Tag Archives

3 Articles
Sa është vështirë të riparohet HTC One M9

Sa është vështirë të riparohet HTC One M9

HTC One M9 është smartphone-i Android i fundit i kompanisë HTC, i cili vjen me një dizajn të ngjashëm me atë paraprak HTC One M8. Grupi i iFixit kanë marrë ketë smartphone për të parë se çfarë ka brenda pajisjes dhe gjithashtu për të zbuluar se sa i lehtë është për tu riparuar.

iFixit kur i kontrollon pajisjet, i renditë në një shkallë nga 1 deri në 10, ku me 1 i vlerësojnë ata të cilët janë më të vështirë për tu riparuar dhe 10 për ata që janë më të lehtë. HTC One M9 është vlerësuar me 2 nga 10, që do të thotë se ky smartphone është mjaft i vështirë për tu riparuar.

Sipas raportit të iFixit, bateria e këtij smartphone është nën pllakën-amë dhe është e bashkangjitur në të, dhe kjo e bën smartphone-in e vështirë për të riparuar. E njëjta gjë është edhe me ekranin e tij.

Për ta parë në detaje se çfarë gjendet në brendësi të këtij smartphone klikoni këtu. /ameble

Smartphone-t më të lehtë dhe më të vështirë për tu riparuar

Smartphone-t më të lehtë dhe më të vështirë për tu riparuar

Motorola Droid BioniciFixit, kompani kjo që rregullisht sjell informata harduerike për gati shumicën e pajisjeve mobile ka publikuar një listë që tregon se cilët smartphone janë me lehtë për tu riparuar.

iFixit ka përcaktuar shkallën (notat) nga 0 deri 10, shkalla 10 tregon mënyrën më të lehtë për tu riparuar kurse 0 më të vështirë. Për të pasur një rezultat të mirë pajisja duhet të jetë e lehtë në çmontim si dhe një manual në dispozicion për ketë shërbim do ti jepte një plus kësaj.

Mundësia sa ma e lehtë e ndërrimit të komponentëve dhe aftësia për të rregulluar lehtë ndonjë prishje mund ta rritë rezultatin e notave të pajisjes, ndërsa nevoja për përdorimin e mjeteve për servisim jo të specifikuara për pajisjen specifike mund të zvogëlojë atë.

Lista nga iFixit nuk i përfshinë të gjithë smartphone-t, por në listë ka vënë ata me të fundit. Sipas iFixit, kampion në riparim është Motorola ku Droid Bionic dhe Atrix 4G janë pajisje të vetme në listë me 9 pikë. Galaxy Samsung S4, si dhe versionet e vjetra të saj S2 dhe S3 kanë nga 8 pikë, gjithashtu edhe Galaxy Note dhe versioni 2.

Apple iPhone 5 gjithashtu renditet me notën 7 dhe të njëjtin rezultat e ka edhe Google Nexus 4, Motorola Moto X, iPhone 3G dhe 3GS. Modelet e reja iPhone 5C dhe 5S kanë një notë pak më të ulët 6, pasi që bateria e tyre është vështirë të hiqet krahasuar me iPhone 5 origjinal.

HTC One renditet në fund të listës me një rezultat 1. iFixit ka thënë se trupi i smartphone-it është i fortë, dhe është praktikisht e pamundur të hapet pa bërë dëme ekstreme në trupin e tij, duke e bërë të vështirë për tu riparuar. |ameble|

iFixit nxjerr raportin e tabletëve të riparueshëm

iFixit nxjerr raportin e tabletëve të riparueshëm

Dikujt mund ti interesoj për pajisjen që e blenë, a është e riparueshme nesë ndodh ndonjë prishje harduerike?

Për ketë arsye, iFixit ka autoritet të studioj pajisjet teknologjike, analizoj atë që është brenda tyre, dhe tregoj aftësitë e tyre në riparimin e harduerit, ata kanë filluar me një pasqyrë të re për të bërë më të lehtë për njerëzit që të mësojnë më shumë për tabletë apo pajisje tjera.

Kohëve të fundit kanë publikuar një listë për riparimin e tabletëve.

Tableti Dell XPS ka marr 9 pikë nga totali 10, për vida (shrafat) të koduar me ngjyrë dhe kabllot e etiketuara, me pastaj me nota të larta janë edhe pajisjet si: Amazon Kindle Fire, Motorola Xoom, Google Nexus 7, Samsung Galaxy Tab 2 etj. Ndërsa Apple dhe Microsoft janë në fund të listës për sa i përket kësaj. Çdo iPad që nga gjenerata e dytë e tani notohen me 2-sh, Kurse Surface Pro është edhe më keq me 1-shë. Shikoje listën e plotë këtu.

Nga kjo të gjithë ne mund të mësojmë përafërsisht cilat nga pajisjet mund të rregullohen më lehtësi dhe cilat me vështirësi, kurse ka nga ato që nëse dëmtohen harduerikishtë atëherë duhet të hidhët në mbeturina. |ameble| [divider top=”0″]