Tag Archives

6 Articles
Apple dhe IBM me bashkëpunim të ndërsjellët

Apple dhe IBM me bashkëpunim të ndërsjellët

Apple dhe IBM

Ginni Rometty (IBM) dhe Tim Cook (Apple)

Kompanitë Apple dhe IBM kanë njoftuar për partneritetin e tyre të parë për bashkëpunim të ndërsjellët, të dy kompanitë do të punojnë së bashku për të prodhuar aplikacione të reja për iPhone dhe iPad.

IBM do të jetë rekomanduese e pajisje të Apple-it për klientët e biznesit, dhe këta vetëm se kanë filluar një iniciativë të re për softuer të kompanive të cilin e kanë quajtur MobileFirst. Apple në anën tjetër gjithashtu thuhet se do të lansoj shërbimin e ri AppleCare që është projektuar për të përmbushur nevojat e bizneseve.

iPhone dhe iPad janë pajisjet mobile më të mira në botë ku kanë transformuar mënyrën se si njerëzit të punojnë me mbi 98% me Fortune 500 dhe mbi 92% me Global 500 që sot përdorin këto pajisje, ka thënë Tim Cook, kryeshef i Apple-it.

IBM do të shes pajisjet iPhone dhe iPad drejtpërdrejt të konsumatorët e biznesit, pajisjet do të jenë sipas zgjidhjes së kompanive, ku përfshin më shumë se 100 zgjidhje specifike për kompani të ndryshme, kështu që kjo do të përfshijë aplikacione të cilat janë zhvilluar ekskluzivisht për pajisje iOS të Apple-it.

Gjithashtu, do të ketë edhe mundësi të reja nga IBM Cloud që është në dispozicion vetëm për iOS, kjo do të përfshijë sigurinë, menaxhimin e pajisjeve, statistika, analiza dhe shumë tjera.  /ameble

Loja e famshme Tetris sot ka mbushur 30 vjet

Loja e famshme Tetris sot ka mbushur 30 vjet

Sot 30 vjet më parë loja e famshme Tetris ishte lansuar nga shkencëtari rus Alexey Pajitnov, versioni i parë i lojës ishte zhvilluar në Electonica 60. Loja më pastaj ishte bartur në kompjuterin IBM të vitit 1985 dhe në vitin 1987 ishte lansuar në SHBA dhe Evropë. Ajo çfarë ishte nisur si një lojë e thjeshtë tani është bërë loja që ka nisur industrinë e lojërave.

U lansua si një lojë komerciale në PC dhe NES në vitin 1998, dhe u bë një hit i menjëhershëm duke shitur 2 milion kopje, versioni i parë komercial i lojës është zhvilluar nga Henk Rogers.

Kjo lojë edhe sot është shumë e popullarizuar edhe në pajisje mobile (smartphone e tablet), kompjuter dhe gjithashtu edhe në internet, në faqet si Facebook dhe të tjera. Tetris është shkarkuar më shumë se 425 milionë herë nga pajisje mobile, dhe më shumë se 20 miliardë loja Tetris janë luajtur në Facebook.

Rreth kësaj lojë fakte shumë interesante rreth mund të gjeni në faqen zyrtare në ketë link. /ameble

IBM më laboratorë të ri në disa vende të botës

IBM më laboratorë të ri në disa vende të botës

IBM panairKompania IBM ka njoftuar të premten se ka në plan të investojnë rreth 100 milionë $ për të ndërtuar 8 laboratorë të rinj në mbarë botën, duke ju mundësuar kështu klientëve të saj për të punuar për së afërmi me ekspertë e tyre në dizajn, në pajisje mobile dhe marketing digjital.

“Laboratorët e ri do t’i hapim në Groningen (Holand), Londër (Angli), Melbourne (Australi), New York (SHBA), Bangalore (Indi), Pekin (SHBA), Sao Paulo (Brazil) dhe Shangai (Kinë) për t’i ofruar klientëve tanë një mundësi për të punuar me hulumtuesit tanë dhe këshilluesit në dizajn, në të dhëna dhe analiza,” është thënë nga kompania. Në këta laboratorë kompania ka në plan të punësojë rreth 1000 punonjës.

