Tag Archives

7 Articles
iOS 8 i gatshëm për shkarkim

iOS 8 i gatshëm për shkarkim

Disa javë më parë kemi publikuar një Edutek se si të përgatitni iPhone-in / iPad-in për versionin e ri iOS 8. Që nga sot, ky version është i gatshëm për shkarkim si dhe instalim dhe para se të filloni me këtë proces, paraprakisht ju duhet të dini se a e përkrahë pajisja juaj sistemin iOS 8.

Cilat pajisje do të përkrahin versionin iOS 8?

Pajsjet kompatibile me iOS 8

Duhet kuptuar se versioni i ri iOS 8 nuk do të përkrahë të gjitha pajisjet e prodhuara deri më tani nga Apple. Pajisjet që përkrahin versionin iOS 8 janë:

 • iPhone 4S,
 • iPhone 5,
 • iPhone 5S,
 • iPhone 5C,
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPad 2,
 • iPad 3,
 • iPad 4,
 • iPad Air,
 • iPod Touch gjenerata 5,
 • iPad Mini dhe
 • iPad Mini me ekran retinë.

Çfarë duhet të bëhet para se të instalohet versioni i ri, rekomandojmë këtë material se si të përgatitni iPhone-in / iPad-in për versionin e ri iOS 8. Si të filloni me instalimin e iOS 8, klikoni tek opsioni Settings, duke vazhduar më tutje tek Opsioni General dhe në fund klikoni tek Software Update./ameble

Si të përgatitni iPhone-in / iPad-in për iOS 8

Si të përgatitni iPhone-in / iPad-in për iOS 8

Në javët e ardhshme, kompania Apple do të lanson versionin e ri të sistemit operativ iOS 8 dhe për të gjithë përdorues të pajisjeve Apple, tani është koha e përkryer për të siguruar se pajisjet e tyre do të jenë gati për të marrë versionin më të ri.

Cilat pajisje do të marrin versionin iOS 8?

Duhet kuptuar se versioni i ri iOS 8 nuk do të përkrahë të gjitha pajisjet e prodhuara deri më tani nga Apple. Pajisjet që do të përditësohen në versionin iOS 8 janë:

 • iPhone 4S,
 • iPhone 5,
 • iPhone 5S,
 • iPhone 5C,
 • iPad 2,
 • iPad 3,
 • iPad 4,
 • iPad Air,
 • iPod Touch gjenerata 5,
 • iPad Mini dhe
 • iPad Mini me ekran retinë.

Pajsjet kompatibile me iOS 8

Pra, iPhone 4 dhe gjeneratat më të vjetra të pajisjeve Apple nuk do të përkrahin versionin iOS 8. Në vijim do të paraqesim disa këshilla se çfarë duhet bërë që pajisja e juaj të jetë gati për të marrë versionin më të ri iOS 8.

Lironi hapësirën në pajisjen tuaj

Kur ishte krijuar versioni i ri iOS 7 si dhe ishte bërë lansimi i tij, varësisht nga pajisja, madhësia e versionit iOS 7 ishte rreth 700MB si dhe ishte kërkuar që të ketë të paktën 3GB hapësirë të lirë në pajisje në mënyrë që të instalohet përditësimi. E njëjta gjë mund të pritet edhe për versionin iOS 8 që të ketë kërkesa të ngjashme.

Lirimi i hapësirës bëhet duke i transferuar fotot, videot edhe shënime të tjera nga pajisja (iPhone, iPad) në kompjuter, iCloud, Dropbox, Google Drive, varësisht nga sistemi i përdoruesit si dhe duke fshirë aplikacione të panevojshme.

Kontrolloni për përditësime të mundshme 

Nëse deri më tani nuk e keni të instaluar versionin iOS 7, ju duhet pa tjetër ta bëni sepse, ju duhet të keni versionin e fundit të iOS 7 për të përditësuar pajisjen në versionin iOS 8.

