Tag Archives

2 Articles
Seagate Seven është HardDisku më i hollë që është prodhuar ndonjëherë

Seagate Seven është HardDisku më i hollë që është prodhuar ndonjëherë

Përderisa disqet solid-state ende po janë të nevojshme dhe të volitshme, ata po vazhdojnë të prodhohen dhe përmirësohen çdoherë e më shumë. Dëshmi për ketë është HardDisku i ri Seagate Seven, i cili është më i holli që është prodhuar ndonjëherë në botë, dhe vjen me masat 7mm i trashë.

Seagate Seven

Pra paramendoni është 0.1mm më i hollë se sa smartphone-i iPhone 6 Plus, ku kompania Seagate ka arritur të përshtat pllakën fizike të HD-ut, që përbrenda posedon 500GB hapësirë. Seagate Seven nuk është vetëm i hollë, shasia e tij me shkëlqim nga çeliku gjithashtu e bën atë tepër tërheqës.

Seagate Seven është lansuar për të festuar përvjetorin e 35-të të HardDiskut të parë në botë 5.25-inç për desktop, ST-506, i cili është prodhuar nga vetë Seagate në vitin 1980, dhe kishte vetëm 5MB hapësirë të brendshme.

Ky model i HardDiskut përdorë versionin USB 3.0. Më shumë detaje rreth këtij disku do të kuptojmë kur del në treg, nga mesi apo fundi i Janarit, me çmim 99.99 $ (83.51 €). /ameble

Disku i ri Seagate “Backup Plus Fast” ofron transfer prej 220MB/s

Disku i ri Seagate “Backup Plus Fast” ofron transfer prej 220MB/s

Seagate ka lansuar për treg një pajisje të re levizëse për ruajtjen e të dhënave që ofron transfer të shpejtë të të dhënave nëpërmes portës USB 3.0. Ky disk është quajtur Backup Plus Fast për te cilin kompania thotë se është disku i parë në botë 2.5 inc që posedon 4TB hapësirë për ruajtje. Ky disk ka versionin USB 3.0 me shpejtësi të transferit të të dhënave deri në 220MB/s.

Seagate backup plusfast

Disku posedon një mbështjellës të fortë nga alumini dhe është zero rezistent ndaj gervishjeve. Brenda tij janë disqet që janë të konfiguruar në RAID 0. RAID 0 i ka të konfiguruar vijat e të dhënave në mes dy disqeve për të rritur kapacitetin e volumit dhe shpejtësinë e transferit. Softueri që vjen me pajisjen posedon butonin one-click për backup.

Backup Plus Fast mund të përdoret për Backup të përmbajtjes nga Facebook dhe Flickr. Disku mund të sinkronizohet gjithashtu me aplikacionin pa pagesë për pajisje mobile Seagate Mobile Backup. Ky aplikacion është në dispozicion për pajisjet iOS dhe Android. Diksu 4TB Seagate Backup Plus Fast drive është në dispozicion nga tani për 299 $. /ameble