimin e tyre revolucionar.

Por, si funksionon ky sistem? Ky robot është në gjendje që të manovroj përmes implementimit të një algoritmi kompleks i cili mund të kalkulojë lokacionet, orientimin, ritmin dhe shpejtësinë e tij. Dhe implikimet për të mirë janë të shumta. Për shembull, kompania FedEx apo DHL mund të dërgoj një porosi tuajën përmes sistemit te pavarur të robotit fluturues, apo helikopteri robotik mund të zbresë në vende ku dikush ka nevojë për një ambulancë të shpejtë, etj..

Nuk është çudi që ky zbulim një ditë mund të lë pa punë shumë pilot nëpër botë. |cnet.com| [youtube id=”B42SW84eT0o” width=”600″ height=”350″]  [divider top=”0″]

Fiat 500L me sistem të navigacionit Tomtom

Fiat 500L me sistem të navigacionit Tomtom

by bmbi 0 Comments

Prodhuesi i GPS-ve TomTom dhe kompania e veturave Fiat janë në partneritet te përbashkët për sistemin e ri  te navigacionit qe do të përdoret tek modeli i ri Fiat 500L. Në ketë makinë të vogël do të përdoret sistemi i navigacionit “TomTom Go live” qe do te jetë i integruar ne panelin e përparmë për ti ofruar shoferit një pamje të qartë, dhe duke i siguruar detaje të qarta të navigimit.

Sistemi do të paraqesë informacione e trafikut ne HD dhe do të lejojë shoferët të përdorin aplikacione te mediave sociale duke ju mundësuar ti shohin vlerësimet e tjerëve për restorantet, opsionet e hoteleve, etj.

Ky sistem në 500L do të paraqesë informata te trafikut ne HD duke ndihmuar shoferët të gjejnë rrugët ne mënyrë të shpejtë. Sistemi gjithashtu përmban opsionin Search&Go qe mundëson te kërkoj çfarë do qe i nevojitët dhe automatikisht i ofrohet rezultati.

Search&Go është i integruar me Expedia, Trip Advisor, dhe Twitter duke u ofruar shoferëve që të shohin ne detaje informatat shtesë te navigimit. Kjo fillimisht do të jetë në dispozicion në Gjermani, Itali, Holandë, Spanjë, dhe Angli. |slashgear.com| [divider top=”0″]