Bëni Backup-in e pajisjes tuaj 

Gjatë instalimit të përditësimit ekziston mundësia që të shfaqet ndonjë problem i pa pritur, andaj është gjithmonë një ide e mirë që të bëni Backup-in e pajisjes tuaj, në mënyrë që të keni një kopje rezervë të pajisjes tuaj.

Apple Backups

Ka dy metoda për të bërë Backup-in e pajisjes tuaj. E para është me iTunes, me ç’ rast kopja e pajisjes tuaj ruhet si një file backup në kompjuterin tuaj dhe metoda e dytë nëpërmjet iCloud, me ç’ rast kopja e pajisjes tuaj ruhet si një file backup në Cloud.

Përfundim – A duhet të bëhet përditësimi?

Siç kemi parë edhe në të kaluarën, ndonjëherë sistemet si dhe përditësime të reja mund të shkaktojnë probleme të mëdha për pajisje të vjetra. Kjo e dëshmon fakti kur pronarët e iPhone 4 u ankonin për zvogëlimin e jetëgjatësisë së baterisë si dhe të për zvogëlimin e performancës së pajisjes së tyre pas përditësimit të sistemit iOS 7.

Ndërsa për pajisjet më të reja, që kanë të integruar komponetnte haruderike të cilësisë më të lartë, çdo përditësim i ri në njërën anë sjell në vete përmirësime të gabimeve potenciale të sistemeve të mëhershme, ndërsa në anën tjetër ofron mundësi dhe funksione të reja tek përdoruesit, andaj edhe rekomandohet përditësimi i pajisjeve në versionet e reja. /ameble

Del versioni i ri testues, Apple iOS 8 Beta 3

Del versioni i ri testues, Apple iOS 8 Beta 3

Të hënën Apple ka lëshuar versionin Beta të tretin me radhë të iOS 8, duke e çuar atë më afër prezantimit përfundimtar që pritet të ndodh këtë vjeshtë. Versioni Beta i fundit ka dal në mes të Qershorit, kështu që kompania duket se ka krijuar një orar të rregullt në dy ose tre herë në javë.

Shumë përdorues janë ankuar se iOS 8 Beta 2 ishte një nga versionet më me shumë gabime që ka lëshuar Apple ndonjëherë, kështu që shpresojmë se Beta 3 do t’i rregulloj këto ankesa.

iOS 8 Beta 3

 

Ketë përditësim të lëshuar nga Apple mund ta merrni nga tani over-the-air, ose thjesht mund ta shkarkoni nëpërmes iOS Dev Center. Është e pashpjeguar se çfarë përmirësime dhe ndryshime ka bërë Apple në ketë version. /ameble

Apple Maps në iOS 8 mundëson navigimin e automjetit tuaj

Apple Maps në iOS 8 mundëson navigimin e automjetit tuaj

Future build of iOS 8 will allow Apple Maps to help you find your parked carDuket sikur Apple është duke përgatitur aplikacionin Maps që në versionin e ardhshëm iOS 8 të integrojë mundësinë për të gjetur automjetin e parkuar përmes navigimit.

Nga imazhet e zbuluara deri më tani, vërehet se Apple me siguri është duke punuar në këtë drejtim, dhe për të mundësuar këtë modul brenda Apple Maps nevojitet cipi i ndjeshmërisë M7 që tashmë gjendet edhe në Apple iPhone 5.

Apple nuk e kishte zbuluar këtë gjë javën e kaluar në WWDC, që donë të thotë se ata akoma janë duke punuar në këtë drejtim në mënyrë që të perfeksionohet sa më shumë, që donë të thotë se ne nuk do të shohim asgjë deri sa iOS 8.1 të publikohet zyrtarisht./ameble

Images found in the iOS 8 version of Apple Maps reveals that in the future, the app will help you find your parked car

Microsoft përfitoj më së shumti nga iOS 8 dhe OS X Yosemite!

Microsoft përfitoj më së shumti nga iOS 8 dhe OS X Yosemite!

