Tag Archives

5 Articles
Seagate Seven është HardDisku më i hollë që është prodhuar ndonjëherë

Seagate Seven është HardDisku më i hollë që është prodhuar ndonjëherë

Përderisa disqet solid-state ende po janë të nevojshme dhe të volitshme, ata po vazhdojnë të prodhohen dhe përmirësohen çdoherë e më shumë. Dëshmi për ketë është HardDisku i ri Seagate Seven, i cili është më i holli që është prodhuar ndonjëherë në botë, dhe vjen me masat 7mm i trashë.

Seagate Seven

Pra paramendoni është 0.1mm më i hollë se sa smartphone-i iPhone 6 Plus, ku kompania Seagate ka arritur të përshtat pllakën fizike të HD-ut, që përbrenda posedon 500GB hapësirë. Seagate Seven nuk është vetëm i hollë, shasia e tij me shkëlqim nga çeliku gjithashtu e bën atë tepër tërheqës.

Seagate Seven është lansuar për të festuar përvjetorin e 35-të të HardDiskut të parë në botë 5.25-inç për desktop, ST-506, i cili është prodhuar nga vetë Seagate në vitin 1980, dhe kishte vetëm 5MB hapësirë të brendshme.

Ky model i HardDiskut përdorë versionin USB 3.0. Më shumë detaje rreth këtij disku do të kuptojmë kur del në treg, nga mesi apo fundi i Janarit, me çmim 99.99 $ (83.51 €). /ameble

Toshiba nxjerr serinë e re të disqeve SSD, Q Series Pro PC

Toshiba nxjerr serinë e re të disqeve SSD, Q Series Pro PC

Kompania Toshiba ka njoftuar për serinë e saj të re të disqeve të brendshme solide të njohur ndryshe si SSD, pra serinë Q Series Pro PC. Kjo seri premton të rris performancën e kompjuterëve. SSD në përgjithësi konsumon më pak energji se disqet standarde, gjithashtu leximi/shkrimi është shumë më i shpejtë.

Toshiba Q Series Pro PC

Seria e re SSD nga Toshiba është gjithashtu një përshtatje e mirë për ultrabooks, pasi që janë vetëm 7mm të trashë dhe kanë dizajn të lehtë, sipas kompanisë.

Nëse keni laptop që posedon trashësi normale 9.5mm, atëherë montimi edhe në këto pajisje është i përshtatshëm. Seria Toshiba Q Pro PC SSD vjen gjithashtu me një softuer shkarkues dhe pa pagesë më të cilin shumë lehtë mund të bëni migrimin apo transferimin e të dhënave nga pajisja ekzistuese tek disku i ri Q Pro PC. Përveç kësaj më të vjen edhe gradacioni tre vjeçar.

Këto disqe nga tani janë në dispozicion në madhësi 128GB, 256GB dhe 512GB. Çmimet janë 159,99$, 309,99$  dhe 739,99$. SSD i ri Toshiba do të jetë në dispozicion nga fundi i këtij muaji. |ameble|

Mushkin shfaq diskun 480GB mSATA SSD

Mushkin shfaq diskun 480GB mSATA SSD

Mushkin këtë javë ka shtuar një disk solid state drive (SSD) në serinë e tyre, duke njoftuar kështu për prodhimin e diskut të parë në botë 480GB mSATA. Deri në lançimin e Mushkin 480GB (SF-2281), disqet me të mëdha të më mëparshme kanë qenë 240GB/256GB.

Mushkin i ri 480GB SSD është i pajisur me Trim, ECC, SATA 6Gbps, dhe firmware upgradeable, me shpejtësi maksimale të leximit 540MBps, kurse të shkrimit 425MBps.

Mushkin 480GB SSD do të mbërrijë në dyqanet e SHBA-së në fillim të muajit janar 2013 dhe do të jetë me çmim 500 $, kurse është planifikuar të shpërndahet në të gjithë botën në mes të janarit. Për më shumë informacion dhe specifika të plotë mund të merrni nga uebfaqja e internetit Mushkin. |ameble| [divider top=”0″]

Toshiba lancoi Canvio Slim Hard Disk të jashtëm 500 GB

Toshiba lancoi Canvio Slim Hard Disk të jashtëm 500 GB

Të hënën Toshiba lancoi në treg një Canvio Slim hard disk të jashtëm 500 GB, me çmim prej $ 114,99. Ky disk është super i hollë, vetëm 9mm i trashë dhe peshon 150g. Ai gjithashtu vjen i mbushur me një ndërfaqe USB 3.0, duke i lejuar përdoruesit mundësin e transferimit të të dhënave me shpejtësi deri në 5 GB / s. Me Toshiba Canvio Slim Hard Disk është i bashkangjitur edhe një softuer për backup që skanon sistemin e përdoruesit dhe rekomandon sigurinë dhe mirëmbajtjen e shënimeve. Ky hard disk i jashtëm ka një shpejtësi rrotulluese prej 5400 RPM, një mesatare që kërkon kohë prej 12 ms, dhe përmban një tampon prej 8 MB cache memorie. Hard disku është i formatizuar në NTFS i dedikuar pra për Windows, por ai vjen po ashtu me një driver nëpërmjet të cilit mund të përdoret edhe në një Mac. |ameble| [divider top=”0″]

Hard Disku nga Safiri – 10 milion vite jetë

Hard Disku nga Safiri – 10 milion vite jetë

Një ekip multidisiplinar i përbërë nga shkencëtarët, antropologët, arkeologët, artistët, arkivistët, dhe gjuhëtarët kanë krijuar një hard disk që ata besojnë se do të ruajë të dhënat për 10 milion vjet.

Disk me safir është bërë nga dy disqe të holla, të madhësisë rreth 20 centimetra, të gjitha nga materiali i safirit të ndërfutura me sistemin e molekulave së bashku. Këto disqe kanë qenë të zhytura në acid për të testuar qëndrueshmërinë e tyre si dhe për të simuluar plakjen e tyre. Hulumtuesit shpresojnë për të demonstruar një jetëgjatësi prej 10 milion vjet.

Safir hard disku prototip është krijuar nga Andra, një agjenci nukleare franceze. |extremetech.com| [divider top=”0″]