Tag Archives

2 Articles
Në shitje shërbimi i hartave “Nokia HERE”

Në shitje shërbimi i hartave “Nokia HERE”

Pas raportimit se Nokia është në bisedime për blerjen e Alcatel-Lucent në një marrëveshje prej të 16 miliardë dollarësh, kompania ka njoftuar gjithashtu se po konsideron shitjen e shërbimit të saj të hartave HERE.

Nokia HERE

Ajo ka thënë se është duke shqyrtuar operacionet e saja strategjike dhe kështu mund të përfshijë shitjen e këtij biznesi.

Nokia has initiated a review of strategic options for its HERE business

Nokia Corporation
Stock Exchange Release
April 15, 2015 at 08:05 (CET +1)

Espoo, Finland – Nokia today announces that it has initiated a review of strategic options, including a potential divestment, for its HERE business. HERE is a leader in navigation, mapping and location intelligence.

Nokia today also announced a proposed combination with Alcatel-Lucent. The Board of Directors of Nokia believes this is the right moment to assess the position of HERE within the proposed new Nokia business.

Do të jetë shumë interesante të shohim se cila nga kompanitë e mëdha është e interesuar në blerjen e shërbimit të hartave HERE! /ameble

Shkarko “HERE Maps” për iOS

Shkarko “HERE Maps” për iOS

Aplikacioni “HERE Maps” nga Nokia nga tani e tutje është në dispozicion për përdoruesit e platformës iOS dhe mund ta shkarkoni nga Appstore. Duke pasur parasysh se aplikacioni i hartave nga Apple i ka dërguar njerëzit në vende që ata nuk kishin kërkuar, tani Nokia me këtë aplikacion me siguri se do të fitojnë pikë për përdoruesit, dhe do të jenë me të kënaqur.

Ky shërbim është në dispozicion edhe përmes shfletuesve te internetit në këtë link e qe gjithashtu mund të shtoni të dhënat rrugore në internet duke përdorur Map Creator.

Aplikacioni HERE për iOS i cili punon në iPhone, iPod touch, dhe iPad është i bazuar në të dhënat e hartës Nokia NAVTEQ. Ajo ofron një shumëllojshmëri të pikëpamjeve te hartave, përfshirë pamje drejtpërdrejt të trafikut, linjat e transportit publik, dhe pamje satelitore në më shumë se 200 vende. Aplikacioni u udhëzon drejtime në vozitje nëpër rrugët e transportit publik, dhe ofron udhëzime hap pas hapi me zë.

Gjithashtu u mundëson shpërndarjen e vendeve duke përfshirë edhe rrugën qe gjendeni momentalisht, me anë të një opsioni që posedon, me SMS, email, apo rrjete sociale. |ameble| [divider top=”0″]