Dje kompania Apple prezantoj dy përditësime të mëdha në sistemet e saj për smartphone dhe Desktop, iOS 8 dhe OS X Yosemite. Sipas prezantimit të dy sistemet ofrojnë disa tipare të reja dhe më e rëndësishmja integrimin më të ngushtë me njëra-tjetrën. Megjithatë, pas krejt atyre që janë publikuar dje në ketë ngjarje, një fitore e madhe ishte edhe për ekipin e Microsoft Bing-ut.

Bing nga tani është parazgjedhur si makina kryesore për kërkim në Spotlight, ajo nga tani kërkon përbrenda sistemit të softuerëve iOS 8 dhe OS X Yosemite. Google ende mban kompetencat në versionet e mëparshme të softuerit të Apple që ende janë në dispozicion të publikut. Pra, çfarë do të thotë kjo për ju?

Nëse kërkoni për diçka në Spotlight si, Yosemite për shembull, ajo do të shfaq rezultatet e Bing-ut në vend të Google-it.

OS X spotlight

“Vitin e kaluar Bing u bë makina e kërkimit si e përcaktuar (default) për Siri-n, kurse tani e njëjta do të kryej edhe funksionin kryesor në gjeneratën e ardhshme të iOS-it dhe OS X-it,” ka deklaruar Microsoft në një prononcim të tyre. “Ne jemi të ngazëllyer në zgjerimin e platformës Bing duke ndihmuar kështu përdoruesit në iOS dhe Mac që të gjejnë atë që ata kanë nevojë për të kryer ndonjë punë.” /ameble

Si të instaloni iOS 8 Beta në 3 hapa të lehtë, [për zhvillues]

Si të instaloni iOS 8 Beta në 3 hapa të lehtë, [për zhvillues]

Dëshiron të instalosh iOS 8? Në këtë postim do t’ju shpjegojmë se si të instaloni sistemin operativ iOS 8 të miratuar nga kompania Apple, jo ndonjë sistem tjetër ilegal. Këto hapa mund të ndiqen nëse jeni të regjistruar si zhvillues në Apple, ku ky regjistrim kushton 99 dollarë për 1 vit. Për çfarëdo gabimi nuk mbajmë përgjegjësi!

Hapi 1: Vizitoni Qendrën e Zhvilluesve për iOS dhe shkarkoni iOS 8,

 • Së pari ruajini të gjitha të dhënat që keni në iPhone. Nëse keni një llogari në iCloud ky hap mund të anashkalohet.
 • Tani klikoni këtë link dhe kyçuni me llogarinë tuaj Apple Developer. Më pas do të kemi dy tabe, njëri për iOS 7 SDK dhe tjetri për iOS 8 Beta. Kliko iOS 8 Beta.
 • Në listën e ofruar më pas, zgjidhni modelin e iPhone, iPod ose iPad që ju keni.
 • Shkarkimi kërkon pak kohë. Në rastin e iPhone 5S dokumenti është 1.8GB.
 • Pas shkarkimit, ekstraktojeni dokumentin në një dosje.

Hapi 2: Hap iTunes në kompjuter,

 • Hap iTunes në kompjuterin që keni shkarkuar dokumentin dhe sigurohuni që pajisja juaj të jetë e lidhur me kompjuterin.
 • Në iTunes zgjidhni pajisjen tuaj.
 • Klikoni butonin Options dhe zgjidhni “Check for update”.
 • Zgjidhni dokumentin që shkarkuat më parë me emrin iOS 8 Beta.

iOS 8 Perditesimi

Hapi 3: Instalimi i iOS 8 Beta,

 • Tani është koha për ta instaluar sistemin operativ. Nëse ndoqët hapat e mësipërm ju nuk do të keni probleme, por nëse e keni shkarkuar diku tjetër, mund të hasni në pengesa të ndryshme.
 • iTunes do të fillojë instalimin e sistemit.
 • Dhe tani shijoni përditësimin në versionin zyrtar më të fundit të iOS 8. /ameble
Apple prezanton iOS 8, posedon Homekit dhe Healthkit

Apple prezanton iOS 8, posedon Homekit dhe Healthkit

Siç edhe pritej, pas prezantimit të Mac OS X Yosemite kompania Apple ka prezantuar edhe versionin e ri të iOS-it, iOS 8, në ngjarjen WWDC 2014.

