Tag Archives

6 Articles
Microsoft pritet të pensionojë brendin e moçëm Internet Explorer

Microsoft pritet të pensionojë brendin e moçëm Internet Explorer

Internet ExplorerEmri Internet Explorer është sinonim i shfletuesit ueb që është ofruar për përdoruesit e sistemin operativ të Microsoft-it, në Windows. Si shfletues i këtij sistemi ka qenë në përdorim që një kohë shumë të gjatë, por si duket kompania tani ka vendosur të nxjerr atë në pension, njëherë e përgjithmonë. Microsoft kohët e fundit ka konfirmuar se brendi Internet Explorer do të hiqet, kurse për emrin e ri si duket kompania ende nuk është përcaktuar.

Sipas shefit të marketingut në Microsoft, Chris Capossela, ka thënë se “Jemi duke hulumtuar për emër të ri, për shfletuesin tonë të ri që pritet të jetë në Windows 10. Ne do të vazhdojmë të kemi Internet Explorer-in, por gjithashtu se do të kemi edhe një shfletues të ri të quajtur Project Spartan, i cili vetëm është koduar si projekti Spartan, mirëpo ne na duhet ta emërojmë disi, ka thënë ai./ameble

BE-ja dënon kompaninë Microsoft me 561 milion €

BE-ja dënon kompaninë Microsoft me 561 milion €

Kompania Microsoft është dënuar me 561 milion € gjobë nga rregullatorët e Bashkimit Evropian, pasi që nuk ju ka përmbajtur premtimit te saj për të ofruar miliona përdoruesve në sistemin e tyre operativ Windows, një mundësi zgjedhje për ueb shfletuesit (Internet Explorer).

Komisioni Evropian tha se ishte imponuar ta gjobisë pasi që gjigandi i programeve kompjuterike amerikane u bë kompania e parë që ka thyer marrëveshjen vullnetare me rregullatorët, të cila nuk ju kishte mundësuar 15 milion konsumatorëve të kenë alternativa tjera përveç shfletuesin të saj. |ameble| [divider top=”0″]

Në dispozicion Internet Explorer 10 për Windows 7

Në dispozicion Internet Explorer 10 për Windows 7

Me kënaqësi ju njoftojmë së kompania Microsoft ka lansuar sot versionin final të shfletuesit Internet Explorer 10 për Windows 7.

Internet Explorer 10 i ri për Windows 7 përfshin një numër përmirësimesh dhe karakteristikash të reja, duke përfshirë performancën me të zgjeruar të JavaScript, përmirësime në jetën e baterisë për laptop që posedojnë Windows 7 si dhe auto-korrektorin e integruar.

Përditësim IE10 është në dispozicion për të shkarkuar nga tani dhe sjell një ndërfaqe të ngjashme me atë të IE9. |ameble| [divider top=”0″]

Microsoft i bën marketing Internet Explorer-it

Microsoft i bën marketing Internet Explorer-it

Reklama tjetër nga Microsoft synon të nxisë publikun qe të provojnë Internet Explorer-in e ri 10. Sipas raporteve të Netmarketshare është parë një rënie e madhe nga 80% që ka qenë në vitin 2007 tani është 54 %.

Shumë njerëz kanë komentuar në mënyrë aktive nëpër uebsajte apo vende të ndryshme rreth mospëlqimit të tyre për shfletuesin Internet Explorer apo edhe kanë shfaq ankesat e tyre për IE.

Me komente të tilla si “IE sucks“ dhe “IE është i mirë vetëm për shkarkimin të shfletuesve tjerë”, kompania Microsoft ka përdorur këto terme në video reklamën e me poshtme, duke u treguar përdoruesve se është marrë një hap përpara. Pas kësaj, video përmend faqen e Microsoft-it për të promovuar fushatën, TheBrowserYouLovedToHate.com. Në këtë uebsajt, i cila është mundësuar nga Tumblr, njerëzit mund të lexojnë deklaratat pozitive në lidhje me shfletuesin IE të dhëna ato nga faqet e internetit që kanë te bëjnë me teknologjinë.

Reklama vetë përshkruan dikë që në mënyrë aktive komenton kundër IE, ndërsa ne fund të kësaj tregojnë se ka progres. |ameble|

[youtube id=”lD9FAOPBiDk” width=”600″ height=”350″]

[divider top=”0″]

Mbroni fëmijët tuaj nga Interneti!

Mbroni fëmijët tuaj nga Interneti!

Interneti është një medium i lirë dhe pa cenzurë, për këtë arsye është i pasigurt për fëmijët. Të jesh prind në epoken digjitale është e veshtirë sepse nuk dijmë se çka shfletojnë fëmijet tanë. Ne do të mundohem që t’ju shpjegojmë se si prindërit mund të sigurojnë shlfetim të kontrolluar dhe të mbajnë larg përmbajtjet e padëshiruara të Internetit.