Ekipet në laboratorë do të analizojnë sfidat e biznesit dhe së bashku do të gjejnë zgjidhje që lidhen me teknologji të ardhshme mobile, shoqërore, analiza si dhe teknologjinë Cloud. Kompania ka thënë se laboratorë të ngjashëm ka në planë të hapë edhe në vende tjera. /ameble

Lenovo në proces të blerjes së biznesit “IBM Server x86”

Lenovo në proces të blerjes së biznesit “IBM Server x86”

Lenovo ka njoftuar se është në proces të blerjes së biznesit IBM Server x86, në një marrëveshje e cila mban vlerën 2.3 miliardë $. Kjo është shitblerja e dytë që bëhet në mes të kompanisë IBM dhe Lenovo, po e njëjta kompani në vitin 2005 kishte blerë biznesin e laptopëve ThinkPad nga IBM.

IBM Server x86

Marrëveshja e detyron Lenovo-n që t’i paguajë kompanisë IBM 2 miliardë dollarë para të gatshme, pjesa tjetër e çmimit të blerjes përbëhet nga aksionet dhe rreth 7500 punonjës nga IBM pritet t’i bashkohen Lenovo-s.

Për më shumë detaje në lidhje me marrëveshjen e blerjes së biznesit IBM Server x86 nga Lenovo mund t’i gjeni në ketë link. /ameble

Kompjuterët e ardhshëm do të shohin, dëgjojnë dhe prekin

Kompjuterët e ardhshëm do të shohin, dëgjojnë dhe prekin

Nëse pohimet e gjigantit të kompjuterëve IBM dalin të sakta, atëherë kompjuterët (PC-të) e së ardhmes do të jenë gjithnjë e më shumë të përafërta me njerëzit, në kuptimin që zbulimet e bëra në fushën e inteligjencës artificiale, japing sinjale qe ne së shpejti do të shohim kompjuterët duke imituar shqisat e njeriut, përfshirë këtu sytë, dëgjimi, dhe kontakti.

E gjithë kjo tingëllon si një ëndërr e pa arritur si dikur në kohën e shkrimit, por lista vjetore e IBM-it për inovacione pretendon se do të ndodhë në këtë proces përderisa shoqërohem me një ndryshim në botën e informatikës dhe atë brenda 5 vjetëve. IBM ka përshëndetur zhvillimin si një “epokë e sistemeve njohëse”, duke aluduar se ajo do të japë mënyra krejtësisht të reja për njerëzit dhe PC-të për të bashkëvepruar me njëri-tjetrin.

Në një deklaratë IBM ka përmendur se, “Kjo gjeneratë e re e makinave do të mësojë, të përshtatet, adaptohet dhe do të fillojnë të përjetojnë botën se si ajo është në të vërtetë. Parashikimet e këtij viti përqendrohen në një element të epokës së re, aftësia e kompjuterëve për të imituar shqisat e njeriut në mënyrën e vet, për të parë, nuhatur, prekur, shija, dhe dëgjimi. ”

Dikush mund të mendoj vetëm sa lloje te aplikacioneve të shumta komerciale janë shfaqur deri me tani, që mund të kenë diçka të tilla, duke përfshirë industrinë smartphone-ve.

A mendoni se 5 vjet është kohë e mjaftueshme qe të ndodhë një e ardhme e tillë, apo do të vij edhe me shpejt? |informationweek| |ameble| [divider top=”0″]

20 vite nga paraqitja e Smartphone-it të parë

20 vite nga paraqitja e Smartphone-it të parë

Viti 2007 ishte viti kur iPhone bëri një kthese të madhe në boten e smartphone-ve. Që nga viti 2007 e deri më sot, zhvillimi i smartphone-ve ka qenë jashtëzakonishtë i shpejt i cili ka ndikuar në krijimin e tregut të gjerë ku zhvillohet lufta e konkurrenteve të mëdhenj me qëllim të përftimit të konsumatorëve dhe maksimizimit të përfitimeve.

Me qenë se jemi doke folur për botën e smartphone-ve, ju njoftojmë se të premten e kaluar bëhen  20 vite kur ishte paraqitur për herë të parë një smartphone. Pra, 20 vite më parë, saktësisht me 23 nëntor 1992, IBM kishte paraqitur smartphone-in e parë i quajturi “Simon” i cili karakterizohej me një procesorë 16 MHz, RAM 1 MB me sistem operativ që përbëhej me një variant të DOS-it.

Se si është dukur smartphone-ni i parë mund të shikoni në videon e më poshtëm, dhe të bëni një “krahasim” me telefonin tuaj. |ameble|

[youtube id=”GUG7nwMmoUc” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]