Shumë thashetheme që janë përfolur kanë dal të jenë të vërteta, që nga integrimi i Shazam-it, aplikacionit për shëndet e deri tek Smart Home. Ky përditësim nga tani është në dispozicion për zhvilluesit në versionin testues beta kurse lansimi përfundimtar për publikun vjen në vjeshtë.

Lista zyrtare e pajisjeve që do të përditësohen në versionin e ri iOS 8 janë si në vijim:

 • iPhone 4S
 • iPhone  5
 • iPhone 5S
 • iPhone 5C
 • iPad 2
 • iPad me ekran retinë
 • iPad Air
 • dhe të dy iPads Mini.

iOS 8

Me HomeKit, automatizimi në shtëpi mund të çiftëzohet me iPhone në mënyrë që të kontrolloni gjërat me pajisjen tuaj iOS. Çiftëzimi i sigurt do të thotë se vetëm me iPhone-in tuaj ju mund të hapni derën kryesore në shtëpi apo derën e garazhit.

Që kur iOS 7 ishte shfaqur si një përditësim i madh nga versioni i mëparshëm iOS 6, tani me dallim nga iOS 8 nuk duket të ketë ndonjë pamje të ndryshme nga ndërfaqja e përdoruesit. Prezantuesi i këtij versioni Federighi ka treguar disa tipare tjera të reja në ketë version.

Mesazhet kanë marrë një përditësim në tastierë, që e kanë quajtur Quick Type. Është një version me i zgjeruar me auto-korrektues, që gjithashtu parashikon fjalën që jeni duke shkruar. Ky opsion ka qenë prezent në pajisjet Android që një kohë të gjatë, dhe për përdoruesit e Android-it nuk është diçka e re.

Apple iOS tastatura

Nëse dëshironi të kaloni në komunikim me personal, nga tani mund të incizoni një mesazh me audio ose video duke përdorur butonin e mikrofonit, i cili më pastaj shfaqet në ekran të personit kontaktues, ngjashëm si tek aplikacioni Whatsapp. Në ndërkohë, nga tani gjithashtu ju mund të tregoni vendndodhjen tuaj me njerëz tjerë gjatë bisedës, edhe kjo ka qenë tek aplikacioni Whatsapp dhe Viber.

iOS 8 gjithashtu nga tani përfshin lajmërimet interaktive (Notifications). Nëse pranoni një tekst mesazh ose ndonjë lajmërim tjetër, mund të tërhiqni poshtë dhe përgjigjeni drejtpërdrejt, ky opsion funksionon edhe kur ekrani është i mbyllur. Edhe kjo ka qenë dhe është në platformën Android.

Një përditësim tjetër i ri në Mail nga tani do t’ju mundësoj të shënoni (mark) email-at e palexuar, bëni flag, ose edhe fshihni me një klik të vetëm. Ndërkohë, gjatë kompozimit të një email-i, ju mund të ulni mesazhin poshtë dhe të ktheheni në Inbox për të marrë informacione, si dhe e kundërta.

Aplikacioni i shumë përfolur Healthbook në të vërtetë është quajtur HealthKit, është një aplikacion i pavarur për shëndetësi i cili u mundëson të monitoroni të dhënat shëndetësore.

Apple healthkit

Përdoruesit nga tani do të kenë nga 5GB hapësirë ​​të lirë në iCloud, për të pasur më shumë hapësirë shembull. deri në 20GB duhen të paguhen nga 99 cent në muaj ose 200GB për 3.99 $ në muaj.

Përditësimi i Siri-t tani përfshijnë integrimin e Shazam-it, i cili i mundëson Siri-t të identifikoj muzikën që dëgjohet rreth jush dhe ofron mundësin e blerjes së këngëve nëpërmjet iTunes.

Këto pra ishin shumica e të rejave në versionin e ri iOS 8, për me shumë detaje mund të gjeni në ueb-faqen e Apple-it këtu. /ameble