Brenda 10 minutave ju mund të mbroni familjen nga kërcënimet online të të gjitha llojeve, duke përfshirë edhe malware-ët.

Programi që do të ju prezentoj është K9 Web Mbrojtja (K9 Web Protection), një program falas për filtrimin e Internetit dhe kontrollin nga ana juaj si prind (parental control). Arsyeja e përzgjedhjes së këtij programi është se K9 mund të përdoret në Windows, MacOS, iPhone, Ipad, Ipod dhe Android. Ne vijim po ju paraqesim disa nga veçoritë e këtij programi:

  • Bllokon ueb faqet në më shumë se 70 kategori, duke përfshirë pornografi, bixhoz, drogë, dhunë, urrejtje, racizëm, malware, spyware dhe phishing,
  • Ju detyron të përdorni SafeSearch në të gjithë motorët e mëdhenj të kerkimit që të filtroj rezultatet të padëshiruara,
  • Vendos kufizime kohore për të bllokuar qasjen ne web p.sh. lejohet perdorimi i facebook-ut vetëm një orë në ditë, apo shfletim i përgjithshëm deri në 4 orë në ditë,
  • Krijimi i listës suaj “Gjithmonë lejo” dhe “Gjithmonë blloko”
  • Lejoni një web faqe të bllokuar duke përdorë fjalëkalimin dhe ta mbani të hapur për një kohë të caktuar.

Si të instaloni K9 Web Protection

Instalimin filloni duke shkuar në http://www1.k9webprotection.com, nga këtu shtypni butonin FREE DOWNLOAD dhe do të ju paraqitet një faqe e re si në figurën e më poshtme.

K9 do të kërkoj emaill adresen e prindit (Administratorit), në të cilën adresë do të dërgojë kodin e licencës si dhe linkun për download. Pasi të shkruani licencën duhet të krijoni një fjalëkalim(password) të administratorit (KUJDES!!  Mos e humbni këtë password, përndryshe nuk mund të largoni programin)

Pas instalimit të suksesshëm do tju paraqitet kjo faqe në shfletuesin tuaj:

Si të bllokoni ueb faqet e padëshiruara

Në faqen e administratorit klikoni në SETUP dhe faqja e ardhshme do të ju jep opcionet më nivelet e mbrojtjës:

Në anën e majtë të dritares keni opcionet tjera qe janë:

Web Categories to Block: edhe pse preferohet të përdorni në Default, edhe Moderate është nje opsion i mirë për të filluar

WebSite exception: në këtë faqe mund të shtoni faqet të cilat dëshironi t’i përjashtoni nga ky nivel i mbrojtjes p.sh. Në DEFAULT është bllokuar faqja e YOUTUBE , kështu qe nëse dëshironi të lejoni youtube-in atëherë e shtoni në listën e faqeve të lejuara, apo të bllokoni ndonjë faqe që është e lejuar si p.sh. facebook.

Web Search Option: Këtu aktivioni Safe Search ku edhe kërkimet që bëhën më motorët e kërkimit do të filtrohen nga përmbajtjet e padëshiruara.

Time Restriction: Këtu krijoni orarin kohorë se kur mund të përdorni internetin

URL Keyword: në këtë faqe mund të përdorni fjalët qe doni të bllokoni , ky opcion vlen edhe për gjuhën shqipe, e vetmja gjë që duhet të bëni është të regjistroni fjalët ofenduese.

Në përfundim, mbrojtja K9  është softuer falas që do tju mbroj juve dhe familjen tuaj e posaqërisht fëmijët nga përmbajtjet të padëshiruara në internetit. Ka një pasqyrë të thjeshtë dhe është shumë efikas.

Nëse keni probleme gjatë instalimit ju lutemi të na shkruani në komente më posht dhe ne do të mundohemi të zgjedhim problemin që keni me këtë program. |ameble|

Versioni per ANDROID

Versioni per iOS  [divider top=”0″]

Internet Explorer në Xbox 360 më Kinect Kontroll

Internet Explorer në Xbox 360 më Kinect Kontroll

by bmbi 0 Comments

Internet Explorer vjen në Xbox 360 më Kinect kontroll. Sipas burimeve The VERGE, Microsoft është duke testuar një version të modifikuar të Internet Explorer 9 në Xbox 360 console. Kjo në fund do të lejojë që përdoruesit te kenë mundësi të shfletojnë Internetin nëpërmes Xbox. Microsoft gjithashtu ka integruar zërin Kinect dhe lëvizjet në shfletuesin IE, kështu që përdoruesve do tu jepet mundësia qe sa me shpejt të kërkojnë gjëra dhe të hapin faqet në Internet. |technet.com| |ameble|[divider top=”0″]